Foto: Kāzu aģentūras arhīvs
Iestūrēšana laulības ostā ir vareni skaists brīdis, kas atmiņā paliks visas dzīves garumā. Šoreiz kopā ar kāzu organizatori Daci Miezīti un "Kāzu aģentūru" piedāvājam astoņu pāru precību stāstus, atmiņas un noderīgus ieteikumus gan kāzu dienai, gan arī dzīvei laulībā. Kāds no pāriem gredzenus mijuši, piemēram, pirms gada, cits – desmit gadiem. Vai viņu uzskatos ir kas mainījies?

Agrita un Jānis: Mīlestība ir rūpes, atbildība, labestība, uzticība

Foto: Privātais arhīvs

Agrita un Jānis Bērtiņi savas kāzas svinēja 2016. gada 13. augustā. Kā stāsta pāris, šajās jaukajās atmiņās viņi gremdējas bieži, jo tā bijusi viņu laimīgākā diena. "Ar ģimeni un draugiem kopīgos pasākumos bieži pārrunājam un atceramies mūsu kāzas. Vēl kā piemiņa mums ir viesu grāmata, ko ik pa laikam pāršķirstām, un, protams, arī ideālais kāzu video, kāzu bildes abām dienām," teic Agrita.

No savām kāzām visspilgtāk pārim iesēdusies prātā mičošana, iespējams, ne tik raksturīgā kāzu izklaide – handbols, kas patiesībā ir līgavas aizraušanās, kā arī otrajā dienā – orientēšanās.

Vaicāta, ko laulības viņai ir devušas, Agrita teic: "To laimes sajūtu, ka savu bērnu tēvu un labāko, mīļāko sirdsdraugu tagad varu saukt par vīru un kopā kā ģimene nest godā viņa skaisto uzvārdu."

Agrita stāsta, ka mīlestība viņai nozīmē ģimeni – vīru un bērnus. "Mana mīlestība ir cilvēki apkārt, kuriem blakus viss iegūst citas krāsas. Mīlestību var sajust tad, kad tev blakus ir īstais cilvēks, kuram es gribu dot daļu sevis, ņemot daļu viņa, lai dalītos mīlestībā ar mūsu bērniem. Mīlestība ir rūpes, atbildība, labestība, uzticība – viss, kas man ar vīru saistās, viss, ko viņš dara mūsu dēļ."

Foto: Privātais arhīvs

Atskatoties Agrita teic, ka galvenais ir ieklausīties sevī, kā arī meklēt idejas un aktīvi iesaistīties kāzu dienas plānošanā. "Ir jābūt komandas darbam – gan sievai, gan vīram jābūt maksimāli ieinteresētam, tad viss izdosies!"

Pāris skaidro, ka nekas, izņemot spēcīgāku mīlestību (kā rezultātā pieteicās otrais bērniņš) un uzvārdu, nav mainījies viņu dzīvē kopš laulības. "Mūsu gadījumā nekādu lielu pārmaiņu nav laikam tāpēc, ka pirms laulības jau kopā nodzīvojām astoņus gadus. Viss turpinās. Dzīve ir skaista. Tagad mēs to baudām kā "big family" (lielā ģimene) – Bērtiņi!"

Vairāk foto šeit.

Inese un Atis: Īstu recepti mīlestībai neviens nav izgudrojis

Foto: Privātais arhīvs

Sintija un Raivis: Mīlestība – cenšanās būt labākam nevis sevis dēļ, bet sava mīļotā dēļ


Sintija un Raivis Pučuri apprecējās 2016. gada 4. augustā. Un kopš tā mirkļa abi palikuši vēl tuvāki, mīlošāki un gādīgāki. "Mēs viens otru ceļam un atbalstām. Ja atskatāmies, kādi bijām, kad iepazināmies, sasmejamies, kā mēs vispār viens otram iepatikāmies," tā Sintija, skaidrojot, ka daudz ir mainījies uz labo pusi. "Galvenais iemesls šai izaugsmei ir atbalsts, ticība un uzticība vienam pret otru."

Pāris droši var teikt, ka apprecēšanās ir bijis viens no labākajiem lēmumiem abu dzīvē, jo arī pašā laimīgajā dienā viss bijis lieliski. "Pat nezināju, ka ir iespējams justies tik ļoti saviļņotai un laimīgai visas dienas garumā. No smaidīšanas sāpēja vaigi. Bet vakara noslēgumā skaistās emocijas bija tik ļoti sakāpinātas, ka pie katra jautājuma "Kā jūties?" bira asaras un ārā nenāca neviens sakarīgs vārds," teic Sintija.

"Atceros vīra asarainās acis baznīcā. Un tuvinieku prieka asaras. Brīdis baznīcā mums abiem ar vīriņu palicis spilgti atmiņā! Es, nākot iekšā, biju iekrampējusies brāļa rokā un knapi valdīju asaras, ko nodeva mana trīcošā lūpa. Pie sevis atkārtoju: "Domā, ka tu varētu paklupt! Domā, ka tu varētu paklupt!" Bet pat tas nepalīdzēja pazust asarām no acīm! Jo, redzot manu brīnišķīgo vīrieti pie altāra ar tik mirdzošām un asarainām acīm, nebija iespējams savaldīties."


Abi skaidro, ka šajās burvīgajās atmiņās palīdzot gremdēties dziesma, pie kuras tika dejota pirmā deja, kā arī, protams, foto un video.

"Mēdzam tos skatīties un atcerēties mūsu skaisto dienu. Pēc kāzām Raivis tik ļoti sāka novērtēt video vērtību, ka nolēma izveidot pats savu filmēšanas firmu, kas nu jau arī darbojas šajā nišā, lai arī citiem palīdzētu iemūžināt vienu no skaistākajām dzīves dienām un paceltu to vēl augstākā kvalitātē." Pāris atzīst, ka liela loma esot arī datumam: "Esam ieviesuši ģimenes nerakstīto likumu. Katru mēnesi 4. un arī 15. datumā mums ir randiņu dienas. 15. ir mūsu iepazīšanās datums."
Aizdomājoties par īstu mīlestību, Sintija teic: "Cenšanās būt labākam nevis sevis dēļ, bet sava mīļotā dēļ! Redzēt mīļotā acīm, izslēdzot savu ego! Redzēt, kā tu spēj iepriecināt mīļoto! Mūsu mīlestība slēpjas it kā mazās lietās. Vienkārša konfekšu kaste, ko Raivis nopērk 3. datumā un izmisīgi cenšas noslēpt tā, lai to pasniegtu tieši 4. datumā. Bet es savukārt, nejauši to ieraugot, izliekos, ka neko neesmu manījusi, un ar lielu prieku saņemu 4. datumā! Vai agri no rīta mīļotais piecēlies iečukst man ausī, ka šonakt sapņojis par mūsu ģimeni. Redzējis mūsu bērniņu, kas bijis tik pasakaini skaists bērns! Arī tās retās reizes, kad ir brīvdiena, kurā nekur nav jādodas un tā vien varētu paslinkot un nelīst ārā no gultas… Bet tu saņemies, klusi izlavies no gultas, lai ietu izcept mīļotajam pankūkas, jo zini, ka tas viņu ļoti iepriecinās.""Mēs nevienā brīdī neesam nožēlojuši, ka esam apprecējušies. Un nav nekā tāda, ko gribētos mainīt mūsu notikušajās kāzās. Tā bija fantastiska diena, ko atcerēsimies visu dzīvi! Atceroties šo dienu, skatoties foto vai video, dzirdot ģimenes un draugu atmiņas, sirds sāk sisties straujāk un tā vien gribas smaidīt. Tādēļ visiem, kas atraduši savu īsto mīlestību un vēlas apprecēties, novēlam precēties tieši tā, kā to vēlaties jūs! Kāzas nav draugiem vai radiem! Mūsu tuvinieku lokā ir mīloši pāri, kas šaubās par kāzām, jo draugi izsaka piezīmes par to, ka tā ir lieka naudas izmešana! Tad jau labāk par to naudu dzīvokli izremontēt vai jaunu auto nopirkt! Mīļie, šādus cilvēkus neaiciniet uz kāzām! Nopirksiet jaunu auto, izvizināsiet šos padomdevējus. Bet neatmetiet sapni par savas mīlestības svinēšanu! Ja jums tas ir svarīgi – precieties! Un precieties tā, kā jūs to vēlaties! Reizēm tieši vienkāršumā slēpjas patiesa burvība – arī šī atziņa ir attiecināma uz kāzām," stāsta Sintija.Pāris teic, ka kopš kāzām vairs nepastāv "es", bet ir "mēs". "Gan prieki, gan bēdas ir kopējas. Esam komanda, un, lai cik reizēm būtu grūti piekrist otra viedoklim, ir jāmeklē kompromiss! Svarīgi ir neaizmirst censties iepriecināt mīļoto. Neuztvert vienam otru pašsaprotami, bet pārsteigt, ieplānot randiņus, samīļot vienkārši tāpat, pateikt paldies! Nepieļaut, ka nodziest tā skaistā liesmiņa, kas dega kāzu dienā, bet regulāri piemest pagalīti, lai tā kuras mūžam!"

Anda un Jānis: Nestājieties laulībā, ja neesiet gatavi strādāt un ieraudzīt savus lielākos mīnusus

Foto: Privātais arhīvs

Ina un Jānis: Līdz ar jauno uzvārdu sākās jauna dzīve

Foto: Privātais arhīvs

Amanda un Uģis: Tas ir kā nākamais sējums attiecību grāmatā

Foto: Privātais arhīvs

Anda un Māris: Mīlestība ir divu cilvēku savstarpēja ķīmija


Andas un Māra Lavrinoviču burvīgais notikums svinams 2015. gada 16. jūlijā. Pāris teic, kopš precībām mainījies sekojošais – iegūta lielāka stabilitātes sajūta un miera sajūta sirdī, ka īstais cilvēks ir un būs blakus vienmēr. "Ir kolosāla sajūta, ka varam teikt "vīrs" vai "sieva", nevis "draugs" vai "draudzene". Un bērniem ir īsta ģimene, kur mamma un tētis ir apliecinājuši savu mīlestību ne tikai sev un viens otram, bet Visumam. Mūsu ģimenē precības ir devušas lielu mieru un tādu kā attiecību "restartu", kur esam ieraudzījuši un iemīlējuši viens otru no jauna. Tā kā mēs ar vīru šogad 26. novembrī svinēsim 13 gadu kopā būšanu un šogad nosvinējām tikai otro kāzu gadadienu, tad kopumā mūsu ikdienas dzīvē laulība neko daudz nemainīja, ja nu vienīgi to, ka noticis tas ilgi gaidītais mirklis, kurš regulāri par sevi atgādina un iekrāso mūsu dzīvi ar smaidu. Šis notikums mums ir licis atcerēties, ka labas attiecības un līdz ar to – arī laulība – ir jākopj. Tādējādi daudz biežāk iepriecinām un palutinām viens otru, mēs vienkārši mīlam viens otru vairāk," teic Anda.


Kā atminas pāris, īpašajā dienā laikapstākļi viņus ir mīlējuši, jo tie bija visos iespējamos veidos – no saulītes līdz stipram lietum. "Labi, ka tas mums netraucēja un padarīja tikai skaistāku fotosesiju," piebilst Anda. Runājot par spilgtākajām kāzu atmiņām, pāris atminas pucēšanās procesu mājās, jo tas esot bijis visai neierasti, taču patīkami. Tomēr īpaši izceļas vēl kāda grandioza atmiņa: "Vēl tagad skatos video un kāda asara sariešas acīs par superīgo salūtu un to ģimenes laimes sajūtu, kad mēs visi četri (mēs un mūsu divi mazie ķipariņi) ar priekpilnām acīm to vērojām Vecrīgā virs Daugavas. Tas mums visiem ir īpašs mirklis, kad esam krastmalā un vērojam salūtu par godu Rīgai vai Latvijai, jo tas vienmēr atsauc atmiņā mūsu salūtu."


"Tā kā precību diena bija tik skaista, tad mēģinām ikdienas rutīnā to pieminēt salīdzinoši bieži un sevi palutināt ar šo mīlestības sajūtu," teic Anda.

Pēc iegūtās pieredzes savās kāzās, Lavrinoviči citiem pāriem iesaka izvēlēties pareizo brīdi kāzām, lai tas ir īsts un gaidīts, turklāt "filmas" beigu titros varētu būt uzraksts: "Un viņi dzīvoja ilgi un laimīgi!"

Paprātojot par īstu mīlestību, Anda un Māris teic: "Mīlestība ir divu cilvēku savstarpēja ķīmija, kas tavai sirdij liek straujāk pukstēt, vien domājot par otru cilvēku! Tā ir ķīmija, kas vārdos nav izsakāma un skaitļos izmērāma, tā ir sajūta, ka tu blakus otram cilvēkam smaidi, kā arī jūties labi un droši."

Vairāk foto šeit.

Madara un Jānis: Svarīgi ir būt vienam ar otru, baudīt divvientulību un runāt, kaut vai par boksu

Foto: Privātais arhīvs
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!