Foto: Privātais arhīvs

Bildinājums, laulības un doma par mūžīgu kopdzīvi spēj pacelt spārnos, taču mūsu katra stāsts ir citādāks un arī emocijas, kas mūsos virmo šajos satraucošajos brīžos, var atšķirties. Kas ir laulība un kādas ir ap to saistītās emocijas, kāzu žurnālam un portālam "Precos.lv" stāsta "LNT 900 sekunžu" laika ziņu moderatore Rūta Čivča.

Iespējams, baudot rīta kafiju, arvien biežāk savos televizora ekrānos būsim pamanījuši atraktīvo Rūtu Čivču, kura nu jau kādu laiciņu ir "LNT Brokastu" radošās komandas žurnāliste un "LNT 900 sekunžu" laika ziņu moderatore. Kā atzīst pati Čivča, viņu raksturo "mīlestība pret deju, dzīvesprieks un kaut kas traks uz galvas."

Turpinājumā deviņi kodolīgi jautājumi un tikpat precīzas Čivčas atbildes par kopdzīvi un kāzām.

Kas ir laulība?

"Savienība, kuras pamatā ir atbildība, savstarpēja cieņa un kopīgi mērķi."

Kad bija "klikšķis", kad saprati – "jā, viņš ir īstais"?

"Tad, kad sapratu, ka man ar viņu dzīvot un būt ir tik viegli! Ka viss, kas notiek, notiek tik organiski un loģiski, kā mēs tiekam galā ar jebkuru situāciju bez piepūles un stresa. Katru reizi, kad paceļu acis uz augšu un paskatos uz Kasparu (viņš ir divus metrus garš, kamēr es vien vienu metru un 65 centimetrus gara), jūtos drošībā un skaidri zinu – "jā, viņš ir īstais"!"

Pirmā doma, kas ienāca prātā bildinājuma laikā?

"Man šķiet, es nedomāju vispār, smaidīju no vienas auss līdz otrai un gaidīju, kad varēšu teikt "jā". Pēc bildinājuma mēs abi vēl labu laiciņu "līmējām bildi kopā", kas īsti notika, ko Kaspars teica. Tas bija tas brīdis, kad pazūd pamats zem kājām un galva sagriežas. Tikai pēcāk, izpūšot gaisu un atraujot acis vienam no otra, spēj aptvert notikušo."

Foto: Privātais arhīvs

Gatavošanās kāzām: satraukums 1 – 10 baļļu sistēmā

"Tāds patīkams satraukums, jo nevar to dienu sagaidīt, noteikti ir uz 10, bet stress par organizatoriskām lietām – divi. Viens par to, ka Kasparam vēl nav uzvalka, otrs par pirmo deju."

Visforšākais un viskaitinošākais kāzu plānošanas procesā?

"Visforšāk ir tad, kad beidzot ieraugi kaut ko taustāmā formātā, jo pirmos organizēšanas mēnešus viss ir tāds aptuvens un vēl tikai iedomāts. Forši ir tad, kad beidzot tavās rokās nonāk ielūgumi, kurus esi sīki un smalki pārdomājis, tikko no drukas, vēl silti un smaržo. Kad beidzot tā lielā bilde sāk iegūt asumu. Tādēļ man šķiet, ka visforšāk būs "īsu brīdi pirms". Dažbrīd kaitina tā sajūta, ka vēl tik daudz darāmā un, ka laiks sāk skriet arvien ātrāk un ātrāk. Bet tad es atkal iejūku plānošanas darbu mutulī un tas aizmirstas."

Ekspektācijas: Kas mainīsies pēc kāzām?

"Ir tas joks par to, ka sieva cer, ka vīrs pēc kāzām mainīsies, bet tā nenotiek, savukārt, vīrs cer, ka sieva nemainīsies, bet viņa mainās. Es laikam šajā stāstā esmu tas "vīrs". Es negaidu nekādas izmaiņas, es gaidu dzīves turpinājumu, kas nešaubīgi būs vēl krāsaināks un piepildītāks kā līdz šim."

Kurš guļ labajā, kurš kreisajā pusē?

"Mēs guļam diezgan klasiski – es abās pusēs, Kaspars tur, kur paliek vieta."

Tipisks kopīgu brīvdienu rīts?

"Ir divi scenāriji, bet abiem vienojošais ir tas, ka tas notiek bez steigas. Vai nu tās ir ilgas, garas, mājās gatavotas brokastis ar vāļāšanos pa dīvānu līdz sāk gribēties pusdienas, vai, pēc neskaitāmiem – "Kaspar, man nav ko vilkt!", mēs tomēr izčammājamies no mājas un dodamies brokastot kādā Rīgas āra kafejnīcā. Otrajā variantā tam bonusā nāk auksts baltvīns un brīvdienu rīts beidzas vēlā pēcpusdienā. Katrā ziņā, svarīgākais ir rīts kopā."

Mīlestība vienā teikumā:

"Sušķēn, uzvelc siltāku jaku, ārā auksts, nesaslimsti!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!