Foto: Shutterstock

Šķiršanās no mīļotā cilvēka var sagādāt neciešamas sāpes, bet pirmais solis ceļā uz atspirgšanu ir pieņemt kā faktu to, ka jūs vairs neesat pāris. Centies nelolot maldinošas cerības par atkalapvienošanos, ja skaidri zini, ka nav nekādu izredžu, ka tā patiešām varētu notikt. Savukārt, ja jūti, ka, iespējams, šis no jūsu abu puses bijis kļūmīgs un pārsteidzīgs solis, tad nesēdi un negaidi, kad kāds burvju spēks vienā mirklī atjaunos jūsu attiecības.

Realitātē tā nenotiek, ja nu vienīgi romantiskās filmās. Kas ir labāk – tikt atraidītai pēc mēģinājuma salabt vai palikt atraidītai, pat nemēģinot neko darīt? Ja tu tiešām vēlies atjaunot attiecības, "Woman" komanda iesaka tev piestrādāt pie tā, lai jūs bieži redzētos, un pierādīt, ka tu darīsi visu iespējamo, lai pagātnes kļūdas neatkārtotos.

Pirms domā izlīgt ar bijušo, uzdod sev divus svarīgus jautājumus

Pirmais: Vai tavas jūtas pret viņu ir tikpat stipras kā agrāk, vai arī tev vienkārši ir bail no vientulības un labāk atgriezties pie pārbaudītām vērtībām, nevis ļauties kam jaunam un nezināmam? Ja tevī tomēr nav īstas pārliecības, ka tiešām mīli šo cilvēku, tad labāk pat nemēģini atgriezties pagātnē.

Otrais: Vai iepriekšējās attiecībās bija vairāk pozitīvo momentu nekā negatīvo? Tikai izvērtē objektīvi, jo vienmēr jau vairāk gribas atcerēties labo, nevis to, cik bieži jūs strīdējāties un kašķējāties.

Ja tava atbilde ir "Jā!"

Ja tiešām tu objektīvi un, liekot roku uz sirds, vari atbildēt apstiprinoši, tad, protams, – uz priekšu! Sameklē sen neizmantotos kontaktus un sāc no absolūti neitrālas komunikācijas: "Sveiks! Kā tev klājas? Prieks redzēt tavu jauno foto feisbukā" utt.

No viņa atbildes toņa un veida būs atkarīga arī tālākā stratēģija un taktika. Ja viņš atbildēs strupi un ne īpaši ieinteresēti, piemēram: "Sveika! Viss kārtībā! Ceru, ka tev arī", tad diez vai ir jālolo īpašas izredzes uz turpinājumu. Savukārt, ja jūti, ka viņš ir priecīgs, dzirdēt tavu balsi, vai arī ieinteresēts, atbildot uz tevis rakstīto (smaidiņi, izsaukuma zīmes, pretjautājumi u.c. uzmanības apliecinājumi), tad var turpināt pakāpeniski virzīties uz izlīgšanu.

Uzzini, vai viņš ir brīvs

Pirms izteikt piedāvājumu satikties, uzzini, vai viņam nav jauns attiecību statuss sociālajos tīklos. Varbūt lielākajā daļā fotogrāfiju viņš ir redzams kopā ar vienu un to pašu meiteni, kas nebūt nav viņa māsa? Viela pārdomām. Ja tā nav, tad var droši apjautāties par kopējiem paziņam – kurš apprecējies, kurš šķīries utt., un tikai tad var pāriet pie sarunas par viņa personīgo dzīvi.

Foto: Shutterstock

Brīvs? Ejam tālāk

Neuzbāzīgi piedāvā satikties un kopā padzert kafiju. Tā tu izvairīsies no neveiklas situācijas, ja gadījumā viņš nebūs romantiski ieinteresēts turpinājumam. Ieteicams satikties kādā no jums kopīgi zināmajām un iecienītajām kafejnīcām. Pazīstamā vide var uzjundīt jaukas pagātnes atmiņas un pozitīvas emocijas, kas nav mazsvarīgi.

"Vai atceries...?"

Tikšanās reizē it kā nemanot ir vērts atgādināt par jūsu kopīgās pagātnes romantiskākajiem (varbūt arī avantūristiskajiem) brīžiem: kā satikāties, kur ceļojāt, kādi smieklīgi atgadījumi ir bijuši. Centies viņā atmodināt nostalģiskas jūtas. Nejauši, bet ne uzbāzīgi mēģini pieskarties un pavēro, vai viņš izvairās vai tieši otrādi – grib šo kontaktu saglabāt.

Aukstasinīgi izvērtē situāciju

Nesteidzies pazaudēt galvu, ja arī sajūti, ka starp jums atkal ir dzirkstele. Mēģini atcerēties, kāpēc jūs izšķīrāties, un izvērtē, kas šai cilvēkā (un vai vispār) ir izmainījies. Piemēram, ja galvenais šķiršanās iemesls ir bijis puiša vieglprātīgais dzīves veids – ballītes ar draugiem līdz rīta gaismai, pārmērīga dzeršana, bezdarbība, tad pavēro, cik daudz viņš dzer tagad, ko stāsta par izklaidēm, darbu un savu dzīvi vispār. Nebūtu jēgas sākt visu no jauna, ja objektīvi vērtējot, nekas uz labo pusi viņa dzīvē pa šo laiku nav ne par mata tiesu mainījies.

Galvenais, nestreb karstu un klausi savai intuīcijai, tā noteikti pačukstēs priekšā pareizāko izvēli!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!