Foto: Shutterstock
Saprotoši draugi – tas ir lieliski un, izrādās, arī veselīgi. Pētījumu rezultāti liecina – ja tev apkārt ir kupls draugu bariņš, tas par 22 procentiem palielina tavas izredzes dzīvot ilgāk. Kādā citā pētījumā savukārt noskaidrots, ka tuvu dzīvojoši draugi, kuri bieži tiekas, viens otru burtiski "inficē"... ar laimi.

Bet, ne vienmēr viss ir tik gludi, un arī labāko draugu starpā gadās nesaprašanās un strīdi. Lielākoties tās ir īsas attiecību krīzes, kas kopīgiem spēkiem veiksmīgi tiek pārvarētas, bet gadās, ka plaisa attiecībās ir tik liela, ka draudzība vairs nav glābjama.

Kritiski izvērtē savas attiecības un, ja tev šķiet, ka kādu no realsimple.com uzskaitītajām pazīmēm var attiecināt uz tavu draudzību, saņemies - ir pienācis laiks nopietnai sarunai.

Tu viņai esi nepieciešama 24 stundas diennaktī

Draudzene, kura neko nespēj paveikt bez tavas palīdzības, tērē vienu no taviem dārgākajiem resursiem – laiku. Sievietes draudzībā bieži mēdz meklēt emocionālo atbalstu. Bet, ja draudzene nemanot ir kļuvusi pārāk atkarīga no tevis, tas jau ir neveselīgi. Atkarība var izpausties kā vajadzība pēc tava viedokļa jebkurā jautājumā un smagākos gadījumos pat kā finansiāla atkarība. 

Mēs visi reizēm meklējam atbalstu pie saviem draugiem, bet uzmanies, ja sāc justies kā draudzenes mūžīgā stute.

Tu labāk redzi viņu ejam nekā nākam

Atceries, ka draudzība balstās uz brīvprātības principu. Neviens nevar uzstāt, lai tu draudzējies ar viņu, tādēļ, ja saproti, ka ignorē draudzenes telefona zvanus un mēģini izvairīties no tikšanās ar viņu, izmantojot dažādus attaisnojumus, nav ko vilkt garumā – jums turpmāk katrai ejams savs ceļš. 

Jūs pastāvīgi konfliktējat par katru sīkumu

Konflikti var izpausties arī citā formā. Piemēram, draudzene nerēķinās ar taviem plāniem un tev ir sajūta, ka viņa jūsu draudzībai atvēl mazāk laika nekā tu. Iespējams, ka tavas sajūtas nemelo un viņa tiešām nav tavas draudzības vērta.

Viņa ir neaprēķināma

Reizēm ir lieliski ar savu "trako" draudzeni doties uz klubiņu, nezinot, ar ko tas viss beigsies, bet biežāk gadās, ka viņa nav sazvanāma vai arī pēkšņi atceļ . ūsu tikšanos. Un, tu noteikti zini, ka neuzticētu viņai pieskatīt savu kaķi pat uz vienu nedēļas nogali.

Draudzenes neprognozējamā rīcība rada tev papildus stresu – tu jūti, ka esi kļuvusi nervoza un viegli aizkaitināma un šīs izjūtas nav nekādā veidā savienojamas ar draudzību.

Tavs organisms nemelo

Draudzība var uzlabot tavu garīgo un fizisko veselību, bet slikta draudzība var panākt gluži pretēju efektu. Uzmanīgi ieklausies sava organisma signālos – ja jūti, ka pēc tikšanās vai pat tikai telefona sarunas ar draudzeni, tev uzmācas galvassāpes vai sākas kuņģa spazmas, ir vērts padomāt, kādi ir šādas organisma reakcijas patiesie iemesli.

Viņa neatzīst savas kļūdas

Kad tu beidzot vairs nevari izturēt, un mēģini taktiski norādīt, ka draudzenes izteikumi bieži vien ir visai apvainojoši un pat pazemojoši, no viņas atskan pārmetumu virkne par to, ka tu esi pārāk jūtīga un visu uztver saasināti. 

Labām draudzenēm ir jāspēj uzklausīt vienai otra un jābūt gatavām atzīt problēmas un risināt tās. Ja jūti, ka tas tā nav, tad diez vai šīs attiecības ir vērts turpināt.

Viņai nevar uzticēties

Sievietes mēdz ieguldīt draudzībā daudz laika un emociju, un bieži vien draudzene ir tā, kura zina par tavu dzīvi gandrīz tikpat daudz, cik tu pati. Uzticies savai intuīcijai – ja tev ir sajūta, ka vairs nevēlies draudzenei uzticēt visu, kā to darīji līdz šīm, ļoti iespējams, ka tam nopietns pamats, un viņa kāda veidā ir nodevusi tavu uzticību. 

Uzticēšanās ir viena no svarīgākajām lietām, uz kurām balstās draudzība, un jebkura pazīme, kura liecina, ka šis balsts ir sašķobījies, norāda, ka ir pienācis laiks šo draudzību pārvērtēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!