Foto: Shutterstock
Reizēm līgavas satraucas par kāzu norisi, būdamas gaidībās. Tomēr arī "Kāzu Aģentūras" un kāzu rīkotājas Daces Miezītes pieredze liecina, ka šis ir brīnišķīgs dzīves posms, kuru kāzas veido vēl īpašāku. Būtiski, lai līgava izbauda šo dienu, tāpēc turpinājumā pāris padomu, ko vērts likt aiz auss.

Katras līgavas individuālais ritms

Vairākums sieviešu gaidībās zina sev ērtāko ritmu. Kādai viegli no rītiem agri piecelties, taču vakarā jau ap deviņiem nāk miegs, savukārt citai no rīta vajag izgulēties, lai justos labi, bet vakarā ir pilna spara. Tā vietā, lai pieskaņotos kāzām, pieskaņo kāzas sev.

Plāno savas kleitas mērīšanu pēdējā brīdī

Tavs ķermenis mainīsies, tāpēc ieplāno savas kleitas gala izveidi īsi pirms jūsu kāzu dienas. Tas ir īpaši svarīgi, ja esi izvēlējusies kleitu, kas ir vairāk apspīlēta, nekā brīva un krītoša.

Iekļauj pārtraukumus savā kāzu dienā

Tā vietā, lai nepacietīgi gaidītu kādu iespējamu atelpas brīdi, plāno šos pārtraukumus apzināti, lai nevienā brīdī tavas kāzās nebūtu tev kā apgrūtinājums. Tas mazinās diskomfortu kāzu dienas laikā.

Bezalkoholiskie dzērieni

Ieplāno bezalkoholiskos dzērienus svinīgiem brīžiem. Visbiežāk tas ir bezalkoholiskais šampanietis gan pie baznīcas, gan vakara svinībās. Ja tev ir kāds mīļākais dzēriens – baudi to arī savā kāzu dienā.

Paņem līdzi uzkodas kāzu dienai

Plānojot kāzās, ir ieteicams iepriekš ieplānot arī ēdienreizes. Esot gaidības, pievērs uzmanību, lai tev kāzu dienā ir pieejami mīļākie našķi – gan no rīta pucējoties, gan pēc ceremonijas, gan mašīnā, gan fotosesijā. Ņem līdzi uzkodas, kas dos enerģiju un ir arī parocīgas, piemēram, svaigi augļi, cietais siers, rieksti vai žāvēti augļi. Un, protams, neaizmirsti par šķidruma dzeršanu!

Apdomā, vai būs nepieciešama palīdzība labierīcībās

Visbiežāk līgavai ir vajadzīga kāda persona, kas viņai palīdzēs labierīcības, jo kāzu kleita nereti visu situāciju sarežģī. Tā var nebūt arī mamma, māsa vai labākā draudzene. Tas, starp citu, var būt arī līgavainis. Tomēr ņem vērā: esot gaidībās, sievietes biežāk apmeklē labierīcības, rēķinies ar to, izvēloties kāzu kleitu.

Apsēdies un atpūties

Pat ja kāzu ceremonija neilgst ilgāk par 15 minūtēm, tas tāpat var būt pietiekami ilgs laiks, lai būtu grūti nostāvēt. Ne tikai laika ziņā, bet arī saasināto emociju dēļ. Ir vērts padomāt par krēslu novietošanu pie altāra un jau no sākta gala ieplānot ceremoniju sēžot.

Uzmanīgi ar ēdienkarti

Izvēloties ēdienkarti kāzu mielastam, ņem vērā grūtniecību. Ir daži pārtikas produkti, no kuriem grūtniecēm vajadzētu izvairīties. Protams, tu vari arī kāzu dienā vienkārši ēst tikai to, kas tev nerada nelabumu, tomēr kādēļ radīt šādu diskomfortu savā kāzu dienā pašai sev? Izveido jau sākotnēji tādu ēdienkarti, kura tev ies pie sirds.

Izvēlies ērtus apavus

Jebkurai līgavai draudzīgs ieteikums – izvēlies sev ērtus apavus kāzu dienai. Pat tad, ja tās ir augstpapēžu kurpes. Izvēlies ērtas, vislabāk elpojošas kurpes, piemēram, baltas siksniņu sandales vai mežģīņu laiviņas.

Nevelc smagu apģērbu

Organizējot precības, "Kāzu Aģentūra" ir piedzīvojusi, ka reizēm līgavas ir izvēlējušās tik smagus tērpus, ka jau ap vakariņu laiku domā, kā pārģērbties. Līgavai gaidībās vēl jo vairāk ieteiktu pievērst uzmanību kleitas vieglumam. Ja kāzas ir paredzētas vasarā, jāpadomā, lai kleitā nebūtu arī pārāk karsti.

Būtiski ir baudīt kāzu dienu un saplānot to atbilstoši savām iespējām. Ir līgavas gaidībās, kuras arī septītajā mēnesī dejo kopā ar viesiem līdz rītam, un ir līgavas, kuras, zinot sevi, organizatoriem vai vedējiem palūdz mierīgu kāzu dienu ar iespēju jaunajam pārim ātrāk doties prom. Tās ir jūsu kāzas, rīkojiet tās atbilstoši savām sajūtām.

Zināms, ka kāzas ir viens no dzīves lielākajiem notikumiem, tādēļ gatavošanās ir ļoti ilgs, taču patīkams process. Lai iedvesmotu dažādām idejām un atbildētu uz svarīgiem jautājumiem, kas saistīti ar kāzu plānošanu, turpmāk ik pa laikam jums, mīļās "Viņa.lv" lasītājas, būs iespēja ielūkoties brīnišķīgās citu pāru kāzās, kā arī smelties padomus no Daces Miezītes un "Milestiba.lv" komandas – "Kāzu aģentūras" ekspertiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!