Foto: PantherMedia/Scanpix

Kādā pētījumā atklāts, ka labu draugu trūkums mūsu veselībai kaitē tikpat ļoti, kā dienā izsmēķēt 15 cigaretes. Draugu klātbūtne pazemina mūsu stresa līmeni, novērš depresiju un ir noderīga vēl daudzos citos veidos. Tomēr, nereti, kad aizdomājamies par sev tuvajiem cilvēkiem, saprotam, ka labākā draudzene ir vēl no pamatskolas laikiem, taču jaunu draugu nav. Lai iemācītos, kā iepazīties ar jauniem cilvēkiem un iegūtu vēl dažus uzticamus draugus, ar ko būt kopā priekos un bēdās, ieskaties prevention.com apkopotajos ieteikumos.

Draugu draugi

Tev ir lielākas iespējas iepazīties un izveidot labas attiecības ar jauniem cilvēkiem, ja tevi ar tiem iepazīstina jau esošie draugi. Iespējams, kāda no tavām draudzenēm laiku pa laikam kopā ar savām kolēģēm dodas izdzert pa kādam kokteilim vai dara ko citu. Ja tā, pajautā, vai nevari kādreiz pievienoties - esi tieša un pastāsti savai draudzenei, ka centies iepazīties ar jauniem cilvēkiem, lai nerastos pārpratumi.

Atrodi jaunas nodarbes

Labi draugi savā starpā apmainās ar pieredzi un viņiem ir kopīgas intereses. Tieši tādēļ viena no vietām, kur visvieglāk iepazīties ar jauniem cilvēkiem, ir skola vai darba vieta. Galu galā, tas, ka ar otru personu esi mācījusies vienā augstskolā vai strādā kopā ofisā, jau ir jums kopīga un vienojoša lieta.

Savukārt, ja vēlies iepazīties ar kādu ārpus šīs vides, atrodi jaunus hobijus. Apdomā, kas tevī izraisa auzrautību? Varbūt tās ir dejas, sports vai dziedāšana? Atrodi sev piemērotāko brīvā laika pavadīšanas veidu, izpēti, kur tu ar to vari nodarboties - sekojot savām interesēm ir iespējams dabīgā ceļā satikties ar līdzīgi domājošiem cilvēkiem.

Ieguldi darbu

Nav iespējams nodibināt ciešu saikni ar personu, kuru tik tiko esi satikusi. Lai kļūtu par draugiem, ir jātiekas vairāk kā vienu reizi un visā šajā laikā lēnītiņām jācenšas otru iepazīt, atklājoties un uzzinot vairāk par otra uzskatiem.

Ja vēlies, lai kāds konkrēts cilvēks kļūst tev tuvāks, centies ar viņu regulāri tikties, lai lēnām kļūtu draudzīgāki viens pret otru. Turklāt, atceries, ka vienmēr ir svarīgi pagodināt otru cilvēku ar savu klātbūtni. Ja ir runāta tikšanās, neatcel to tikai tāpēc, ka ārā līst un gribas ierināties gultā zem segas - ja vēlies iepazīties ar jauniem cilvēkiem, tev ir jāizmanto katra dotā iespēja.

Uzdod jautājumus un atceries atbildes

Uzsākt sarunu ar svešinieku ir citādāk, kā kļūt par draugiem. Lai izraisītu otrā personā interesi, tev ir jāseko līdzi tematiem, par kuriem tiek runāts un tie jāattīsta. Proti, centies novirzīties no nenozīmīgām sarunām par hobijiem un pajautā, piemēram, vai otra persona ir redzējusi raidījumu, kuru tu skaties.

Kā arī, neaizmirsti, ko tavs sarunbiedrs tikšanās laikā tev ir stāstījis. Ja nepievērsīsi uzmanību tam, kas ir teikts un nākamajā reizē to neatminēsies, otras personas interese par tevi var mazināties.

Veido neformālu kontaktu

Kad esi ar jauniepazīto personu jau kādu laiku tikusies, uzaicini viņu satikties ierastās vides. Piemēram, ja esi ieplānojusi meiteņu vakaru, uzaicini uz to arī savu jauno draudzeni, lai ne vien redzētu, kā viņa iekļaujas tavu esošo draugu kompānijā, bet arī nodibinātu personiskāku un tuvāku saikni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!