Foto: PantherMedia/Scanpix
Septiņi no desmit (69%) vecākās paaudzes (55-65 gadi) interneta lietotājiem atzīst, ka tehnoloģijas palīdz mazināt vientulības sajūtu. Visvairāk (83%) vecākās paaudzes iedzīvotāji novērtē tehnoloģiju nodrošināto iespēju sazināties ar ģimeni, neskatoties, kur tā atrodas, noskaidrots "Samsung" dzīvesstila indeksā "Living".

Neraugoties uz plašajām tehnoloģiskajām iespējām saziņai ar tuviniekiem, katrs otrais (53%) vecākās paaudzes iedzīvotājs uzskata, ka tas neapdraud klātienes tikšanās.

Kopumā 48% interneta lietotāji norāda, ka mūsdienu tehnoloģijas stiprina attiecības ar bērniem, bet 46% - ar mazbērniem.

"Šī tendence ļauj domāt, ka vecākā paaudze vairāk nekā jaunākā paaudze novērtē tehnoloģiju iespējas, jo iespējams liela daļa jauniešu nav piedzīvojuši ikdienu bez mobilā telefona, datora un citām ierīcēm, kas palīdz komunicēt vienam ar otru," skaidro Linda Kirmuška, GfK klientu vadītāja.

Iedzīvotāji vecumā no 55 līdz 65 gadiem ikdienā lieto dažādas ierīces - visbiežāk (98%) tiek lietots mobilais telefons, televizors (95%), tīrīšanas (89%) un gatavošanas (88%) iekārtas, dators (84%) un printeris (52%).

Interesanti, ka tieši vecākā paaudze vairs nespēj iedomāties savu dzīvi bez datora - turpat septiņi no desmit (66%) iedzīvotājiem vecumā no 55-65 gadiem, seši no desmit (61%) vecumā no 45-54 gadiem, teju katrs otrais (47%) vecumā 25-44 gadiem, bet 44% vecumā no 18-24 gadiem.

Vecākā paaudze jau salīdzinoši plaši izmanto arī dažādu ierīču, piemēram, mobilā telefona funkcijas.

Pētījums parāda, ka 41% iedzīvotāju vecumā no 55-65 gadiem mobilajā telefonā uzņem un skatās fotogrāfijas, gandrīz katrs trešais (27%) filmē video, katrs piektais (20%) lieto internetu, 18% izmanto kartes un navigāciju, 16% e-pastu, 11% meklētājprogrammas, 9% mobilās aplikācijas, bet 8% tiešsaistes ziņapmaiņas rīkus, piemēram, Whatsapp, Skype.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!