Foto: Shutterstock
Jau tikšanās pirmajās sekundēs tikko sastaptais cilvēks gūst būtiskāko informāciju par tevi, izveidojot savu priekšstatu par to, kāda esi. Protams, nevienai no mums negribas nostādīt sevi muļķīgā situācijā ar sarkstošiem vaigiem, radot ne to labāko iespaidu par sevi. Tomēr, būsim godīgas, tā ir dzīve un arī bez tādiem mirkļiem neiztikt.

Kā zināms, ir neskaitāmi veidi, kā iegūt informāciju par pretī esošo cilvēku – to var mēģināt atšķetināt pēc ķermeņa valodas, runas veida, pēc pašsaprotamu pieklājības normu ievērošanas. Tāpat ir pazīmes, kas liecina – sarunu biedrs nav patiess. Nesen lasītājām pat piedāvājām ceļvedi, kā ātrāk iepatikties. Vēl jo vairāk – pat pastāstījām, kā iespējams sagandēt iespaidu par sevi.

Ja esi izstudējusi šīs nianses, šķiet, pirmā iespaida radīšanā nevajadzētu būt nekādu problēmu, jo sevi pasniegt proti un arī veikli nolasīt sarunu biedru esi iemācījusies. Tomēr ko darīt tad, ja kaut kas samisējas un jūti, ka neesi par sevi atstājusi to labāko iespaidu? Ja esi izvērtējusi, ka ir vajadzība piepūlēties un par labu vērst sagandēto priekšstatu, iespējams, noderēs "Forbes" un "Business Insider" autoru un ekspertu izvirzītie padomi.

Paskaidro savu rīcību, ļaujot izprast situāciju pareizajā kontekstā

Foto: Shutterstock

Atgādini, cik atvērts ir tavs sarunu biedrs

Foto: Shutterstock

Esi neaizstājama un izpalīdzi

Foto: DELFI

Turies pie pleca un ļauj sevi iepazīt

Foto: Vida Press

Atrodi uzticamu personu, kas paslavētu tevi

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!