Foto: Shutterstock
Nav svarīgi, cik iemīlējušies esat vai cik ļoti jau esat paspējuši pielāgoties viens otra niķiem un stiķiem, laiku pa laikam attiecībās rodas konflikti. No strīdiem un nelieliem kašķiem izbēgt nav iespējams, bet ikviens var iemācīties konfliktsituācijās rīkoties tā, lai nesāpinātu otru partneri un nekaitētu attiecībām.

Ļoti daudzi cilvēki, strīdoties ar partneri, domā tikai par to, kā attiecīgajā situācijā gūt virsroku un sava mērķa sasniegšanai izmanto dažādas taktikas. Tomēr nereti šāda rīcība var kaitēt abiem konfliktā iesaistītajiem un nepalīdz atrast risinājumu. "Health" piedāvā iepazīties ar četrām frāzēm, ko neteikt, strīdoties ar partneri, ja vēlies konfliktu atrisināt un izvairīties no attiecību iziršanas.

"Es uz tevi dusmojos ļoti daudzu iemeslu dēļ"

Tev noteikti nevajadzētu uzkrāt dusmas par dažādiem notikumiem, lai tās uz partneri izlādētu vienā reizē. Ja visu, kas tevi tracina, kaitina vai nomāc, mēģināsi pateikt uzreiz, saruna var izvērsties ļoti toksiskā strīdā pat tad, ja katru tavu argumentu varētu viegli saprast un risināt. Ja tu vienkārši uzskaitīsi neskaitāmas sliktas lietas, tavam partnerim var būt ļoti grūti to uzklausīt un saprast. Ja tevi kaut kas sadusmo, izrunā to uzreiz, nevis sagaidi brīdi, kad vari savu partneri iznīcināt ar pārmetumu lavīnu.

"Tu vienmēr tā dari" vai "tu nekad to nedari"

Vārdi "vienmēr" un "nekad" nereti izraisa pamatīgus strīdus, jo apgalvojums mēdz nebūt līdz galam patiess. Vai tad tavs partneris patiešām nevienu pašu reizīti nav nomazgājis traukus un pilnīgi vienmēr kavē norunātu tikšanos? Vai arī šī uzvedība manāma pēdējā laikā, jo viņam ir ļoti saspringts laiks darbā? Tik spēcīgi vārdi kā "vienmēr" un "nekad" var radīt iespaidu, ka domā – tavs partneris attiecību un tavā labā nedara pilnīgi neko. Tā vietā, lai vispārinātu, koncentrējies uz konkrēto notikumu vai gadījumu.

"Tu esi pilnīgs #$%@$"

Apsaukāšana un lamāšanās aizvaino un ir tiešām nepieļaujama. Ja jūties aizvainota un pasaki kaut ko rupju un ļaunu, arī tavs partneris jutīsies aizskarts. Tas noteikti nav konstruktīvs strīdu risināšanas veids. Tā tu izrādi klaju necieņu pret otru cilvēku. Kas gan tās par attiecībām, kurās partneri neciena viens otru? Tu gribi kaut ko atrisināt vai vienkārši sāpināt sev tuvu cilvēku? Lamāšanās tev nepalīdzēs justies labāk.

"Man pietiek"

Mājieni par attiecību pārtraukšanu ir toksiski tavām attiecībām. Pēc šādu draudu saņemšanas partneris jūtas nedrošs par kopīgu nākotni, pakļaujot attiecības briesmām. Ja teiksi, ka vēlies šķirties, partneris noteikti sapratīs, ka esi dusmīga, bet tas nenozīmē, ka viņš uzzinās, kāpēc tā noticis. Ja vien patiešām nevēlies pārraut attiecības, nesaki, ka to gribi. Labāk ievelc elpu strīda laikā un neapdomīgi nepasaki šo toksisko frāzi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!