Foto: Shutterstock
Neatkarīgi no tā, kādu darbu dari, pavisam iespējams, ka sanāk zināmā veidā mainīt savu nostāju pret to – kad notiek kaut kas sliktāks, dusmu vadītas, mēdzam pačīkstēt par to, ka nemaz tik ļoti savu darbu nemīlam, bet kad atkal darbs piespēlē kādu pozitīvu notikumu, dzīve atkal šķiet saulaināka. Tomēr ir arī tādi gadījumi, kad saulainās dienas sen jau vairs nav manītas un krāsas darbā šķiet arvien pelēcīgākas, arvien drūmākas. Kā iemīlēties savā darba no jauna? Padomus sniedz "Everygirl" autori.

Apgūsti kaut ko jaunu

Garlaicība darbā patiesi var ietekmēt to, cik ļoti tev patīk sava nodarbošanās. Tev nav absolūti nekādas motivācijas, nekāda izaicinājuma, tāpēc arī darba diena šķiet visai garlaicīga.

Ja pazudusi jebkāda interese, centies ieviest savā ikdienā kaut ko nebijušu, piemēram, iemācoties kaut ko jaunu vai attīstot savas zināšanas kādā konkrētā lauciņā. Iespējams, ir kāds projekts, kurā vari piedalīties, saglabājot savu pašreizējo pozīciju, vai kādi kursi, kuri ļaus būt vēl kompetentākai savā pašreizējā amatā.

Ievies ikdienā izmaiņas

Dažkārt pat vismazākās izmaiņas spēj darba dienu padarīt daudz lieliskāku. Ja viss sāk šķist pārāk ierasts un zināms, iespējams, pietiek pat nedaudz pārkārtot savu darba galdu, lai atsvaidzinātu dienas ritējumu. Varbūt tev ir iespēja samainīties ar kādu kolēģi ar vietām pie galda – izmanto to! Dažkārt vien cits blakussēdētājs var ieviest pozitīvas izmaiņas ikdienā.

Ja darba specifika ļauj, pamaini savu ikdienas rutīnu. Katru dienu necenties atkārtot ierasto mehānismu, bet pavariē ar saviem darbiņiem, pamainot ierasto secību.

Paņem pauzīti no darba

Dažkārt sajūta, ka nemīlam savu darbu, piezogas tad, kad esam jau teju izdeguši. Šādā gadījumā vislabākais variants ir paņemt pauzīti. Paņem atvaļinājumu, kārtīgi atpūties un atslēdzies no darbiem. Pastāv varbūtība, ka tev savs darbs patīk, tomēr ikdienas nogurumā un darbu jūrā to vienkārši nespēj pamanīt.

Izmanto visas iespējas, ko sniedz darbs

Runājot par atvaļinājumiem un citiem labumiem, iespējams, ka esi pat palaidusi garām, cik daudz gan tava darba vieta spēj tev piedāvāt. Atnākot strādāt uz jaunu vidi, viss, ko vēlējies, bija vien iederēšanās, ieskriešanās un zināmas rutīnas izveidošana. Tajā brīdī vēlējies izslēgt visu apkārtējo pasauli un koncentrēties tikai uz savu darbu.

Tomēr, kamēr cītīgi strādāji, varbūt palaidi garām citas lieliskas iespējas, ko piedāvā tavs darba devējs. Kādu kursu vai pasākumu apmeklēšana, iespējams, tavs darbs dod iespēju jau savlaicīgi padomāt par vecumdienām – izmanto visas iespējas, nekautrējies!

Foto: Shutterstock

Padomā par ārpusdarba aktivitātēm

Dažkārt tieši dažādi citi darbiņi un ar pašreizējo darbavietu nesaistītas nodarbes spēj likt atkal no jauna iemīlēt vecās vērtības. Ja tev ir kāda aizraušanās, kaislība – īsteno savus sapņus! Iespējams, tu nespēj būt laimīga, jo darbā visu laiku prāto par saviem nepiepildītajiem sapņiem. Līdzko šis lauciņš būs aizpildīts, arī pārējā pasaule šķitīs saulaināka.

Saproti – kāpēc

Kad esam ieslīgušas rutīnā, šķiet, varam aizmirst atbildi uz būtiskāko jautājumu – kāpēc. Kāpēc no rīta vispār ir jāceļas? Kāpēc jāiet uz darbu? Un kāpēc gan man tas vispār ir jādara? Ja esi pazaudējusi atbildes, tās vajadzētu atkal pēc iespējas ātrāk atrast.

Ja vairs nejūti savās darbībās nekādu dziļāku jēgu, tad motivācija var būt diezgan niecīga. Kad sapratīsi sava darba cēlos mērķus, būs daudz vieglāk strādāt un, iespējams, iemīlēt savu nodarbošanos no jauna!

Koncentrējies uz to, kas tev patīk

Laikam jau ikvienam no mums darbā ir tādas lietas, kas mums patīk, bet ir arī tādas, kuras jāizdara vien ķeksīša pēc un tāpēc, lai tas būtu padarīts, bet nekādu dižo prieku tas gan nesagādā. Šādus darbiņus, ko nespēj iemīlēt, labāk neatstāj uz pēdējo brīdi. Kaut arī sakostiem zobiem, tomēr centies tos padarīt. Lai pēc tam ar prieku un lielu enerģiju ķertos pie tīkamajiem darbiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!