Foto: Shutterstock
Cieņa darba vietā ir ļoti būtiska, jo ikviena tomēr vēlas, lai par viņu domātu to labāko, izceļot, ka ir vērtīga šim uzņēmumam. Tomēr ne vienmēr viss iet tik raiti un gludi. Vai ir kāds iemesls, kāpēc kolēģi tevi nerespektē? Iespējams, atbilde slēpjas šajos ieradumos, ko izcelt palīdzēja „Business Insider”.

Pārāk sulīgu detaļu atklāšana par sevi

Savas brīvdienu ballītes, draudzības likstas un intīmās lietas pataupi kādai sirdsdraudzenei, ne kolēģiem. Kaut vai vien tādēļ, ka tev tas var šķist interesanti, bet pārējiem var absolūti neinteresēt.

Ir diezgan daudz lietu, kuras kolēģiem par tevi nezināt. Kāpēc? Pirmkārt, tāpēc, ka, runājot par sevi vien, tu radi iespaidu, ka tev nekas cits nerūp. Otrkārt, jūs esat kolēģi un lielākā vai mazākā mērā jūsu attiecībām jābūt lietišķām. Treškārt, darbā cilvēkam tomēr jāizturas profesionālāk, tāpēc dažādas sulīgas detaļas varētu mainīt labo iespaidu un ietekmēt apkārtējo attieksmi pret tevi arī darba vidē.

Sūkstīšanās

Foto: Shutterstock
Ir labi, ja darbavietā ikviens ir aicināts izteikt savu viedokli, pārdomas, ieteikumus. Tomēr ar to jābūt uzmanīgai. Tu taču nevēlies pārvērsties par uzņēmumā čīkstuli, ne tā? Rūpīgi izvērtē, kas tiešām nav labākajā kārtībā, ne tikai sūksties par katru mazāko nieku.

Turklāt, ja ir kaut kas sakāms, iespējams, vērts vērsties pie attiecīgajām personām ar risinājumu, ne tikai tukšu apgalvojumu, ka viss ir slikti. Tas ļaus tev arī izskatīties daudz profesionālākai, akcentējot to, ka tev rūp, lai lietas tiktu savestas kārtībā.

Melošana

Foto: Shutterstock

Daži dzīvo ar pārliecību, ka tā sauktie "baltie meli" ir visai nekaitīgi. Tomēr tādā gadījumā atklāts ir jautājums – kā noteikt, kas ir pieņemami un kas nē? Katram cilvēkam taču ir citādāki uzskati...
Tieši tāpēc būtu vērtīgi darba vietā neaizrauties ar nepatiesu faktu izplatīšanu. Ja kāds tevi pieķers pie rokas melos, viņu cieņa pret tevi izplēnēs nebūtība, jo cilvēks var sākt šaubīties, ka šī nav vienīgā lieta, par ko esi samelojusi.

Starp citu, ir diezgan viegli noteikt, ka cilvēks melo. Lūk, iespējams palīdzēs šie padomi meļu atklāšanā.

Izvairīšanās no darbiem

Foto: Shutterstock

Darba dienas lielai daļai ļaužu jau tā ir gana saspringtas, tāpēc, tikai katram uzņemoties godīgu nastu darbu, var visu pagūt izdarīt samērā organizēti un akurāti.

Ja tu regulāri izvairīsies no atbildības, it kā neapzināti uzkraujot darbu citiem kolēģiem, cilvēki sāks apšaubīt tavu vērtību konkrētajā uzņēmumā. Vai tiešām vēlies, lai apkārtējie tā uzskata? Būsim godīgi, ikviens pamana ofisa sliņķus.

Kavēšana

Foto: Panther Media

Ikdiena, sapulce vai kāda projekta nodošana – centies vienmēr būt laikā. Protams, iespējamas dažādas atkāpes, ja noticis kas tiešām izskaidrojams, taču kavēšana kā ieradums ir visai riebīgs un cilvēkos neraisa uzticību. Godīgi sakot, tas parāda, ka ar tevi nevar rēķināties un ka tev sevišķi nerūp konkrētās atbildības.

Šajā gadījumā būtu vienmēr vērtīgi padomāt arī par saviem kavējuma iemesliem. Šeit vari iepazīties ar pavisam amizantiem un neticamiem darba kavēšanas aizbildinājumiem.

Intrigu vērpšana

Foto: Shutterstock

Ziepju operas cienīgi notikumi nav piemēroti darba videi, jo tas nudien neliek tev izskatīties profesionālai. Tas attiecas gan uz dažādu seriāliem atbilstošu ainu izspēlēšanu, gan baumošanu.
Arī tad, ja kolēģiem ik pa laikam patīk paklausīties kādu svaigāko baumu, tas nebūt neliecina, ka esi iemantojusi viņu uzticību pozitīvākajā gaismā.

Iespējams, vērts iepazīties ar reāliem rīcības plāniem tenku likvidēšanai darbā.

Valoda un apģērbs

Foto: Shutterstock

Tev par sevi ir jārada pēc iespējas labāks priekšstats. Tas var atspoguļoties apģērbā, manierēs un valodā. Iespējams, dodoties uz darbu, tev ir jāievēro uzņēmumā noteiktais dreskods jeb ģērbšanas stils, bet tikpat labi – tev ir sava uniforma, kurā jātērpjas, atrodoties darbā. Gadījumā, ja ģērbšanās stils nav noteikts, centies apģērbu izvēlēties gana lietišķu, lai tas nebūtu pārāk grezns vai vienkāršs.

Te iespējams iepazīties ar to, kā apģērbs ietekmē tavus panākumus darba vidē, bet šeit vari aplūkot modes likumus darbam birojā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!