Foto: Shutterstock

Katrs no mums kādu reizi būs domājis, kādēļ vieni ir turīgi ļaudis, bet citi slīgst nabadzībā. Vai nekad neesat pieļāvuši domu, ka bagātajiem un nabadzīgajiem cilvēkiem ir pilnīgi pretēja pasaules uztvere? Bieži gadās, ka cilvēki, kuri nav guvuši materiāla rakstura panākumus, ir pietiekami gudri, talantīgi un nav sliņķi… Kur tad meklējama iespējamā panākumu trūkumu vaina? Iespējams, ka noteicošais faktors meklējams veidā, kādā uztveram pasauli un notiekošo tajā. Turpinājumā piedāvājam Businessinsider.com apkopotos svarīgākos aspektus, kas traucē gūt materiālus panākumus.

Bailes no atbildības

Daudzi cilvēki vairās uzņemties atbildību savā profesionālajā darbības sfērā, personiskajā dzīvē, attiecībās. Ar cilvēku, kurš to nav gatavs darīt, ir grūti sastrādāties. Visticamāk, ar šādiem cilvēkiem biznesā nerēķināsies.

Globālu finansiālu mērķu trūkums

Vēlaties kļūt par miljonāru? Varbūt par miljardieri? Maz būs tādu, kuri atbildēs noliedzoši. Tiesa, nebūs daudz arī to cilvēku, kam būs rūpīgi izstrādāts plāns, kā virzīties pretī šiem mērķiem. Padomā par to, varbūt pienācis laiks savu dzīvi strukturizēt un pakārtot to saviem mērķiem un sapņiem?

Stabilu ienākumu meklējumi

Šis uzdevums gandrīz nav izpildāms. Mēs šobrīd dzīvojam strauji mainīgā vidē, kurā nepastāv absolūta stabilitāte. Vai darba devējs, kurš nespēj garantēt pat sava biznesa stabilitāti var nodrošināt drošu nākotni saviem darbiniekiem? Protams, ka pastāv profesijas, kas būs pieprasītas visos laikos. Vai nu apgūsti vienu no tām, vai arī neslīgsti iluzoros meklējumos pēc nepastāvošas stabilitātes.

Bailes kļūdīties

Vairums cilvēku baidās riskēt, kļūdīties un tamdēļ nolemj nerīkoties. Bet atcerēsimies bērnu, kurš cenšas spert pirmos soļus savā mūžā. No sākuma viņš kļūdās, krīt - bet katra kļūda gala rezultātā palīdz iemācīties staigāt. Pieredzi nebūs iespējams gūt, ja neko nedarīsi un baidīsieties no neveiksmēm.

Sekošana vairākuma viedoklim

Dīvaini, bet vairums cilvēku sliecas uzskatīt par pareizu vairākuma viedokli. Palūkojies apkārt – vai starp tavām paziņām ir daudz turīgu cilvēku? Visticamāk, nē. Acīmredzot, lai gūtu finansiāla rakstura veiksmi, nepieciešams rīkoties pretēji vairākuma uzskatiem. Nebaidies paust oriģinalitāti, domāt inovatīvi un ārpus ierastajiem rāmjiem!

Apziņas un ķermeņa slinkums

Vairums cilvēku ir pārāk slinki, lai izpētītu jaunas peļņas iespējas, kur nu vēl uzsāktu to realizāciju. Protams, nīkšana pie datora vai televizora, lai vērotu iemīļoto seriālu varoņu virtuālo dzīvi ir daudz saistošāka. Lai gan mēdz sacīt, ka slinkums ir progresa virzītājs, tomēr apdomājies, vai nevajadzētu mainīt ierasto dzīves ritmu!

Taisnīguma, netaisnīguma principi

Ir ļaužu grupa, kura uzskata, ka godīgā veidā turīgam kļūt nav iespējams. Viņi bieži vien savās neveiksmēs vaino vecākus, kolēģus, valsti… Savukārt cilvēki, kuri sasnieguši zināmus finansiālus panākumus, negaida likteņa dāvanas, bet veido savus panākumus paši, īpaši neinteresējoties par politiku un negaužoties par "netaisnīgo" sociālo sistēmu.

Neatlaidība un pacietība

Daudzi uzsāk jaunu projektu pamet to, kad sastopas ar pirmajām grūtībām. Atceries, ka tikai pacietība un neatlaidība var palīdzēt pārvarēt sarežģītus un grūtus dzīves periodus.

Bailes tikt apmānītam

Pārlieku liela piesardzība neļauj saskatīt lieliskus un perspektīvus projektus. Piesardzīgi cilvēki labāk saņem mazāk, bet uzreiz. Turīgi cilvēki uzņemas risku un iegulda kapitālu, ja tas nepieciešams.

Labāku laiku gaidīšana

Daudzi "labāko laiku" iestāšanos gaida gadiem ilgi, bet tie tā arī nepienāk. Vislabākais laiks aktīvai rīcībai - tieši šeit un tagad. Nešaubies un neatliec savas ieceres, plānus un mērķus!

Nevēlēšanās apgūt jaunas prasmes

Turīgi cilvēki vienmēr cenšas paplašināt savas zināšanas. Dzīves neveiksminieki, savukārt, parasti tālāk par savu degunu nelūkojas. Zināšanu un informācijas trūkums viņiem neļauj ievērot iespējas, kuras piespēlē dzīve.

Negatīva dzīves uztvere

Divi cilvēki atrodas vienādos apstākļos. Viens no tiem esošo situāciju sliecas uzskatīt par milzīgu problēmu, bet otrs saskata tajā iespējas. Uzmini, kurš no viņiem ir turīgs, bet kurš - ar pāris centiem kabatā?

Neprasme plānot un rīkoties ar savu laiku

Zināms, ka katram cilvēkam diennaktī ir vienāds stundu skaits. Vieni prot izvirzīt prioritātes un paveikt svarīgākos uzdevumus. Citi nevar saprast, kāpēc nekad viņiem nepietiek laika. Vai turīgs var kļūt cilvēks, kurš neprot rīkoties ar savu laiku?

Vides ietekme

Cilvēks pēc savas būtības ir sociāla būtne, lai arī kā viņš censtos, tomēr nespēj izvairīties no apkārtējo cilvēku ietekmes. Cik cilvēku no paziņu loka ir turīgi, cik - nabadzīgi? Viņi vairāk runā par problēmām vai iespējām? Padomā un izdari secinājums.

Nodarbojies ar to, kas dāvā laimi

Ir apstiprināts, ka laimīgāki ir tie cilvēki, kuri nodarbojos ar to, kas dāvā patiesu laimes sajūtu. Un, ja aizraušanās dāvā vēl labu peļņu? Lielākā daļa miljonāru par tādiem kļuvuši pateicoties savam hobijiem. Lai arī kāds tas nebūtu - kulinārija, dzejas rakstīšana, zvejošana - noteikti no šīs nodarbes var gūt praktisku labumu. Fantazē, domā inovatīvi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!