Foto: Shutterstock
Nav šaubu, ka darba intervija ir ļoti svarīgs process, kurā sevi vēlams parādīt no labākās puses. Lai arī cik patīkama un darbam piemērota persona tu būtu, ir skaidrs, ka neliela sagatavošanās pirms stresa pilnās sarunas ir nepieciešama. Kam pievērst uzmanību, lai sevi parādītu no labākās puses?

Kam pievērst uzmanību, plānojot darba interviju?

Pirms dodies uz darba interviju, izvērtē, cik ilgs laiks tev būs nepieciešams ceļā. Gadījumā, ja dodies ar sabiedrisko transportu, rūpīgi apdomā katru izvēlēto maršrutu. Rēķinies ar to, ka sabiedriskie transporti var kavēt, tāpēc, iespējams, no mājas ārā jādodas ar laika rezervēm – mazums, nāksies kaut kur aizkavēties.

Arī tad, ja dodies ar savu automašīnu, padomā, vai darba intervija nav norunāta sastrēguma stundās, kurās negribot vari aizkavēties.

Ja potenciālais darbs ir ļoti svarīgs, "Forbes" iesaka pat izmēģināt doties uz sarunāto tikšanās vietu. It īpaši svarīgi tas būtu gadījumā, ja nekad tur nav būts. Ja iepriekš zināsi, kurp doties, noteikti stress lielajā dienā nebūs tik sakāpināts.

Tomēr vajadzētu izcelt vēl vienu ne mazāk svarīgu lietu – arī uzreiz pēc darba intervijas necenties ieplānot citu tikšanos. Var gadīties, ka darba intervija aizkavējas un pastāv maza iespēja, ka gribi sagādāt sev par vēl vienām galvassāpēm vairāk.

Ko paņemt līdzi un kā sagatavoties?

Foto: Shutterstock

Ko iepriekš nepieciešams uzzināt par uzņēmumu un intervētāju?

Foto: Shutterstock

Kā ģērbties?

Foto: Shutterstock

Par ko nerunāt un uz ko neatbildēt?

Foto: Shutterstock

Kāpēc ir labi lieki neslavināt sevi?

Foto: Shutterstock

Ko neaizmirst tikšanās noslēgumā?

Foto: Shutterstock
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!