Foto: Shutterstock
Izvairīšanās un izstumšana no kolektīvās jautrības, protams, nav patīkama, taču tam, iespējams, ir nedaudz lielāks iemesls kā vien laika trūkums – diezgan iespējams, ka priekšniekam ir antipātijas pret tevi, taču, lai kaut ko vērstu par labu, patiešām jāsaprot, vai darba devējs tevi slepeni ienīst.

Mēs visi vēlamies patikt savam priekšniekam, jo tas ir tas cilvēks, kurš ir atbildīgs par mūsu karjeras izaugsmes iespējām, algas pielikumu, kā arī kopējo labsajūtu darba vietā. Gadījumā, ja priekšnieks nav tevi vēl iemīļojis, tu noteikti to labāk vēlies zināt, lai varētu kaut kā vērst situāciju par labu. Bet tas tomēr ne vienmēr ir tik viegli, jo lietišķā darba vide ietver sevī profesionalitāti, tāpēc vienkāršos un skaidri saprotamos vārdos par simpātiju neiegūšanu, neviens tev neteiks. Protams, visam ir savas robežas un nevajag būt arī pārāk draudzīgam, bet svarīgi, ka vadītājs tevi ciena un respektē tavu viedokli.

Tas ir arī iemesls, kādēļ svarīgi zināt dažas pazīmes, kas liecina par to, ka tu neesi bosa mīlulītis. Lūk, "Businessinsider.com" apkopotās pazīmes, kas liecinās, ka priekšnieks tevi slepeni ienīst.

Sliktā priekšnojauta

Foto: Shutterstock
Viena no pirmajām lietām – tev ir sajūta, ka tu nepatīc savam priekšniekam. Lai gan nelāgā priekšnojauta var izrādīties mānīga, tā noteikti uz kaut ko balstās – kāds pateikts vai nepateikts vārds, kāda darbība vai vispārēja izturēšanās. Protams, ne vienmēr šī nojauta ir patiesa, taču, ja jūti, ka vadītājs izturas pret tevi citādāk nekā pret citiem, tad, iespējams, tas ir tāpēc, ka neesi viņa mīlulītis. Jāsaka, ka šī sajūta būs pirmais, kas liecinās par darba devēja antipātijām, bet pēc tam jābūt vērīgam un jāmēģina saprast, vai nojauta ir patiesa. Un tieši turpinājumā paustās pazīmes palīdzēs to saprast!

Atbildības sadalījums

Foto: Shutterstock

Ķermeņa valoda

Foto: Shutterstock
Komunicējot ar savu darba devēju, pirmā pazīme, kas liecina, ka viņam tu sevišķi nepatīc, ir izvairīšanās no acu kontakta, jo parasti viņos mīt bailes, ka acu dusmīgais acu kontakts varētu pavēstīt par patiesajām sajūtām un nevēlēšanos komunicēt. Protams, neveidojot acu kontaktu nekāda dižā saruna nevar veidoties, līdz ar to šis ir arī veids, kā viņš izvairās no sarunas ar tevi.

Otra pazīme, kas liecina par antipātijām – smaids. Loģiski, ka katru dienu cilvēkam nevar būt slikts noskaņojums, tāpēc, ja priekšnieks nekad nepacenšas pasmaidīt tavā klātbūtnē, tas varētu kalpot kā lielisks rādītājs.

Tāpat vērts pavērot arī ķermeņa valodu. Šeit jāņem vērā, ka, lai spētu pateikt par cilvēka iekšējām sajūtām pēc ķermeņa pozīcijām nepieciešams vērtēt visu kopā, ne tikai atsevišķas nianses, slēgtas pozīcijas tomēr vairāk liecinās, ka cilvēks nejūtas sevišķi patīkami tavā kompānijā.

Izvairīšanās no sarunas

Foto: Shutterstock
Arī tad, ja gaidi liftu, bet redzi, ka priekšnieks izvēlas doties trīs stāvus augšup pa trepēm vai arī brīdī, kad nāc viņam pretī pa gaiteni, bet viņš ieskrien kādā kabinetā veikli aprunāties, viņš noteikti nevēlas tevi redzēt un izvairās no sarunas ar tevi.

Tāpat vari pavērot, vai, ienākot telpās, viņš tevi pasveicina. Protams, var gadīties, ka priekšnieks ir ārkārtīgi aizņemts tipiņš un nesveicina nevienu, taču, ja esi pavērojis, ka vienīgais nesaņem rīta sveicienu, tad varbūt tam ir iemesls. Bet, var gadīties, ka tomēr jums sanāk pārmīt pāris vārdus, bet viņš ir ārkārtīgi īss un lakonisks savās atbildēs. Lai arī nevajadzētu būt labākajiem draugiem ar priekšnieku, saglabājot profesionalitāti, tomēr pārmīt dažus vārdus arī par privāto dzīvi ir tikai cilvēciski. Ja šādu sarunu iztrūkst, tad tas ir vēl viens iemesls domāt par iekšējām antipātijām.

Jāņem vērā, ka, ja tu nesimpatizē savam priekšniekam, viņš noteikti izvairīsies no sarunas ar tevi, tāpēc biežāk izvēlēsies jaunumus paziņot elektroniski, piemēram, ar e-pasta palīdzību arī tad, ja sēdēsi kabinetā, kas atrodas turpat līdzās. Protams jāuzsver arī raksturīgākie teicieni – "mēs redzam lietas citādāk" un "mūsu viedokļi nesakrīt"!

Gadījumā, ja viņš tevi nudien nevēlēsies redzēt – viņa kabineta durvis būs aizvērtas.

'Neredzamais' darbinieks

Foto: PantherMedia/Scanpix
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!