Foto: Shutterstock
Lai arī kā negribētos pēc divām brīvdienām posties uz darbu – tas ir jādara. Pirmdienas var būt ļoti grūtas, ja brīdim, kad jāierodas darbā, neesi sagatavojusies. Bet, ja esi padomājusi par to, kā būt produktīvākai, lai nedēļas sākums būtu vieglāks un jau uz nogales pusi varētu nedaudz atslābt, noderēs šie padomi.

Pat ja savu darbu mīli, tas ir tikai normāli, ja pirmā nedēļas diena arī tev nesagādā prieku. Tomēr – visu var mainīt! Ir jābūt stipram raksturam, lai ķertos klāt pirmajai darba stundai ar pilnu atdevi un fokusu, taču tā ir viena no lietām, ko dara veiksmīgi cilvēki. Lūk, piecas lietas paveikšanai, lai tava nedēļa sāktos produktīvi! Tās iesaka portāls "Inc".

Sāc ar pozitīvu attieksmi

Slikts noskaņojums atņem ne tikai daudz enerģiju, bet arī vērtīgo laiku. Ļoti produktīvi cilvēki netērē laiku negatīvām emocijām, lai nedēļu sāktu neomā. Tā vietā, seko veiksmīgajiem ļaudīm, kuri pirmdienas sāk ar prāta koncentrēšanu uz priecīgām lietām un produktivitāti, tiklīdz, kā izkāpj no gultas. Padomā, ko tu šonedēļ sasniegsi, un rīkojies, lai izvirzītos mērķus sasniegtu!

Velti kādu brīdi darba organizēšanai

Ja sāksi pirmdienu, dedzīgi domājot, kā lai tekošajā nedēļā visu paspēj, panāksi tikai to, ka atpaliksi no grafika. Tāpēc velti kaut pusstundu, lai saliktu visus plānus pa plauktiņiem un saorganizētu savu darba nedēļu produktīvi. Pretējā gadījumā tie brīži, kurus pavadīsi, dedzīgi raujoties, būs vienkārši pazaudēts laiks. Vērtīgākais, ko vari izdarīt – pirmo pirmdienas darba stundu velti plānošanai.

Izvirzi par prioritāti mērķus

Ja jau nedēļas sākumā kā prioritāti nenostādīsi vienu galveno mērķi, visa nedēļa liksies par maz tam, lai kaut ko paveiktu. Šajā posmā saplāno nevis laiku, bet gan vajadzīgos resursus – kam kurā nedēļas dienā tev būs pieeja. Izveido sarakstu ar darāmajām lietām, kas jāpaveic līdz mērķa sasniegšanai, un pieturies pie tā. Tas kaut nedaudz atbrīvos prātu un liks tev būt organizētai.

Paredzi iespējamos šķēršļus

Neviena nedēļa nevar paiet bez šķēršļiem, kaut nelieliem. Tā ir daļa no darba dzīves, kas vienkārši ir jāpieņem. Lai būtu maksimāli produktīva, paraugies uz nedēļu no praktiskās puses – jau laicīgi atzīmē dienas, kurās tu vai cilvēks, ar kuru vajadzēs sadarboties, noteikti nevarēs veltīt simtprocentīgu atdevi darbam. Tādā veidā veiksmīgāk saplānosi resursus un neizšķiedīsi laiku.

Padomā par palīdzību un plāno tikšanās laikus

Cilvēki ir aizņemti, pat ļoti. Tāpēc nevajadzētu aizmirst par to, ka ne visi plāno savu nedēļu laicīgi. Bet to vari izdarīt tu – ja visas nepieciešamās tikšanās sarunāsi jau pirmdienā, zināsi, ka nedēļas garumā tev vairs nevienam nebūs jādzenas pakaļ pēdējā brīdī. Tāpat dari ar kolēģiem – ja zini, ka no kāda vajadzēs palīdzību, pabrīdini jau pirmdienā. Bet pēc tam vien atgādini termiņu, kad tev būs nepieciešama sarunātā lieta, palīdzība vai kāds cits ar darbu saistīts sīkums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!