Foto: Shutterstock
Nav noslēpums, ka savstarpējās attiecības prasa lielas pielāgošanās spējas un prasmi iziet uz kompromisiem, ja vēlamies, lai tās kļūtu spēcīgākas un izturētu laika pārbaudi. Šai sakarā blogs tava-pasaule.lv piedāvā dažas atziņas un arī praksē pārbaudītas gudrības no Adama Dž. Džeksona grāmatas "10 mīlestības noslēpumi", kas palīdzēs veidot veiksmīgas romantiskas attiecības ne tikai īsā laika posmā, bet arī ilgtermiņā.

Domas spēks

Mīlestība sākas ar domām. Mēs kļūstam par to, ko domājam. Mīlestības pilnas domas veido mīlestības piepildītu dzīvi un attiecības.

Savstarpējās cieņas spēks

Lai kādu mīlētu, vispirms iemācieties viņu cienīt. Bet vēl pirms tam jāiemācās cienīt pašam sevi.

Dāvināšanas spēks

Ja gribat mīlestību saņemt, vienkārši dāvājiet un dalieties ar to pirmais. Jo vairāk mīlestības jūs dodat, jo vairāk saņemsiet. Mīlēt nozīmē dāvāt daļu no sevis, bez kaut kādiem noteikumiem un atrunām. Praktizējiet izrādīt laipnību un labsirdību vienkārši tāpat vien.

Slepenā mīlestības formula slēpjas tajā, ka vienmēr jācenšas vairāk pievērst uzmanību nevis tam, ko jūs varat paņemt, bet gan tam, ko jūs varat dot.

Draudzības spēks

Lai atrastu īstu mīlestību, vispirms ir jāatrod īsts draugs. Mīlēt nozīmē nevis skatīties vienam uz otru, bet gan abiem – vienā virzienā.

Pieskārienu spēks

Pieskārieni ir viena no spēcīgākajām mīlestības izpausmēm, kas nojauc visas barjeras un šķēršļus ceļā uz veiksmīgām attiecībām. Pieskārieni palīdz dziedināt ķermeni un sasildīt sirdi. Kad jūs apskaujat kādu, tajā pašā laikā jūs atverat šim cilvēkam savu sirdi.

Brīvības spēks

Pat visspēcīgākās mīlestības attiecībās cilvēkiem ir nepieciešama personīgā telpa. Ja vēlies iemācīties mīlēt, no sākuma iemācies piedot un atbrīvoties no pagātnes aizvainojumiem, aizspriedumiem un zaudējuma bailēm.

Saskarsmes spēks

Dzīve sāk mainīties tad, kad mēs iemācāmies veidot godīgu un atklātu saskarsmi. Mīlēt kādu nozīmē sazināties un komunicēt ar šo cilvēku. Dariet viņam zināmu, ka mīlat un novērtējat. Nekad nebaidieties teikt: "Es tevi mīlu!"

Uzticības spēks

Uzticība – tā ir īsta pārbaude mīlestības patiesumam. Ja vēlaties, lai jums būtu attiecības, jums vispirms jābūt tām uzticīgam.

Jūtu izrādīšanas spēks

Jūtu izrādīšana uztur mīlestības uguni un neļauj tai nodzist. Jūtu dziļums un intensitāte izpaužas kā entuziasms, patiesa interese un priekpilns saviļņojums.

Uzticēšanās spēks

Ja attiecībās nav uzticēšanās, tad tās kļūst tramīgas un aizdomu pilnas, kā arī viens no attiecību dalībniekiem sāk justies kā slazdā. Nav iespējams kādu mīlēt, ja viņam pilnībā neuzticies.

Pretēji vispārpieņemtajiem uzskatiem, mīlestība nav tikai veiksmes rezultāts, tā neatnāk un neaiziet, to veidojam mēs paši un katrā no mums mīt spēja mīlestību radīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!