Klusēšana ir spēcīgs ierocis. Vieglāk ir atrisināt nekaitīgu strīdu, no kura tu vismaz vari izlobīt, kas īsti satrauc tavu otro pusi, taču ledaina klusēšana tev ļauj tikai iztēloties, cik daudzos un dažādos veidos partneris tevi ienīst.
Tāpēc, ja nevēlies sagraut attiecības, tev jāiemācās izteikt savu neapmierinātību saprotamā un sadzirdamā veidā, lai tās cēloņus varētu likvidēt. Šī prasme attiecībās ir ārkārtīgi svarīga, ja tās trūkst, tad sīkas problēmas izvēršas par īstām katastrofām.

Kā gan lai iemācās pateikt visas šīs lietas, kuras šķiet tik grūti pateikt? Un kā lai šīs lietas pasaka partnerim, kurš tevi var arī nesaprast? Protams, tas nav viegli, taču attiecību veidošana nav viegls darbs.

Vingrinājums:

  1. Sastādi sarakstu ar lietām, kas tevi neapmierina, sākot teikumu šādi: "Mani neapmierina...".
  2. Uzraksti vēstuli savam partnerim par to, kas tev dara raizes. Nevaino viņu. Mēģini sākt ar pozitīvo aspektu. Piemērs varētu būt šāds:

    "Dārgais .... (nosauc viņa vārdu), es izjūtu patiesu nepieciešamību parunāt par mums. Es tevi mīlu un vēlos, lai mūsu laulība būtu izdevusies. Tas, ko vēlos tev pateikt, varētu tevi sāpināt. Taču mans nolūks nav tevi sāpināt. Es tikai vēlos, lai mēs kļūtu tuvāki. Man tev jāizstāsta tas, kas sakrājies uz sirds. Lūdzu, padomā par to, ko es rakstu, un centies neatbildēt ar dusmām. Man nav viegli tev to teikt, taču es teikšu kā ir...

    Esmu noraizējusies par to, ka..."

    Centies vēstulē nesatriekt savu partneri ar pārāk daudziem neapmierinātības iemesliem. Mini dažas svarīgākās lietas, kas tevi uztrauc. Ja tu apzinies savu lomu šo problēmu radīšanā, uzraksti par to. Tavs partneris daudz labprātāk atzīs savas kļūdas, ja redzēs, ka tu dari to pašu.

Tālāk: 7. Nedari muļķības

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!