Pēdējos gados kāzās parādījušās dažādas tendences, ko var dēvēt par trakām un dīvainām, tās šķiet neierastas un interesantas lielākajai daļai cilvēces. Torte līgavas izskatā un izmērā, ekstrēmi tematiskas kāzas - šādi un citādi ekscesi kāzu pasaulē pēdējā laikā sastopami nereti un piesaista uzmanību.
Lūk, lielākās pēdējā laika dīvainības!

1. Grupu kāzas. Kāzas kopā ar citiem pāriem kļūst aizvien populārākas, jo samazina gan izmaksas, gan organizēšanas rūpes. Nekādi uztraukumi par dekorāciju piegādātājiem, ziediem un galda kartiņām - tikai Tu, tavs mīļotais un vēl 60 mīlas pārņemtu pāru vienuviet, ar kuriem jūs redzaties pirmo reizi.

2. Mazbudžeta kāzas. Pāri, kuri vēlas ietaupīt, taču nevēlas samazināt viesu skaitu vai iztikt bez svinībām, iecienījuši kāzu viesību organizēšanu tako bāros, burgeru, kebabu ēstuvēs. Šāda pasākuma pluss - var iztikt bez grezniem mielastiem un tā ietaupīt ne mazumu naudas. Bet: mīlestībai patiešām būtu jāstāv tālāk no naudiskās vērtības, taču šāds pasākums riskē nostādīt laulību svinības zemāk par ikdienu.

3. Trakas vecpuišu un vecmeitu ballītes. Vīriešu striptīzdejotāji, torte falla formā, kopīga izdejošanās uz galda zināmā reibuma pakāpē -  ne visas vecmeitas ir tik pieticīgas. Par to liecina kaut vai nesen izskanējusī bauma par dziedātājas Keitijas Perijas personīgu uzaicinājumu kolēģei Rihannai uzdejot striptīzu viņas vecmeitas ballītē. Nereti dzirdētās atskaņas arī no mežonīgākām vecpuišu ballītēm liek uzdot retorisku jautājumu - vai šeit nav saskatāma pretruna gaidāmās laulības idejā?

4. Līgavas uzlabošana ar plastisko ķirurģiju.
Lai kāzas būtu perfektas, dažas līgavas un līgavas māsas ir gatavas ķerties arī pie radikāliem līdzekļiem. Boteksa injekcijas un krūšu implanti - ekscentrisko vēlmi uzlabot kāzu vizuālo izskatu piepilda ne viena vien līgava.

5. Suņi kāzu pavadoņu lomā. Gudri apmācīts suns, kurš pienes jaunajam pārim gredzenus, šķiet visnotaļ jauka epizode kādā romantiskā komēdijā, bet reālajā dzīvē suņu loma kāzās ir diskutējams jautājums. Arī  arvien iecienītāka tendence.

6. Tematiskās kāzas. Tematiskās ballītes ir ļoti populāras, tādēļ nav brīnums, ka šāda tendence nonākusi arī līdz kāzām. Vēl arī fakts, ka tieši hobiji un kopīgas intereses var pāri savest kopā, nav nekas apšaubāms. Bet vai kāzas ir īstā vieta, kur izrādīt savu kaislību nevis vienam uz otru, bet uz ekstrēmo sportu, "Krēslas" varoņiem vai medību tematisko aizraušanos?

7. Torte kā līgava. Varbūt šī nav masveida tendence, un tomēr, interesanti - nesen pasaules informācijas avotos parādījās ziņa par sievieti, kura realizējusi savu ilgi loloto sapni -  kāzu torti līgavas reālā auguma apveidos, ar apēdamu līgavas kleitu un seju... Iedvesmojoši, vai ne?

8. Pāra buduāra grāmata.
Pirms lielās kāzu dienas pāris pie profesionāla fotogrāfa izveido individuālu, kailo vai mazapģērba foto sesiju, lai pēc tam tās izvietotu pāra "Buduāra grāmatā".

9. Jaunlaulāto bugi vugi priekšnesums. Pēc populārā video izplatības internetā,  kur kāds pāris pārsteidz savus kāzu viesus baznīcā ar ļoti atraktīvu deju bugi vugi stilā, daudzi pāri ir aizņēmušies šo ideju arī savām kāzām. Diemžēl video popularitātes dēļ pārsteiguma moments var mazināties un varbūt jūsu viesi nesen jau bijuši citās kāzās ar šādu pat "pārsteigumu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!