Horeogrāfu Agra un Singitas Daņiļēviču ģimenē mīlestību vienam pret otru papildina arī abu pieķeršanās kopīgajai kaislībai – dejai. Tieši tā pāri satuvināja un ļāva vienam otru satikt mirklī, kad tas bijis visvairāk nepieciešams.

Kā Agris atklāj raidījumā Mīlestības stāsti "Es ticu otrajai mīlestībai", sievietes viņu valdzinājušas vienmēr: "Ja es parokos atpakaļ savā bērnībā, tad atceros, ka man jau tad ļoti, ļoti patika meitenes. Trenētas, skaistas un, jā, arī gudras."

Savukārt Singitu jau no bērna kājas interesējuši palaidņi – tādi paši kā viņa. Tie, ar kuriem laukā kāpts kokos. Tā nu dejotājas gaumē bijis arī Agris.

"Mūsu pirmā tikšanās bija vienkārša. 1. septembris, jauna skola un jauns skolotājs. Es tolaik biju vidusskolas pirmajā klasē, un Agris bija deju skolotājs. Mīlestības jau mums tur nebija nekādas. Agris jau bija precējies un viņam bija sava ģimene. Sajūtas "Redz, kur stāv mans īstais cilvēks!" noteikti nebija. Tas viss izveidojās vēlāk. Mīlestība vienmēr nāk pēc tam, kad dzīve sagriež savus lokus un kāds no augšas sakārto to skrējienu, kad saproti – jums ir bijis jāsatiekas. Vēlreiz," atminas Singita.

Man bija ļoti daudz sieviešu tai brīdī. Taču Singita tā maigi piekļāva tos manus milzīgos ērgļa spārnus.
Agris Daņiļēvičs

Savukārt, kā atklāj Agris, viņa dzīvi un personību visnotaļ spēcīgi ietekmēja šķiršanās: "Man ar pirmo sievu kaut kā nesavedās… Un pēc tam laikam nedaudz noārdījos kā vīrietis… Man bija ļoti daudz sieviešu tai brīdī. Taču Singita tā maigi piekļāva tos manus milzīgos ērgļa spārnus, manus trakumus un dullumus. Gāja laiks un jutu, ka ar Singitu ir tā baigi labi."

Kā atklāj Agra mīļotā, šķiet, viņu šādi rīkoties mudinājusi sievišķā intuīcija. Nepārmācīt otru. Nepārveidot. Pieņemt tādu, kāds viņš tajā brīdī ir. "Bija darbs, bija kopā būšana, un tas vienkārši notika. Droši vien likteņa pirksts. Galvenais, ko viņā visaugstāk vērtēju, ir tā nesavtība un cilvēku mīlestība. Viņš ar tādu vērienu mīl visus..."

Apprecēties pāris nolēma, kad abu dēlam Rūdolfam apritēja četri gadi. "Man šķiet, ka pārus vispār ārkārtīgi vieno tieši bērni. Rūdolfam tagad ir 16 gadi, savukārt Emīlija atnāca kā mana mūža 50. gada dāvaniņa," priecājas horeogrāfs, Singitai piebilstot, ka viņu mīlestībai gan nepieciešams arī nemitīgs virpulis.

"Mums nav tādas mīlestības, kur mēs divatā čubināmies. Mums ir vajadzīgs virpulis. Agrim ir vajadzīgs tas virpulis, ka viņam apkārt ir cilvēki. Mūsu darbs ir mīlestības pilns. Un skaists. Ar cilvēkiem. Tā ir deja, un tu to baudi. Un vēl vairāk, ja visu laiku vari būt ar savu tuvāko cilvēku blakus."

"Varbūt tas nav pareizi, bet mēs ar Singitu abi kopā arī strādājam. Bet to mīlestības formulējumu jau tāpat neviens nepateiks. Neviens nezina, kas tā tāda īsti ir. Un tieši tādēļ mīlestība ir skaista," nosaka Agris.

Skaties raidījumu "Mīlestības stāsti "Es ticu otrai mīlestībai"" otrdienu vakaros plkst. 22 televīzijā STV Pirmā!.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!