Foto: PantherMedia/Scanpix
Iepazīšanās portālos laba partnera atrašanai ir nepieciešams nodrošināties ar lielisku CV. Internetā ir sastopami visu dzimumu un vecumu vientuļnieki, kas no sirds meklē savas otras pusītes, taču daudzi atmet cerības, saskaroties ar neskaitāmiem vienas nakts sakariem un desmitiem neatbildētu vēstuļu.

Ja arī piedzīvo līdzīgas problēmas vai visu laiku piesaisti viena un tā paša tipa personas, kuras nemaz nemeklē, iespējams, tev vajadzētu rūpīgi pārdomāt sava iepazīšanās CV izveidi, norāda britu medijs "The Telegraph". Tā sagatavošana var palīdzēt saprast savus trūkumus un apzināties stiprās puses arī tad, ja līdz šim baidījies pat mēģināt savu laimi meklēt interneta iepazīšanās portālos.

Līdzīgi kā profesionālajā CV, arī šajā ir jāievēro vairāki principi, tostarp strikta struktūra, kam tajā jāparādās:

Pamata dati - vecums (gan savs, gan iecerētā partnera), adrese (parasti tiek norādīts aptuvens reģions, kura robežās vēlies iepazīties, piemēram, Rīga, Liepājas rajons vai visa Latvija, ja nolūki ir patiešām nopietni un vari doties tikties ar savu saskanīgo partneri kaut uz otru valsts galu).

Randiņu pieredze - vari sarakstīt, ar kāda tipa cilvēkiem līdz šim tikies, kādā laika periodā tas bija un kādas bija šo personu labākās un sliktākās īpašības. Tāpat norādi, kāpēc izšķīries, ja tādā veidā vēlies parādīt, kāda tipa cilvēkus tu nemeklē.

Tavas prasmes, vērtības - varbūt aizraujies ar vēsturi, fotografēšanu, dažādām valodām, vai vienkārši lieliski proti apieties ar bērniem. Šajā sadaļā vēlams minēt visu, ko uzskati par "odziņu" savā personībā.

Izglītība - atzīmē visu, ko uzskati par svarīgu intelektuālajā jomā. Tas ir īpaši nozīmīgi, ja meklē personu, kas, piemēram, ir sasniedzis noteiktu izglītības līmeni, izglītojies noteiktā profesijā vai, piemēram, darbojas tev tuvā jomā. Ar šīs kategorijas palīdzību iespējams arī atlasīt tos, kuri ir labi apmaksāti vai dara ko tādu, ko augsti vērtē.

Veidojot visas šīs sadaļas, rūpīgi pārdomā, vai te nav iekļauts, kas tāds, kā izpaušanu vēlāk vari nožēlot, vai ir skaidri norādīts kādu cilvēku meklē un vai tavs apraksts nav pārāk vispārīgs, kā rezultātā atkal un atkal pieteiksies cilvēki, kādus nemaz nevēlies satikt.

Tāpat ievēro patiesuma principu - labāk kaut ko noklusē, nevis melo par to kā nav. Nestāsti, ka pārzini itāļu virtuves noslēpumus, ja māki vienīgi mikroviļņu krāsnī uzsildīt picu vai piektdienās ar draugiem mēdz iedzert lētā gala vīnu. Tādā veidā lieki neradīsi neērtas situācijas vēlāk.

Kad iepazīšanās CV ir pabeigts, palūdz labam draugam vai draudzenei to pārlasīt. Varbūt viņi pamanīs ko tādu, kas tev nemaz nav ienācis prātā, bet izsvītros to, kas var tikt pārprasts.

Pēcāk šo CV nav gluži jānosūta visiem, ar kuriem vēlies iepazīties. Tā vietā papildini interneta iepazīšanās portālu profilos sniegto informāciju, balstoties uz to, ko jaunu esi par sevi uzzinājis vai uzzinājusi. Rezultātā atrast meklēto būs daudz vienkāršāk un partneri pēc meklētajiem parametriem atradīsies daudz ātrāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!