Foto: Shutterstock
Filmās viss parādīts tik skaisti un bezrūpīgi – sieviete satiek vīrieti, viņi iemīlas un viss ir skaisti. Realitātē dzīvojam "Tinder" un ātro randiņu laikmetā, kur viss ir saistīts ar pašpārliecinātību un drosmīgu pirmo soļu speršanu. Bet ko iesākt kautrīgajām meitenēm, kurām nav tik viegli pieiet klāt tam smukajam džekam rindā pie lielveikala kases vai bārā piektdienas vakarā?

Kautrīgās meitenes bieži vien tiek maldīgi uzskatītas par iedomīgām, kas noved pie tā, ka tas, kuram esi iekritusi acīs, var tev arī nepietuvoties, jo baidās no atraidījuma. Taču tad, ja beidzot esi sarunājusi randiņu ar kādu, ko sastapi draugu ballītē, "Tinder" vai jebkur citur, laiks spert gudru soli un piedāvāt ideju randiņam. Bet ko darīt randiņā, ja negribas doties uz skaļām publiskām vietām, jo kautrējies no apkārtējo uzmanības? Padomos dalās "Her campus" komanda.

Skatieties filmu vai seriālu mājās

Nav noslēpums, ka šajās dienās viss grozās ap frāzi "Netflix & chill", kas nozīmē tikai vienu – ļauties garam seriāla maratonam kopā ar savu simpātiju. Un šī nebūt nav sliktākā ideja randiņam, ja esi no kautrīgajām. Kopīga filmas vai seriāla skatīšanās liks jums diskutēt par redzēto, kas ir labs pamats, lai raisītos tālākas sarunas. Turklāt, ja tā būs filma/seriāls, kas jums abiem patīk, būs par vienu kopīgu lietu vairāk, kas jūs saistīs.

Esi "kautrīgā" pati

Intravertiem cilvēkiem ir ļoti grūti atvērties, bet, ja persona, ar kuru esi sadūšojusies doties uz randiņu tiešām tev ļoti patīk, ir vērts izlīst no savas komforta zonas. Tas var nebūt viegli, taču, ja tiešām vēlies, lai simpātijas pāraug attiecībās, abiem ir jāizlien no savām čaulām. Tāpēc, ja esi kautrīga, necenties radīt par sevi mākslīgu iespaidu, visu vakaru tērzējot. Izmanto savu stipro pusi – uzmanīgo klausīšanos. Uzdod jautājumus, tā labāk iepazīsi vīrieti un viņš jutīsies ērtāk, stāstot par sevi.

Pirmajam randiņam izvēlies kādu aktivitāti

Kautrīgo meiteņu bieds ir klusi un intīmi pirmie randiņi romantiskā restorānā. Tas, protams, ir jauki, bet tik tipiski satraucoši, ka šāds pirmais randiņš var arī izgāzties. Tāpēc pirmajam randiņam ierosini darīt ko aktīvāku. Rudens ir ideālais laiks, lai dotos garās pastaigās ar somā paķertu termosu, kurā ir kūpoša un sildoša tēja. Jūs varat to apvienot ar kādas suņu patversmes apciemojumu un pie reizes izdarīt kādu labu darbu, izstaidzinot četrkājainos draugus. Ja būsiet nodarbināti, sarunas raisīsies ap to, tādā veidā iepazīstot vienam otru.

Runājiet par laikapstākļiem – nopietni!

Randiņa laikā nevajag izvairīties no ikdienišķo tematu apspriešanas – pirmajās tikšanās reizēs ir ļauts apspriest pat vistriviālākās lietas, lai laiks nebūtu jāpavada apkaunojošā klusumā. Tāpēc, ja esi kautrīgā meitene, atraisīties palīdzēs pat tāda temata apspriešana, kā laikapstākļi. Pēc tam izrietoši vari pievērsties citām lietām, piemēram, sportam vai mūzikai. Tas palīdzēs atraisīties un saprast, kas interesē tavu randiņbiedru.

Tajā pašā laikā – pievērsies dziļdomīgiem jautājumiem

Tas var likties grūti – pāriet no sarunām par to, cik ilgs šogad ir rudens, uz tādām lietām kā "kur tu redzi sevi pēc pieciem gadiem". Nopietnās lietas palīdzēs vēl vairāk satuvināties randiņu laikā un uzzināt svarīgas lietas par sirdsāķīti. Turklāt, labāk uzzināt ne tik patīkamos sīkumus par vīrieša uzskatiem un raksturu ātrāk, nekā vēlāk.

Novērtē apstākļus un apkārtni

Ja galīgi nevari sasparoties randiņa laikā uzsākt sarunu un vien kautrīgi smaidi – novērtē apkārtni. Piemēram, sāc runāt par ēdienu, ko abi esat pasūtījuši, ja esat restorānā. Vai arī apspriediet filmu, kuras spožā neona reklāma redzama caur trim stikliem tālumā. Tas tikai rosinās sarunas par jūsu abu gaumi, lai vai tas būtu ēdiens, kino vai kas cits. Un, lūk, situācija būs glābta!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!