Foto: Shutterstock
Ja esi kopā ar šķietami ideālu vīrieti, tomēr dziļi zemapziņā jūti, ka kaut kas nav kārtībā, uzticies savai intuīcijai! Kā skaidro attiecību eksperti un grāmatas "Building a Love that Lasts: The Seven Surprising Secrets of Successful Marriage" autori un laulības konsultanti Čārlzs un Elizabete Šmici, atsevišķas īpašības partnerī tomēr nav iespējams mainīt, neraugoties uz pacietību un laiku, kas ieguldīts attiecību kopšanā, turklāt tās var ievērojami kaitēt gan partnerības, gan tavas dzīves kvalitātei.

Turpinājumā īpašības, kas var kalpot kā brīdinājuma signāli, izvērtējot, vai ar vīrieti, ar kuru esi kopā, ir vērts veidot ģimeni.

Nepārvarama kontroles izrādīšana

Patiesi mīlošās un harmoniskās attiecībās netiek piešķirtas līdera un sekotāja lomas. Partneri lēmumus pieņem, komunicējot savā starpā un attiecības balstot vienlīdzībā. Ja jūti, ka vīrietis par katru cenu vēlas kontrolēt jūsu kopīgās nodarbes brīvajā laikā, kā arī ierobežo tevi un tavas vēlmes, velti laiku jūsu attiecību un tavu sajūtu analīzei – iespējams, jau krietnu laiku esi noliegusi to, ka patiesībā jūties apspiesta un nelaimīga.

Vēlme vienmēr paturēt pēdējo vārdu

Līdz ar iepriekš minēto vēlmi pēc kontroles, vīrietim, kurš attiecībās vēlas dominēt, ir raksturīga arī nespēja piekāpties vai rast kompromisu. Tā vietā vienmēr tiek paturēts pēdējais vārds, pakāpeniski veidojoties neveselīgai attiecību hierarhijai, kurā tu likumsakarīgi stāvi pāris pakāpienus zemāk.

Narcistiska uzvedība

Narcistiskam uzvedības modelim ir raksturīga neveselīga tieksme pēc apbrīnas un izteikts egoisms. Visticamāk, attiecības ar šādu vīrieti kādā brīdī liks tev zaudēt savu sievišķību, viņam izrādot nemitīgu vajadzību pēc atzinības un uzmanības, kā arī gluži nepamatotas uzslavēšanas.

Apvainojumi un aizskaršana ir tava ikdiena

Ikviens cilvēks attiecībās vēlas justies droši, mierīgi un harmoniski. Bet, ja tavu ikdienu nemitīgi satricina stāšanās pretim apvainojumiem un nepavisam ne taktiskai ķircināšanai, izvērtē, vai ilgtermiņā attiecības ar cilvēku, kurš izvēlas tādu komunikācijas veidu, darīs tevi laimīgu.

Manipulēšana

Ja tavs partneris ir prasmīgs manipulators, ļoti iespējams, šādu sevis ietekmēšanas veidu jūsu attiecībās tu vēl pat neesi piefiksējusi, periodiski izjūtot vien nepatīkamu pēcgaršu pēc kārtējā it kā kopīgi pieņemtā lēmuma. Manipulēšana ir viena no varas pārņemšanas un kontroles formām, tāpēc attiecības ar vīrieti, kurš izvēlas šādu saskarsmes veidu, visticamāk, nebūs veiksmīgas.

Solījumu neturēšana

Viņš apsolīja tev nopirkt ziedus, bet to neizdarīja. Apsolīja salabot salūzušo plauktu, bet tas tika aizmirsts. Apsolīja ar tevi tikties pēc darba, bet neieradās… Protams, ne vienmēr, taču bieži vien šādas sadzīviskas situācijas arī raksturo vīrieša attieksmi pret dotajiem solījumiem. Ja tā ir pavirša, pastāv samērā liela iespējamība, ka šādi vīrietis rīkosies arī, pieņemot nozīmīgus lēmumus un pieviļot tavu uzticēšanos.

Nenopietna attieksme pret finansēm

Pavirša attieksme pret darba pienākumiem, veltot laiku sapņu piļu būvēšanai, kā arī nepārdomātu lēmumu pieņemšana, risinot finanšu jautājumus, var liecināt par nenopietnu attieksmi pret tik būtiskajiem naudas jautājumiem, kas laiku pa laikam kļūst aktuāli ikvienās attiecībās.

Ja patiešām vēlies saistīt savu dzīvi ar konkrēto vīrieti, izvērtē, vai vari uz viņu paļauties un vai viņš spēs uzņemties finansiālu un arī morālu atbildību par jūsu ģimeni, ja paliks vienīgais pelnītājs – lai cik skumji tas nebūtu, tieši naudas grūtības un nespēja tās atrisināt ir viens no biežākajiem iemesliem, kāpēc partnerattiecības cieš neveiksmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!