Foto: PantherMedia/Scanpix
Ko tur liegties - teju katrs no mums vismaz reizi dzīvē ir fantazējis (vai vismaz iedomājies) par seksu trijatā, ja vien pikantie mīlas prieki jau nav izbaudīti. Bieži vien entuziasms un vēlme gultā ieraudzīt arī trešo gan noplok brīdī, kad aizdomājamies, vai ar savu vēlmi dažādot iespaidus un paplašināt intīmās dzīves robežas nebūsim paši savām rokām attiecībām parakstījuši nāves spriedumu. Protams, vēl jau mīlēšanos trijatā var baudīt, esot bez saistībām un iejūtoties "ciemiņa" lomā pašam...

Tomēr šai brīdī patīkamo satraukumu var nomākt raizes par to, vai, gultas priekos piedaloties trijiem, netiksim apdalīti. Ja nu viņa būs kārdinošāka un pievilcīgāka? Ja nu viņš būs prasmīgāks un interesantāks?

Šādiem un citiem jautājumiem jaucoties prātā un aizsākot tematisko rakstu sēriju "Buduāra stāstiņi", viedokli par to, vai sekss trijatā jau esošās un stabilās attiecībās maz ir vajadzīgs un kā pret to veselīgāk attiekties, jautājām seksa ekspertei un publicistei Ritai Lasmenei. Tāpat piedāvājam iepazīties arī ar mūsu aptaujāto lasītāju viedokļiem un pieredzes stāstiem.

"Pirms apsvērt mīlēšanos trijatā, ieteiktu pārim pamēģināt ko citu, jo šādas seksuālās rotaļas sekas ne vienmēr ir prognozējamas. Ja nu tomēr nolemts laulības gultā ielaist trešo, abiem jāapsver, vai katrs spēs tikt galā ar greizsirdību. Jāpiebilst, ka šai ziņā starp dzimumiem nemaz nevalda tik lielas atšķirības – vienlīdz greizsirdīgi ir kā vīrieši, tā sievietes," stāsta Lasmane.

Protams, kā piebilst eksperte, par mīlēšanos trijatā biežāk sapņo vīrieši, savukārt sievietes, kuras nereti ir gatavas pat uz pašām neprātīgākajām lietām, lai vīrieti noturētu, piekrīt, cerot viņu iepriecināt.

"Ja vīrietis ir izteicis vēlmi vai pat prasību pēc seksa trijatā, kā trešo, protams, aicinot sievieti, iespējams, partnerei mīļotajam jāpiedāvā cita alternatīva – sekss, kurā trešais dalībnieks, savukārt, ir vīrietis. Vai tad partnera entuziasms būs tikpat liels?

Jebkurā gadījumā jāatceras, ka cilvēki nebūt nav vienādi, un pāris savām mīlas rotaļām trešo cilvēku var piesaistīt vien tad, ja katrs ir par sevi drošs – greizsirdība gan procesā, gan pēc tam neņems virsroku," brīdina Lasmane.

Ja savas attieksmes un sajūtu izvērtēšana ir notikusi un pāris ir pārliecināts, ka viņu attiecībām tas tiešām piešķils uguntiņu, tad seko nākamais etaps – šī trešā cilvēka atrašana. Tas patiesībā ir samērā sarežģīti, jo šim cilvēkam ir jāpatīk abiem. Sievietei noteikti nevajag vīrieša piedāvājumam piekrist, vien cenšoties viņam izdabāt un visu darot teju sakostiem zobiem, atgādina speciāliste, piebilstot, ka nereti gan dāmas, baidoties mīļoto pievilt, tā arī rīkojas.

"Trešā cilvēka atrašana, notverot savstarpējo jūtu ķīmiju un fizisko pievilkšanos, nav viegls uzdevums. Protams, var jau partneri meklēt caur sludinājumiem vai internetā, taču šādā gadījumā tas būs tāds fast food variants. Lai pāris gūtu gandarījumu un baudu no šādas intīmās rotaļas, trešajam cilvēkam patiešām ir liela loma un nozīme," stāsta Lasmane.

Vaicāta par iespējamiem pārpratumiem un visbiežākajām bailēm no uzmanības trūkuma, ko, piekrītot mīlas priekiem trijatā, varam izjust, eksperte atgādina, ka te atkal jādomā par savu gatavību notiekošajam un to vai attiecības ir gana stabilas.

"Mīlējoties trijatā, jebkurā gadījumā notiks mijiedarbība. Savā praksē esmu novērojusi, ka ir pāri, kuri pēc tam izšķiras, jo attiecības sāk ļodzīties, un ir pāri, kuri saka – jā, tas bija forši un piešķīla dzirkstelīti ikdienai. Manuprāt, par attiecību stiprumu jau var arī spriest pēc tā, vai sekss trijatā tām ir licis sašķobīties vai padarījis stiprākas," nosaka speciāliste.

Rezumējot iepriekš minēto Lasmane gan aicina pārus vispirms apsvērt, kā mīlas dzīvi dažādot bez trešās personas piesaistīšanas, kā arī piebilst, ka sekss trijatā, iespējams, lielāku gandarījumu, jēgu un vērtību sniegs nobriedušiem pāriem, kamēr gados jaunāki cilvēki var (un kuriem patiesībā pat vajag) eksperimentēt ar pašu izjūtām un līdzdalību.

"Arī divatā esot laulības gultā, tajā ir iespējams atklāt daudz jauna un nebijuša. Seksa un seksualitātes robežas un mīlēšanās variācijas taču ir nebeidzamas," viedokli pauž Lasmane.

Atzīstas VIŅAS

"Seksu trijatā piekritu izmēģināt studiju gados. Tolaik dzīvojām zināmā bohēmā, un man šķita - kāpēc nē? Būs par vienu kolosālu atmiņu vairāk, par ko patīksmināties vecumdienās. Rezultātā viss gan izvērtās nebūt ne tik rožaini.

Tolaik satikos ar puisi, kurš man patika, tomēr ne tik ļoti, lai es vēlētos ar viņu attiecības. Drīzāk bijām mīļākie, un abi ar šādu attiecību statusu - gaužām apmierināti. Par vēlmi izmēģināt mīlēšanos trijatā ierunājos pirmā, viņam ar sajūsmu atklājot, ka arī par to domājis, tikai nav uzdrošinājies jautāt. Turklāt viņam jau bija padomā meitene. Izrādās, vēl viena mīļākā, ar ko tikās paralēli man, kā uzzināju vēlāk.

Kad pienāca liktenīgais vakars un mēs, mazliet nervozi sūcot lētu sarkanvīnu viņa vecmāmiņas dzīvoklī, kurā puisis tolaik mitinājās, noskaņojāmies neizbēgamajam, jutu divējādas emocijas. No vienas puses - gribējās pamēģināt, no otras - šķita, ka viss ir galīgi nepareizi.

Un tā arī bija - mīlēšanās izvērtās samocīta un vairāk atgādināja lētu un iestudētu filmu. Viņš, šķiet, bija apņēmies realizēt visas savas fantāzijas, taču aizmirsa, ka jāparūpējas arī par savām partnerēm. Kopumā viss iznāca samērā pliekani, paredzami un pat mazliet smieklīgi. To, vai puisis ar savu veikumu jutās apmierināts vai izgāzies, nezinu, jo pēc tam ar viņu vairs netikos. Vai mīlēšanos trijatā vēlos izmēģināt vēl kādu reizi? Visticamāk, nē. Nav nekā labāka, ja to dara divi cilvēki, kuri zina, ka viens otram ir īstie." Santa, 31, vizāžiste.

"Man sekss trijatā šķiet labs veids, kā atsvaidzināt attiecības un ikdienu, ja vien pāris ir par sevi un abu jūtām pilnībā pārliecināts un viss cits iespējamais jau ir izmēģināts. To izbaudīju arī es - ar diviem partneriem, no kuriem viens bija man simpatizējošs kursa biedrs. Viss notika, gluži nemanot.

Kādā pasākumā, kurā bijām kopā ar toreizējo draugu, manāmi iesiluši un gatavi kaislīgai naktij, nejauši satikām manu kursa biedru. Pareizāk sakot, viņu satiku es. Gaiss mūsu starpā bija elektrizēts, taču abi zinājām, ka mani jau gaida mans vīrietis... Nezinu, kā, bet visi attapāmies vienā taksometrā, dodoties pie mums izdzert vēl pa glāzei vīna, un mājās viss sākās.

Man tā bija laba nakts, taču, pieņemu, manam toreizējam draugam - ne pārāk. Šķiet, viņš saprata, ka mana iekāre pret kursa biedru tobrīd bija lielāka, tāpēc it kā atkāpās maliņā. Pēc kāda laika, viņam nespējot pienemt notikušo, sākām arvien vairāk strīdēties un es vairs nespēju izturēt viņa greizsirdību, tāpēc izšķīrāmies. Man kursa biedrs bija saistošs tikai uz to vienu nakti, taču mans vīrietis to nespēja sagremot.

Kā jau teicu, sekss trijatā tiešām ir domāts tikai tiem pāriem, kuri ir pārliecināti, ka tas bagātinās, nevis sagraus viņu attiecības. Mūsējās tas sagrāva. Vai es mēģinātu vēlreiz? Ar īsto partneri - jā." Ieva, 28, reklāmas projektu vadītāja.

Atzīstas VIŅI

"Domāju, ka sekss trijatā attiecībām nav vajadzīgs. Ja kādam pēc tā ir vēlme - tātad ikdienā un dzīvē kopumā kaut kā trūkst un partneris to nespēj sniegt. Ar svešu cilvēku šādu tukšumu neaizlāpīsi, tāpēc labāk piestrādāt pie attiecībām, runāt un saprast, kas ir nepieciešams, nevis ielaist abu gultā nepiederošu personu. Protams, var jau to darīt arī ar draugu, taču tad, man šķiet, sabojātas būs ne tikai pāra attiecības, bet arī kāda draudzība. Man mīlēšanās trijatā šķiet nepieņemama," Artūrs, 25, menedžeris.
"Sekss trijatā šķiet laba lieta līdz brīdim, kad redzi, kā svešs cilvēks mīlējas ar tavu sievieti. Man tas ir nepieņemami, tāpēc attiecībās, kurās es patiešām mīlētu savu partneri, šādai "izklaidei" nepiekristu. Taču, ja tas ir gadījuma sakars, turklāt kombinācijā - divas sievietes, viens vīrietis - kāpēc ne? Es pats esmu ko tādu izbaudījis ballītē, mīlējoties ar divām paziņām. Tas bija kolosāli. Domāju, te man piekritīs ikviens vīrietis." Edgars, 31, strādā valsts iestādē.

"Mana pieredze ar mīlēšanos trijatā ir pozitīva. Darīju to draudzenes iniciatīvas pamudināts, turklāt - divreiz. Pirmo reizi tas notika, trešajam cilvēkam esot vīrietim, savukārt otrreiz (abi vienojāmies, ka šādas reizes būs divas, lai abi būtu līdzvērtīgās pozīcijās) - sievietei. Atzīstu, ka mīlēšanās, "ciemiņam" esot vīrietim, bija mazliet savāda, taču koncentrējos uz to, lai pārsteigtu savu sievieti un būtu viņai vislabākais.

Otrajā reizē, redzot, kādu baudu no šādas rotaļas gūst mana sieviete, jutos patiešām apmierināts, taču sapratu, ka man pašam pilnībā pietiek ar vienu partneri - manu mīļoto. Pie līdzīgiem secinājumiem nonākusi ir arī viņa, tāpēc pieņemu, ka turpmāk savu mīlas dzīvi dažādosim ar mazāk ekstrēmiem paņēmieniem." Kaspars, 37, uzņēmējs.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!