Foto: LETA
Latviešu aktrise Dita Lūriņa ar savu vīru Mārtiņu Eglienu kā cimds ar roku nu jau ir 14 gadus. Lai arī abi ir stiprā laulībā, reizi pa reizei, piemēram, Lūriņai uz skatuves ir jāiemīlas kādā citā. Kā abu savienība sadzīvo ar šo aspektu? Savos pieredzes stāstos interviju ciklā "100 personības līdz Latvijas simtgadei" dalās pati aktrise.

Lūriņa gan nosmej, ka Mārtiņam tādu lomu īsti neesot – vienreiz ir bijis, bet tolaik īpaši tas viņu neesot uztraucis.

Tomēr Eglienam gan ar šādām situācijām nācies sadzīvot diezgan bieži. "Es domāju, ka viņam ir bijis visādi," teic aktrise, piebilstot, ka viņš vairāk tādos brīžos tad cīnoties pats ar sevi un nekādus pārmetumus dzirdēt nenākoties. "Viņš zina, ka tad man jāiet prom no profesijas. To jau viņš saprot."

"Tas ir bīstami. Protams, ka tas ir bīstami. Vīrs un sieva uz skatuves mīlas pārī – tas nav baigi ticami. Viņi var spēlēt māsu un brāli. Tur ir jābūt tai iemīlēšanas stadijai, tai neziņai," tā Lūriņa, apstiprinot, ka uz skatuves partnerī ir nedaudz jāiemīlas.

Bet kā no šādām ainām aiziet mājās pie vīra jeb kā var "atmīlēties"? "Kaut kāds mehānisms mūsos ar laiku rodas, kā mēs to darām."

Tomēr aktrise atceras kādu amizantu mēģinājumu no izrādes "Pūt, Vējiņi", kurā ar Andri Buli nācies mēģināt kādu visai intīmu ainu, kuru uz riņķi maluši kādas deviņas stundas no vietas. Protams, Egliens klāt neesot bijis. "Nākamā rītā viņš iet [red.– Andris Bulis] un saskrienas ar Eglienu, kurš nāk uz mēģinājumu, un saka "Ak, Dievs! Man liekas, ka man ar tavu sievu kaut kas ir bijis. Es nevaru tev acīs paskatīties!"


Lielo interviju skaties "100 personības līdz Latvijas simtgadei" 360TV kanālā, ceturtdien, 1. decembrī plkst. 22.00.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!