Foto: Shutterstock
Kad pieņemts lēmums par attiecību pārcelšanu augstākā līmenī, bieži vien ejam pa plānu ledu – jo arī tad, ja iepriekš esat bijuši nopietnās attiecībās, šāda veida kopēju saspēli piedzīvojuši neesat. Ko vērts apdomāt pirms nozīmīgā lēmuma pieņemšanas? Lūk, mums ir dažas atbildes.

Rozā briļļu periods – cik ilgs tas ir?

Jāatzīst, ka arī tad, ja pāris īpaši nepiepūlēsies pie dzirkstelītes saglabāšanas, pienāks laiks, kad abi tomēr jutīsieties nedaudz atsvešinātāki, tomēr tas nebūt neparedz, ka jūsu jūtas un mīlestība būtu izteikti mainījusies. Jūs vēl joprojām viens otru mīlēsiet, tikai vairs nebūsiet iemīlējušies.

Piemēram, kāds 2005. gada pētījums, ko saulītē izcēlis "Business Insider", apliecina, ka iemīlēšanās fāze ilgst gadu.

Psihoterapeite Kristīne Ašmane, atsaucoties uz Rusa Harisa grāmatu "ACT with love", gan apgalvo, ka tie varētu būt aptuveni trīs gadi.

"Iemīlēšanos var pielīdzināt eiforijai – neierasts brīdis, kad viss tas, kas ir apkārt, ir mazsvarīgs un netverams. Arī spēcīgs traumatisks gadījums var izraisīt neierasto psihes stāvokli. Nevienā no stāvokļiem cilvēkam nav veselīgi ilgstoši atrasties, jo šīs spēcīgās jūtas var tik ļoti pārņemt, ka grūti uztvert realitāti. Jāatzīst, ka kaislība apžilbina, tādējādi mīlnieki nespēj saskatīt svarīgus sīkumus. Ne par velti ir arī teiciens – mīlestība padara mūs aklus. Gribētos piebilst, ka neprātīga mīlestība padara mūs ne tikai aklus, bet arī trakus. Kamdēļ tā notiek? Atbilde ir meklējama pagātnes piedzīvotajā, ģimenes izcelsmē. Katram var būt savs individuālais izskaidrojums," stāsta Ašmane.

Par to, kā rīkoties, kad vētrainā kaislība pāraugusi vienmuļā saderībā, lasi šeit.

Vai ar laiku es pazīšu savu partneri kā savus piecus pirkstus?

Foto: Shutterstock

Dzīvošana kopā pirms laulībām – prātīgs vai nelabvēlīgs solis?

Foto: Shutterstock

Vai iespējams apprecēties pārāk agri?

Foto: Shutterstock

Godīga mājas darbiņu sadalīšana – kā tas pozitīvi var ietekmēt attiecības?

Foto: Shutterstock

Vai strīdi liecina par to, ka attiecības iet uz grunti?

Foto: Shutterstock

Pirmā bērna piedzimšana – laulības iznīcinātājs vai satuvinātājs?

Foto: Shutterstock
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!