Foto: Shutterstock

Sekss ir tēma, par ko mūsdienās runā visur, tas ir redzams kino, par to raksta žurnālos un to izmanto mārketingā, uzsverot, cik nozīmīgs tas ir cilvēka ikdienā. Tomēr, vai patiešām pieaudzis cilvēks bez tā nevar dzīvot un cik bieži tas nepieciešams? Vai vispār iespējams noteikt, cik daudz seksa cilvēkam nepieciešams?

To, cik bieži dažādos vecumos ieteicams nodarboties ar seksu, mēģina skaidrot dažādi jomas eksperti, norāda "Women's Health". Par šo jautājumu ir arī veikti pētījumi. Cilvēki vecumā no 18 līdz 29 gadiem vidēji ar seksu nodarbojas 112 reizes gadā jeb divas reizes nedēļā, bet cilvēki vecumā no 40 līdz 49 gadiem intīmu tuvību bauda vidēji 69 reizes gadā. Tomēr šie skaitļi nekādā veidā neatspoguļo to, cik daudz seksa nepieciešams katrai personai.

Ir arī veikti pētījumi, kas analizē seksa biežuma saistību ar cilvēka laimi un labsajūtu. Tomēr galvenā šādu pētījumu problēma ir tajā, ka, lai noteiktu, cik reižu nedēļā cilvēkam ieteicams nodarboties ar seksu, lai viņš būti laimīgs, ir jādefinē arī pilnīgi visas pārējās viņa ikdienas aktivitātes, bet tās katram ir citādas. Ir veikti pētījumi, kas apstiprina – vairāki orgasmi nedēļā var palīdzēt uzlabot veselību, bet to, cik daudz seksa nepieciešams katram cilvēkam, noteikt nav iespējams.

Jāpiebilst, ka arī tas, cik reižu nedēļā, mēnesī vai gadā jānodarbojas ar seksu, lai saglabātu veselīgas un laimīgas attiecības, atšķiras katram pārim. Tā vietā, lai satrauktos par to, vai sekss ir pietiekami bieži, "Women's Health" attiecību eksperti iesaka koncentrēties uz tā kvalitāti un parūpēties, lai katra mīlēšanās reize sagādā baudu gan tev, gan tavam partnerim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!