Divu mīļoto cilvēku attiecībās sekss dažreiz nav nepieciešams. Citreiz turpretī, ir vajadzīgi tik daudzi intīmās tuvības brīži, ka jābrīnās, vai fiziski tas vispār ir iespējams. Vācu psihologi sniedz negaidītas atziņas.
Gluži ikdienišķa parādība: satelīttelevīziju kanāli savus skatītājus vakaros piebaro ar erotiskajām programmām, filmām un diskusiju šovu pārraidēm, kur seksbumbas un muskuļu kalni dižojas ar saviem sasniegumiem seksā: “Ja sekss ir mazāk kā desmit reizes dienā, tad hormonu līmenis man nokrītas līdz nullei.”

Arī māksla, reklāma un internets nemitīgi mūs bombardē ar atkailinātību. Nav brīnums, ka šāda erotiskā spiediena ietekmē pat sabiedrībā daudziem sāk rasties šaubas par savas seksuālās dzīves pilnvērtību.

Meklējot padomu pie psihologiem, cilvēki bieži jautā: “Vai mana seksuālā dzīve ir panīkusi, ja sekss ar partneri man ir tikai divreiz nedēļā?” Uz šādām bažām dzimumdzīves konsultanti atbild: “Viss kārtībā! Nekrītiet panikā!”

Dzimumaktu biežums neko daudz neizsaka par dzimumdzīves kvalitāti. Mēģinot iekļauties kaut kādā normā, drīz vien var pazaudēt savas sajūtas. Ikviens cilvēks ir individualitāte arī seksā, tādēļ katra cilvēka dzimumdzīvē ir atšķirīga nozīme.

Dažiem pāriem sekss varētu būt “tikai” jauka piedeva, kas papildina kopdzīvi ar mīļoti cilvēku, savukārt citi bez ikdienišķas ekstāzes sasniegšanas vispār neuzskata par vajadzīgu turpināt attiecības. Protams, atkarībā no šīs neapzinātās vai apzinātās attieksmes pret seksu atkarīgs, cik bieži abi partneri gribēs mīlēties.

Turpmāk varēsiet izlasīt sešus biežāk sastopamos piemērus, kāda mēdz būt seksa loma partneru dzimumdzīvē.

  1. Sekss kā silta sedziņa
  2. Sekss kā mīlas narkotika
  3. Sekss kā zibensnovedējs
  4. Sekss kā pierādījums
  5. Sekss kā blakus lieta
  6. Sekss kā cīņa

Vai šīs situācijas tev ir pazīstamas? Tādā gadījumā, izlasi, kurā brīdi var rasties krīze un kā intīmā dzīve var nostiprināt jūsu mīlestību. Pirmais piemērs:

Sekss kā silta sedziņa

Uzticība, patvērums, labsajūta – šīs ir svarīgākās sajūtas, kas nepieciešamas partneriem, kuri viens otram ir “mans maigais zvēriņš”. Te viņi sniedz viens otram atvadu skūpstu, tad atkal maigi apskaujas. Seksa ekstāzei un drudžainām kaislībām šajās attiecībās ir otršķirīga nozīme.

Kas aiz tā slēpjas: Vai kādreiz ir bijis savādāk? Varbūt iesākumā abi partneri nevarēja atrauties viens no otra, bet tagad iestājies seksuālais bēgums. Trakulīga seksa vietā tagad viņiem daudz svarīgāks ir nākamais pakāpiens karjerā, ģimenes ligzdiņas vīšana, bērnu audzināšana utt.

Sekss ikdienā ir jau nedaudz nobružājies, tagad viņu attiecības uztur maiguma brīži. Kritisks moments: harmonija var būt mānīga. Kad vienam no maigajiem zvēriņiem, varbūt pat neapzināti, apsīkst iekšējā uguns, kas uzturēja siltumu attiecībās. Tad, par spīti tuvībai, attiecībām draud briesmas no dažādiem ārējiem apstākļiem. Kāda trešā puse var uzjundīt jau apdzisušās kaislības vienā no partneriem – draud sānsolis!

Ikdienas vienmuļībā ilgstošā kopdzīvē erotiskās sajūtas var aizklīst citur. Daudziem pāriem ar stabilām attiecībām šķiet vienkāršāk un ērtāk izvēlēties sirsnīgu maigošanos, nekā reanimēt erotisko satraukumu.

Kas nostiprina mīlestību: Pirms meklēt trūkstošos pārsteiguma momentus “bīstamajos sakaros”, labāk pacenties atkal radīt patīkamu satraukumu savās attiecībās ar mīļoto partneri. Pamēģiniet iesaistīties situācijās, kuras jums abiem ir nepieredzētas (ekskursijas braucieni, netradicionālas sporta nodarbības, kāds ekstraordinārs pasākums).

Nebaidieties no eksperimentiem, jo tie palīdzēs jums abiem atklāt jaunas personības šķautnes. Līdz ar to jūs varēsiet labāk izprast viens otra vēlmes un runāt par tām – atklātības brīžos rodas īsta tuvība.

Turpinājums sekos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!