Laulību centra direktors Dr. Maikls Tobins (ASV) savā rakstā “Desmit lietas, ko nedrīkst darīt laulībā” sniedz pārskatu par visbiežākajiem konfliktu cēloņiem dzīvesbiedru attiecībās, kā arī iesaka vingrinājumus pieļauto kļūdu labošanai.
SATURS

1. Neuzskati savu partneri par pašsaprotamu lietu

2. Nelasi partnera domas

3. Nevaino partneri

4. Netēlo psihoterapeitu

5. Nesaki “jā”, kad patiesībā domā “nē”

6. Neizmanto klusēšanu par ieroci

7. Nedari muļķības

8. Nedraudi

9. Nepazemo partneri

10. Neveido trīsstūrus

1. Neuzskati savu partneri par pašsaprotamu lietu

Padomā brīdi par šo jautājumu. Vai tu esi tikpat pieklājīga, laipna un iejūtīga pret savu partneri kā pret nejauši satiktu paziņu? Lielākajā daļā gadījumu tas tā nav. Kāpēc tā? Kā tā var būt, ka šis cilvēks, kuram tu neveltī vairāk par dažām sekundēm uzmanības, ja vien viņš tevi nav sadusmojis, ir tas pats, pret kuru tu kādreiz biji tik mīloša, dāsna un izprotoša?!

Atzīsim - mēs visi sirgstam ar amnēziju (atmiņas zudumu). Pēc kāda laika mēs, šķiet, vienkārši aizmirstam par visiem mazajiem un lielajiem pakalpojumiem, ko esam saņēmuši no sava dzīves drauga. Vai arī, ja neaizmirstam, tad mēs vienkārši pieņemam, ka partnera pienākums ir to visu darīt mūsu labā. Kad attiecības nonāk tiktāl, ka amnēzija vai pieņēmumi aizstāj atzinību, nepatikšanas vairs nav tālu.

Vingrinājums:

Tu to vari mainīt. Sākumam centies atradināties no domas, ka viss, ko tavs partneris dara tavā labā, ir pats par sevi saprotams. Patiesībā, es ieteiktu paņemt papīra lapu un uzrakstīt visas tās lielās un mazās lietas, ko tavs partneris dara tavā labā. Tad godīgi pavaicā sev, vai tu kādreiz izrādi pateicību par to, ko tavs partneris dara tavā labā, un kādā veidā tu to paud? Visticamāk, tu sapratīsi, ka par daudzām sarakstā minētajām lietām tu droši vien nekad neesi teikusi: "Paldies tev! Es patiesi novērtēju, ka tu..."

Tāpēc, ja vēlies attiecībām piešķirt jaunu dzīvību, uzklausi šādu padomu. Apņemies veselu nedēļu neaizmirst pateikties par visu, kas tavā labā tiek darīts, un ievēro, kādas pārmaiņas notiek jūsu attiecībās.

Tālāk: 2. Nelasi partnera domas

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!