Foto: LETA

Arī tad, ja attiecības ir kā īsts rožu dārzs, pie tām ir jāstrādā. Kā atsvaidzināt attiecības, par to, ka vīrietim nav jāuzmin visas sievietes vēlmes, un par citām attiecību gudrībām stāsta psiholoģe Diāna Zande interviju ciklā "100 personības līdz Latvijas simtgadei".

Izvēloties attiecību partneri, mēs to bieži vien darām intuitīvi. Taču, kā norāda Diāna Zande, ne vienmēr tas ir labākais lēmums, skaidrojot to ar piemēru par atkarību. "Pieaugot cilvēks intuitīvi jūt, kur viņš var dabūt partneri ar atkarību." Tāpēc tad, kad kāds iepatīkas, vajagot šo pirmo signālu pārbaudīt, pārliecinoties, vai tieši šis sāpīgais aspekts nav tas, kas pievelk.

Tad, kad Zande strādājot ar pāriem, kā "mājasdarbu" viņa uzliek komplimentu izteikšanu, daudzi par šādu darbiņu nav sevišķi priecīgi, aizbildinoties ar to, ka tas viss ir mākslīgi un teatrāli, tomēr vērts aizdomāties – ja pašiem nesanāk dabiski, varbūt vērts attiecības padarīt tuvākas ar mākslīgiem paņēmieniem.

"Sākumā tas būs nedabiski, bet tas ieiesies. Vai dabiski sākumā bija braukt ar mašīnu?" retoriski jautā Diāna Zande. "Mēs to trenējam, trenējam un trenējam, līdz tas notiek dabiski. Tad, kad mēs ceram, ka attiecības notiks dabiski, tad notiks tas, kas notiek dārzā, kad tajā iestāda rozes un neravē – tur izaugs balandas," skaidrojot, ka "mīlestība ir jārušina". "Kad es ieeju rožu dārzā, es saprotu, ka te man būs jāravē, te būs ērkšķi, te man sāpēs."

Runājot par romantiskiem žestiem, Zande iesaka sievietēm pašām palūgt vīriem, lai viņi, piemēram, uzdāvina puķes. "Viņam nav rentgens, lai saprastu, ka puķes jāuzdāvina."

Lielo interviju skaties "100 personības līdz Latvijas simtgadei" 360TV kanālā, pirmdien, 25. jūlijā plkst. 22.00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!