Foto: Shutterstock
Dažāda satura erotiskos sapņus ik pa laikam naktī skata katrs no mums. To scenāriji mēdz būt gan pavisam patīkami, gan tādi, ka pamostoties tu šausminies, sarksti un brīnies, vēl labu laiku nespējot atgūties no sapnī pārdzīvotā. Bieži vien mēs savas erotiskās nakts vīzijas maldīgi asociējam ar problēmām intīmajā dzīvē, tomēr nereti sapņu saturs patiesi var atspoguļot arī gluži sadzīviskas un normālas situācijas.

Erotiskos sapņus pēc to "scenārija" var iedalīt trīs kategorijās: atklāti, simboliski un absurdos, skaidro "Cosmopolitan",.

Atklāto erotisko sapņu saturs ir vienkāršs: intīmi kontakti ar cilvēku vai būtni, kas tuvināts sapņotāja seksuālā partnera ideālam. Reizēm tādi sapņi atspoguļo noteikta tipa noteiktu apstākļu erotiskās fantāzijas u.tml.

Simboliskie erotiskie sapņi ir cilvēka zemapziņas spēles, kas kādu iemeslu dēļ neļauj kavēties domās par seksu. Tādā gadījumā zemapziņa atriebjas, piedāvājot cilvēkam sapņus - simbolus ar dažādiem, gigantisku izmēru augļiem un dārzeņiem, lidojumiem, šauriem koridoriem, kritieniem un līdzīgiem simboliem, ko aprakstījis jau Zigmunds Freids.

Absurdi erotiskie sapņi biedē un apstulbina. Tādos klusā, pelēkā "pelīte" pēkšņi ierauga sevi piedalāmies sadomazohistiskās lesbiešu orģijās, bet "īsts vīrietis" nokļūst sava dzimuma cilvēku seksuālās uzmanības centrā. Pēc tādiem sapņiem cilvēki ir apstulbuši un nezina, ko ar sevi iesākt, citus sāk vajāt aizdomas par to, ka viņi līdz šim nav nojautuši par savām patiesajām seksuālajām vēlmēm. Šādi sapņi patiesībā liecina par ko citu: par rūpīgi slēptām rakstura īpatnībām, par vēlmi iesaistīties un draudzīgiem glāstiem, par augstām un arī vienkāršām seksuālām prasībām, slēptām vēlmēm, kas saistītas ar varu sabiedrībā un ģimenē utt. Ja t.s. nenormālie sapņi cilvēkam rādās regulāri, būtu ieteicams apmeklēt psihologu, lai noskaidrotu sapņu cēloni.

Tāpat arī jāatzīmē, ka erotiskie sapņi visbiežāk piemeklē tieši tos, kuri reālajā dzīvē saskaras ar seksa trūkumu, un seksuālo uzbudinājumu cilvēks naktī var izjust pat vairākas reizes.

Lasi tālāk un uzzini, kāds pēc "Woman's Day" speciālistu domām ir populārāko erotisko sapņu skaidrojums.

Ja sapnī mīlējies ar cilvēku, kurš dzīvē tev nepatīk

Foto: Shutterstock

Sapņi, kuros sievietes kā seksa partnerus redz vīriešus, pret kuriem reālajā dzīvē izjūt nepatiku vai pat riebumu, ir samērā izplatīta parādība.

Seksuālas izjūtas rodas spēcīgu emociju rezultātā, un tās var būt arī dusmas, aizvainojums un naids, kas tiek pausts caur sapņiem, tādēļ nevajadzētu satraukties par sapnī redzēto kaislīgo mīlas nakti ar dzīvē netīkamo personu.

Erotiskas nakts vīzijas nebūt nenozīmē, ka tu tiešām vēlies seksu ar nīsto priekšnieku (kaut gan arī šo variantu nevar pilnīgi izslēgt) Parasti šāda veida sapņi simbolizē tavu reakciju uz priekšnieka (kaimiņa, kaitinošā kolēģa) rīcību. Piemēram, ja priekšnieks tevi ir pa dienu nolamājis, tu viņam šādā veidā mēģini "atriebties".

Ja sapnī tev ir sekss ar bijušo vīrieti

Foto: Shutterstock

Ja tu sapņo par kaislīgu nakti ar savas labākās draudzenes vīru

Foto: Shutterstock
Pat neraugoties uz faktu, ka esi godīguma iemiesojums un pat domās nekad neesi krāpusi savu vīrieti, kur nu vēl ar draudzenes vīru, nereti tavos sapņos var ielavīties līdzīga scenārija saturs. Kā izrādās, tas apzīmē vien nevainīgu ziņkārību, ko jūti neapzinātā līmenī, ikdienā par to pat neaizdomājoties.

Daļa speciālistu uzskata, ka šādi sapņi var parādīties laikā, kad seksuālajā dzīvē iestājusies rutīna, tādēļ var tulkot arī kā zīmi par nepieciešamību atsvaidzināt savu padzisušo mīlas dzīvi.

Ja tu sapņo, ka mīlējies ar sava dzimuma pārstāvi

Foto: Publicitātes foto
Mīlēšanās ar sava dzimuma pārstāvi ir viens no izplatītākajiem erotiskajiem sapņiem, un, kā skaidro speciālisti, to piedzīvo daudzas sievietes noteiktās savās dzīves situācijās, lai gan viņu seksuālā orientācija ir vērsta uz pretējā dzimuma pārstāvjiem.

Sapnis, kurā redzi sevi mīlējamies ar kādu citu sievieti, atspoguļo spēcīgu sieviešu draudzību reālajā dzīvē, un tam nav nekādas saistības ar romantiskām jūtām vai fizisko pievilkšanos pret sava dzimuma pārstāvi, ja vien tu arī nomodā ik pa laikam nepieķer sevi pie domas, ka šāda veida pieredze tev varētu būt interesanta.

Ja sapnī iejūties pretējā dzimuma lomā, iespējams, ka šādi sevi pauž kādas īpašības, ko ikdienā nākas slēpt. Piemēram, ja vīrietis sevi sapnī redz kā sievieti, tas var nozīmēt, ka reālā dzīve prasa no viņa stingrību, bet viņa būtība to atsakās nepieņemt. Ja sieviete sevi redz kā vīrieti – tas var liecināt, ka viņa vēlas būt izlēmīgāka, uzstājīgāka un pārliecinātāka, vai arī to, ka viņa vēlas, lai šādas rakstura īpašības piemīt viņas partnerim.

Ja tu sapņo par seksu ar noslēpumainu svešinieku

Foto: Shutterstock
Pēc kaislīgu un krāšņu sapņu pilnas nakts nereti mostamies ar vilšanās sajūtu par to beigšanos.

Speciālisti uzskata, ka sapnis par seksu ar svešinieku var nozīmēt, ka tev piemīt spilgta fantāzija un ka bieži meklē piedzīvojumus. Šāds sapnis var nozīmēt arī to, ka tu vienkārši esi nogurusi no rutīnas un ierastās dzīves.

Speciālistu skatījumā tā var būt viena no pazīmem, kas liecina par nepilnvērtīgām attiecībām tavā reālajā dzīvē un tu tiešām vēlies citu partneri. Ne vienmēr problēma var būt tieši seksuālā apmierinājuma nejušana, bet gan emocionālā distance vai spriedze, kas valda jūsu starpā.

Tādēļ neaizmirsti regulāri parūpēties par romantiku un noslēpumainību savās un partnera attiecībās, tādējādi stiprinot jūsu savstarpējo saikni.

Un, jā, šāds sapnis var nozīmēt arī to, ka tev tiešām patīk sekss ar mazpazīstamiem partneriem.

Ja tu sapnī mīlējies ar slavenību

Foto: Shutterstock
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!