Foto: Shutterstock
Attiecību šķiršana nav nekāds patīkamais process. Kādā pārī katrs aizies savu ceļu, lieki nepārdzīvojot, tomēr būs kādas attiecības, kurās tiks plēsti šķīvji un lietas gaužas asaras.

Jā, katrs uz šo nepatīkamo procesu reaģē citādi, tomēr vai iespējams savilkt zināmas paralēles par katra dzimuma ieradumiem? "Gurl" komanda, balstoties uz padziļinātu izpēti, akcentē, ka ir būtiskas atšķirības starp to, kā uz šķiršanos reaģē sieviete un vīrietis. Vai šķiet, ka viņiem ir taisnība?

"Viņa" komanda tomēr vēlas atgādināt, ka katrs cilvēks ir citāds un arī katra situācijā ir vērtējama atsevišķi, tomēr, iespējams, daļa taisnības tajā visā arī ir.

Vīrieši pēc lēmuma pieņemšanas jūtas normāli, sievietes – nožēlojami

Foto: Shutterstock

Vīrieši neizrāda savas jūtas, sievietes no tām nebaidās

Foto: Shutterstock

Ja pati neesi stundām vai dienām ilgi raudājusi mājās un vērojusi, kā bijušais sociālajos tīklos izsaka komplimentus ikvienai meitenei, tad vismaz zini kādu dāmu, kura to ir piedzīvojusi.
Lai arī iepriekš izklāstītais pētījums liecina, ka vīrieši jūtas samērā labi un tikai ar laiku apzinās realitāti un sāk pārdzīvot, atsaucoties uz "Mens Heatlh", vīrieši pārdzīvo, tikai ļoti labi savas sāpes prot apslēpt.

Kaut kādā ziņā tas, protams, šķiet loģiski – kamēr sievietes ļauj vaļu savai stihijai jeb emociju izpaušanai, tikmēr vairums vīriešu ir iemācījušies samierināties ar to, ko dzīve piespēlē. Tāpēc dažkārt, ja šķiet, ka viņam nerūpi, iespējams, tā nav tik kristāldzirdra patiesība.

Vīriešiem nav ar ko izrunāties, sievietes runā daudz un par visu

Foto: Shutterstock

Vēl viens iemesls, kāpēc varētu šķist, ka vīrieši daudz vieglāk uztver šo sāpīgo procesu, ir tas, ka daudzi no tiem mēdz par savām problēmām nerunāt. Tomēr, protams, lai arī cilvēki ir dažādi, sievietes vairāk tiek pozicionētas kā pļāpas, kurām vienmēr būs vismaz viena draudzene, pie kuras vērsties ikvienā situācijā.

Tikmēr vīrieši, kā tiek pieņemts, sīkās attiecību detaļas un savas sāpes neizrunā. Ja arī draugi ir apkārt, arī viņi, šķiet, maksimāli vēlēsies no šī neērtā temata izvairīties, tikai papliķējot pa plecu un sakot, ka zivju ūdenī ir gana daudz.

Vīrieši jūtas daudz bezcerīgāki par jaunas mīlestības atrašanu, sievietes paliek izvēlīgākas

Foto: Shutterstock

Kā redzēts ne vienā vien romantiskajā filmā, vienmēr būs kāda meitene, kura jau iepriekš būs "sabojājusi" vīrieti uz visiem laikiem. Un tieši tāpēc viņš daudz bezcerīgāk skatās uz iespēju nākotnē atrast jaunu mīļoto. Kādu pētījumu apcerējis arī "Men's Health", kurā pausta ideja – sievietes attiecību sērošanas laikā palēnām gatavojas jaunām iespējam, kamēr vīrieši par šo iespēju un rožainu dzīvi nākotnē iedomājas daudz retāk.

Vīrieši jūtas, ka tam ir obligāti jātiek pāri, sievietēm šķiet normāls pārdzīvošanas periods

Foto: Shutterstock

Teju katra romantiskā filma, žurnāls vai grāmata to akcentē skaidri un gaiši – ir normāli, ja pēc šķiršanās sievietes paņem lielo saldējuma kasti, ieslēdz kādu smeldzīgu melodrāmu un sēž pidžamā cauru dienu. Tāpat tiek pausta ideja, ka sievietes izjūt pat sava veida depresiju.

Pētījumos ir atklājies, ka atšķirībā no sievietēm, vīrieši izjūt vajadzību un pienākumu pēc sāpīgā notikuma justies tā, it kā nekas nebūtu noticis, paužot tikai vienu emociju – vienaldzību. Ja tomēr emocijas situšas augstāku vilni, tad, salīdzinot ar to, ka sievietes var izjust depresiju, vīrieši izjutīs tikai dusmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!