Foto: Shutterstock
Atrast savu īsto un vienīgo otro pusīti nemaz nav tik vienkārši. Protams, var gadīties, ka viss saliekas pa plauktiņiem jau agrā vecumā un dzīve rit laimīgi bez lielām problēmām, taču nereti nākas vilties un saprast, ka attiecībām nākotne nav iespējama. Tas nenozīmē, ka tu vai viņš esat slikti cilvēki – vienkārši jūs neesat radīti viens otram un kopīgām ilgtermiņa attiecībām.

Attiecībās it kā viss ir labi, bet pastāvīgi rodas strīdi par sīkumiem. Pāris nespēj nonākt pie kompromisa, neviena no pusēm nepiekāpjas. Sākumā var šķist, ka tas jau nekas īpašs nav, visiem pāriem ir domstarpības, tāpēc cilvēki nereti cenšas pieturēties pie vienas vai vairākām īpašībām, kas otrā saista, pieverot acis tam, ko gribētos mainīt.

Par nesaderību attiecības var liecināt dažādas lietas – ne tikai nevēlēšanās piekāpties un rast kompromisus, bet arī pārmērīga greizsirdība vai tās neesamība vispār, nepieņemama attieksme, sānsoļi… Šoreiz, iedvesmojoties no "Elite Daily" ekspertu komentāriem, piedāvājam iepazīties ar pazīmēm, kuras var nāk kā apjausma arī tiem, kuri savās šī brīža attiecībās problēmas neredz.

Kino, iepirkšanās vai basketbola spēle?

Foto: Shutterstock

Ir pilnībā saprotams, ka pāri reizēm nevar vienoties, kā organizēt kopīgo dienu, vakaru vai atvaļinājumu, taču tai nebūtu jākļūst par ikdienu. Skaidrības labad arī jāpiebilst, ka tu nevari visu laiku gaidīt, ka partneris tev piekāpsies, jo šādi neveidojas veselīgas attiecības. Ja tu nepavisam nevari izturēt otra vēlmi staigāt pa veikaliem, spēlēt tenisu vai skatīties romantiskās filmas, jums, ļoti iespējams, nav pa ceļam.

Attiecībās vajadzētu būt tā, ka otrs kaut nedaudz izrāda interesi par nodarbēm vai hobijiem, kas uzrunā tevi. Tev nevajag arī ar sakostiem zobiem katras brīvdienas pavadīt nepatīkamā gaisotnē, jo nevēlies izraisīt strīdus vai saniknot otru. Pie pirmajām nesaskaņām nav jāpiecērt ar kāju un jādodas citā virzienā – mēģini rādīt otram, kas tevi saista un saprast, kas konkrētajā nodarbēm viņam tīk. Ja netiekat nekādā skaidrībā, tas liecina par nesaderību pārī.

Šajā rakstā apkopoti trauksmes signāli, kas var liecināt, ka savstarpējā komunikācijā piekāpies pārāk daudz.

Dienas režīmi 'ar kājām gaisā'

Foto: Shutterstock

Uzzināt, kāds ir jaunās simpātijas dienas režīms, vērts jau pirmā randiņa laikā. Protams, pat visaizņemtākajā dienas režīmā var atrast brīvu brīdi, lai satiktos, bet, iespējams, daudziem ar to ir par maz. Darba grafika noskaidrošana palīdzēs saprast, kāda šim cilvēkam ir slodze, cik ilgi viņš parasti ir ieracies darbos un kad paliek laiks attiecību veidošanai, atpūtai, hobijiem.

Un var būt arī tā, ka jūsu dienas režīmi gluži vienkārši nesaskan. Ir grūti uzturēt attiecības labā stāvoklī, ja visu laiku, kad ej gulēt, tavs mīļotais ceļas uz naktsmaiņu. Nav runa par neregulārām naktsmaiņām, bet tādām, kas traucē tev un otram, izceļas kārtējie strīdi un kašķi. Dienas režīmu atšķirību gadījumā svarīga ir laika plānošana, kurā iesaistās abi – kad iesim iepirkties, kad izbrauksim no pilsētas un citi. Ja viens vai otrs nav gatavs savu režīmu kaut nedaudz mainīt, jums šobrīd svarīgāks ir darbs un karjera, nekā attiecību, ģimenes veidošana.

Ielūkojies te un uzzini, kādi ir izplatītākie iemesli, kāpēc pāriem rodas nesaskaņas.

Tavas prioritātes nav viņa prioritātes

Tas, ka tu šajā dzīves posmā sapņo par pulciņu bērniem un ģimenes ligzdiņu, bet partneris labāk vēlas ceļot, norāda uz atšķirīgām dzīves uztverēm. Nav pareiza vai nepareiza varianta – abus dzīvē ir vērts izmēģināt, taču būs grūti veidot ilgtermiņa attiecības, ja neredzēsiet vienu virzības ceļu. Ja jūsu prioritātes nesakrīt, tas gan nenozīmē, ka nevarēsiet sadzīvot. Jūs vienkārši nesatikāties īstajā brīdī un laikā.

Ir grūti (vai pat neiespējami) atrast cilvēkus, kas būtu neprātīgi līdzīgi, vienmēr vēloties vienas un tās pašas lietas, tomēr ir jābūt vismaz līdzīgam redzējumam, lai attiecības funkcionētu. Pretējā gadījumā neviens no iesaistītajiem nav līdz galam laimīgs un, iespējams, pat neapzināti jūs vienkārši gandējat savas dzīves, nemaz nenojaušot, ka lieki tērējat laiku.

Nesaderība intīmajā tuvībā

Foto: Shutterstock

Cilvēkiem ir dažādi uzskati par intīmās tuvības svarīgumu attiecībās. Tie, kuri seksam piešķir nozīmi, vēlas, lai ar partneri saskanētu ne tikai sadzīviskajā ikdienā, bet arī gultā. Taču pastāv iespēja, ka abiem īsti "nesaskan" šajā jautājumā – tuvība neizraisa kaisli, jūs neskūpstāties vai tavas domas regulāri atrodas kaut kur citur. Ja tā, pilnībā iespējams, ka īsti nesaderat viens ar otru seksuālā ziņā.

  • Ja ar otro pusīti lieliski sadzīvojat ikdienā, bet intīmajā tuvībā kaut kas nešķiet līdz galam labi, ielūkojies šajā rakstā, kurā aprakstītas nesaderības pazīmes.

Nekas prātīgs no seksuālās saderības neiznāks, ja pārim nav temperamentu saskaņas. Zem viena palaga kārtīgas, nešpetnas kaisles tīkotājs un sveču gaismas alkstoša nelabojama romantiķe tā īsti nav liekami. Seksuālā saderība arī līdz galam nav iespējama, ja vīrietis nespēj izprast sievietes psiholoģiju.

Interesantāk ir skatīties telefonā un 'jā, vienalga'

Foto: Shutterstock

Un runa nav tikai par telefonu! Ir saprotams, ka ikviens attiecībās velta laiku arī sevis izklaidēšanai un atpūtai, piemēram, sērfošanai internetā, žurnālu lasīšanai, mīļākās pārraides apskatei un citām lietām. Taču īsti pieņemami nav, ka aizejat kopā paēst un visu laiku pavadāt savos telefonos. Tas liecina ne vien par to, ka jums savā starpā īsti nav par ko runāt, bet arī parāda partnera attieksmi pret tevi.

Par nesaderību arī var liecināt tas, ka cilvēks piekrīt teju visam, ko saki. Frāze "Jā, vienalga" ir viena no sliktākajām, kāda attiecībās var būt – bez mazajiem strīdiem neiztikt, tos, savstarpēji izrunājot, atrisināsiet. Taču vienaldzība liecina par neieinteresētību, kas ir nesaderības rādītājs.

Par to, kāpēc veselīgi konflikti ir pat nepieciešami, kā arī citus nerakstītus likumus laimīgām attiecībām, lasi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!