Foto: Shutterstock
Ak, cik gan bieži nācies nonākt neveiklā randiņā, kad nespēj atrast īstos vārdus, sarunu tematus un jautājumus, lai dialogs raisītos vieglāk. Lai nenāktos ciest neveiklā klusumā ar nule sastapto cilvēku, "Business Insider" eksperti izvirzījuši jautājumus, ko uzdot kādā vajadzīgā mirklī.

Kāds ir tavs stāsts?

Šis atvērtais jautājums ļauj otram cilvēkam iespēju izpausties – tajā viņš var pastāstīt būtisko par sevi, bet tev dod iespēju izvērtēt viņa prioritātes.

Kas bija vispatīkamākais, kas ar tevi šonedēļ notika?

Arī šāds jautājums ļauj saprast, kas otram cilvēkam ir svarīgs. Tas dod ieskatu viņa ikdienā, kā arī liek manīt, kas viņam sagādā prieku.

Kādi ir tavas dzīves būtiskākie notikumi?

Lūk, jautājums, kas pavērs iespēju izpausties ne plašumā, bet dziļumā, atklājot, iespējams, ļoti intīmas detaļas par sevi. Tiesa, šis ir jautājums, ko nevar uzdot sarunas sākumā, bet jāpataupa brīdim, kad esat jau viens otru nedaudz iepazinuši.

Kura grāmata tevi iespaidojusi visvairāk?

Pirmkārt, tas jau pašos pamatos atklāj, vai grāmatu lasīšana otram cilvēkam ir tuva. Otrkārt, parāda, kādu autoru domu gājiens viņu saista visvairāk, kas, protams, parādīs viņa dzīves filozofiju.

Kādēļ tu izvēlējies strādāt šajā jomā?

Šis jautājums palīdzēs saprast, vai tas, ar ko cilvēks nodarbojas, patiešām ir viņa dzīves aicinājums un vai ikdienas ritējumā viņš spēj sevi piepildīt.

Kāds ir tavs sapņu darbs?

Bieži vien dzīvē sanāk tā, ka dažādu apstākļu dēļ nespējam darīt to, ko patiesībā vēlamies. Tāpēc šāds jautājums palīdz apjaust cilvēka sapņus un mērķus, kas, protams, parāda arī to, vai cilvēks ir gana ambiciozs.

Ja tev būtu viens jautājums, uz kuru tev būtu iespēja dzirdēt simtprocentīgi patiesu atbildi, kādu tu izvēlētos?

Arī šis ir jautājums, kas palīdzēs apjaust cilvēka intereses, kā arī, iespējams, atklāt humora izjūtas šķautnes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!