Foto: Shutterstock
Uzskats, ka vīrietis grib seksu vienmēr un visur, ir pagalam aplams. Arī kungiem ir dienas un periodi, kad mīlēšanās ar savu partneri ir pēdējais, kas viņus interesē. Iemesli tam var būt dažādi, un to neizrunāšana problēmu nerisina.

Lai neizdarītu pārsteidzīgus secinājumus par attiecību iziršanu un nepieņemtu lēmumus, ko vēlāk var nākties nožēlot, piedāvājam iepazīties ar "Reades Digest", "Prevention", "Psychology Today" un "Huffington Post" ekspertu nosauktajiem iemesliem, kāpēc vīrieši nevēlas mīlēties ar savu partneri, kā arī ieteikumiem situācijas risināšanai. Atceries, ka vaina ne vienmēr ir tevī vai jūsu attiecībās, kas cietušas neveiksmi. Iemesls intīmās tuvības trūkumam var būt stress, nogurums, depresija vai veselības problēmas.

Depresija

Foto: PantherMedia/Scanpix

Klīniska depresija ir viens no izplatītākajiem iemesliem, kāpēc vīriešiem zūd interese par mīlēšanos. Ikviens vīrietis neatkarīgi no vecuma var piedzīvot teju pilnīgu intereses izsīkumu par intīmo tuvību, saskaroties ar šo problēmu.

Ja tavam partnerim ir depresija vai tev ir aizdomas par to, atceries, ka depresija ir slimība, problēma, kas jārisina kopā ar speciālistu, nevis rakstura vājums. Pats galvenais šādā situācijā ir pacietība, īpaši pēc tam, kad vīrietis ir vērsies pēc palīdzības pie speciālista. Lai arī antidepresanti palīdzēs uzlabot partnera noskaņojumu un pašsajūtu, tie var vēl vairāk nomākt vēlēšanos pēc seksa. Ja partneris pamana, ka medikamenti patiešām ietekmē viņa intīmo dzīvi, tas jāpārrunā ar ārstu.

Ja tev ir aizdomas par to, ka partnerim varētu būt depresija, šeit vari iepazīties ar ekspertu viedokli par to, kā to atpazīt un kā rīkoties tālāk.

Viņam ir mīļākā – viņa darbs

Foto: Shutterstock

Ja partneris bieži aizkavējas darbā un intīmā dzīve ir kļuvusi tukša un bāla, iespējams, ka par viņa "mīļāko" ir kļuvis viņa darbs. Vīrieši, kas ir ļoti aizrāvušies ar savu karjeru, nereti visu savu interesi un enerģiju velta tai. Šādos gadījumos aizrautība un uzmanība, kas parasti tika veltīta mīļotajai, nereti tiek pārnesta uz darba pienākumiem. Šādos gadījumos vīrieti var uzbudināt papildu ienākumi, ego apmierināšana vai paaugstinājums darbā.

Ja vīrietis ir pārņemts ar darbu, labākais risinājums ir intereses izrādīšana par to. Tas ļaus tev būt daļai no šī viņa dzīves aspekta. Ja nevari atcerēties specifiskas, ar darbu saistītas lietas, pierakti tās. Tomēr ar izdabāšanu un intereses izrādīšanu nevajadzētu pārspīlēt. Vienojies ar mīļoto, ka katru dienu jums nepieciešams laiks, ko pavadīt kopā – kad telefoni izslēgti un par darbu ir aizmirsts. Ieviesiet tradīciju – randiņu vakaru reizi nedēļā. Ar darbu pārņemti vīrieši vislielāko interesi par savu sirdsdāmu parasti izrāda no rītiem. Tas ir laiks, ko izmantot.

Problēmas ar viņa mantību un hormonu līmeni

Foto: Shutterstock
Netrūkst arī gadījumu, kad vīrietis no intīmas tuvības izvairās veselības problēmu dēļ. Problēmas ar erekciju un priekšlaicīga ejakulācija ir samērā izplatītas ķibeles, kas vīrietim var likt justies neērti. Baidoties, ka partnere viņā vilsies, vīrietis izvairās no mīlēšanās. Šādā gadījumā problēmu ignorēt nevajadzētu. Lai arī par to runāt var būt neērti un sarežģīti, problēmas nerisināšana var tikai radīt arvien vairāk jautājumu un grūtību. Sarunu par šo jautājumu ieteicams sākt ar apliecinājumu, ka partneri mīli un viņš tev ir svarīgs, lai kāds arī nebūtu iemesls intīmās tuvības trūkumam. Iedrošini partneri, ka nezaudēsi interesi par viņu tikai tāpēc, ka viņam radušās grūtības. Esi atklāta un iejūtīga.

Tāpat problēmas guļamistabā var radīt izmaiņas vīrieša hormonu līmenī. Nereti pēc 40 gadu vecuma sasniegšanas vīrieša ķermenī samazinās testosterona līmenis. Parasti tas notiek lēnam, un lēnām samazinās arī vīrieša interese par seksu. Tomēr reizēm tas notiek ļoti strauji. Šādos gadījumos vīrietis var ciest arī no enerģijas zuduma, depresīva noskaņojuma un intereses par seksu zuduma. Šādos gadījumos labākais risinājums ir veikt testosterona testu un sekot ārsta norādījumiem.

Stress un nogurums

Foto: Shutterstock
Satraukumi darbā, stress un neveiksmes citās jomās ļoti ietekmē vīrieša seksuālo dziņu. Īpaši izteikti tas ir kungiem, kas savu pašapziņu un pašvērtējumu balsta profesionālajā darbībā un panākumos. Šādā gadījumā par problēmu nerunājiet guļamistabā. Labāk vienkārši atrodiet piemērotu brīdi, lai apspriestu, kas īsti notiek viņa dzīvē un kā tas liek viņam justies. Noskaidro, kā tu vari viņam palīdzēt uzlabot pašsajūtu, bet viņš lai apņemas veltīt lielāku uzmanību jūsu attiecībām.

Darbs var ietekmēt tavu partneri arī citādi. Iespējams, ka tas izsūc no viņa tik daudz enerģijas, ka mīlas priekiem vakarā gluži vienkārši vairs nav spēka un viss, ko viņš vēlas, ir labi izgulēties. Ja redzi, ka partneris vakarā iemieg, uz tevi pat nepaskatījies, neuztver to pārāk personīgi. Nedusmojies, bet kopā mēģiniet tikt skaidrībā, kas viņu tā nogurdina, un atrast risinājumu. Ja problēma ieilgst un velkas vairāk nekā sešas nedēļas, apsveriet iespēju apmeklēt terapeitu. Tik ilgstošs nogurums un pastāvīgs nespēks ir stāvoklis, kas var liecināt par nopietnākām problēmām.

Attiecībās radušās problēmas

Foto: Shutterstock
Protams, var gadīties, ka nevēlēšanās mīlēties ir sekas problēmām attiecībās. Runājot par iemesliem, kas liek izvairīties no seksa ar partneri, vairāk nekā divas trešdaļas kungu atzīst, ka viņu seksuālajā dzīvē trūkst piedzīvojumu. Tāpat daudzi vīrieši nevēlas mīlēties ar sievieti, ja viņiem rodas iespaids, ka viņa to neizbauda. Var gadīties, ka vīrietim viņa partnere vienkārši vairs neinteresē, viņam ir mīļākā, viņš uzzinājis par sievietes sānsoļiem, viņš ir dusmīgs vai garlaikots.

Neatkarīgi no tā, kāds ir intīmās tuvības trūkuma iemesls, par to ir jārunā. Ja kādreiz jūs abi nevarējāt viens no otra atraut rokas, bet pēkšņi viņš ir zaudējis interesi, ir pamats satraukumam. Vai nu tavs partneris saskāries ar nopietnām problēmām, vai arī sarežģījumi radušies jūsu attiecībās. Atceries, ka sarunu par intīmās dzīves neesamību nevajadzētu risināt gultā un ka tās laikā pats svarīgākais ir ieklausīties partnerī un mēģināt atrast kopīgu risinājumu. Neizdari pāragrus secinājumus pirms sarunas ar partneri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!