Seksa diriģentu atbaida patiesa tuvība, tādēļ viņš vai nu no tās izvairās – vai arī padara seksu par matrača sportu. Savukārt melu barona stāsti vienmēr nav simtprocentīgi patiesi, bet arī tur slēpjas savs šarms.
Nobeigums.

Seksa diriģents:
Kaislības pēc viņa komandas

Situācija:
Seksa diriģenti visbiežāk atklājas ilgstošās attiecībās, pie kam divos dažādos veidos. Pirmais tips aizvien vairāk ieraujas savā gliemeža mājiņā, aizbildinoties ar darba stresa vai rūpju radīto nogurumu. Savu partneri viņš iekāro tikai reizi divās nedēļās un arī ikdienā ar mīļvārdiņiem nesvaidās.

Otrais tips vēlas seksu bieži, un “nē” viņam nav pieņemams, pretējā gadījumā partnere tiek sodīta ar ledainu attieksmi un pārmetumiem.

Kas aiz tā slēpjas:
Šim cilvēkam ir bail neprātīgi iemīlēties. Seksa diriģentu atbaida patiesa tuvība, tādēļ viņš vai nu no tās izvairās – vai arī padara seksu par matrača sportu. Viņš nevēlas kļūt atkarīgs no kāda cita cilvēka, un kamēr vien viņam vienīgajam ir noteikšana par seksa biežumu (cik, kad, kur) partnerattiecībās, viņš jūtas pārāks.

Diemžēl par partneres labsajūtu seksā viņš reti interesējas. Ar savu izturēšanos Seksa diriģents arī viņai atņem drosmi atklāt partnerim savas vēlmes.

Iespējamais risinājums:
Lai solo pārvērstu par duetu, būs nepieciešams ne mazums pūļu, un varbūt arī ģimenes psihoterapeita konsultācija. Pirmais solis: izteikt partnerim iebildumus par seksa biežumu, tai pašā laikā neapberot viņu ar pārmetumiem. Tādi teikumi kā “Es vienkārši gribu, lai tu zini, ka man tava kaisle brīžiem šķiet pārmērīga/ gultā man tevis pietrūkst” ir pietiekami nepārprotami, taču neliek justies, it kā būtu pieteikts šahs un mats.

Ļoti būtiski pēc tam ir ievērot pareizās tuvības un distances devas. Rādi viņam, ka tev patīk tuvība ar viņu, taču citreiz pietiek arī ar drošības sajūtu un glāstiem. Tādā veidā tu vari gan sev, gan partnerim pakāpeniski mazināt bailes no jūsu tuvības.

Atvēli arī sev pietiekamu rīcības brīvību. Vienojaties, piemēram, ka ikvienam no jums divi vakari nedēļā ir brīvi izmantojami pēc saviem ieskatiem – un arī atskaite par pavadīto laiku nav jāiesniedz. Ja būsiet pacietīgi, pamazām abi atradīsiet saskaņu, rēķinoties gan ar savām vēlmēm, gan partnera vēlmēm. Un, visbeidzot, varēsiet atkal atjaunot pašapziņu un patiesu interesi vienam par otru – arī, un it īpaši, gultā.

Melu barons:
Satraucas, ka sabojās imidžu

Situācija:
Līdzīgi kā Seksa diriģents, Melu barons baidās, ka vairs nebūs pilnīgs noteicējs pār situāciju. Lai stāsta darbība neizslīdētu viņam no rokām, viņš to izgudro aizvien no jauna. Gluži kā Ēriks. Lienei viņš ir absolūtais sapņu vīrietis. Vēl nekad neviens vīrietis nav spējis viņu tik ļoti sasmīdināt ar aizraujošiem stāstiņiem. Ēriks pazīst daudz interesantu cilvēku – kur vien viņš parādās, mutuļo dzīvība.

Visi viņa stāsti gan nav simtprocentīgi patiesi, bet arī tur slēpjas savs šarms. Taču kādā brīdī Lienes sajūsmu apslāpē diezgan nepatīkams moments. Ciemos ieradušies Ērika vecāki, un iepazīstinot viņus ar mīļoto sievieti, Ēriks saka: “Un tā ir mana kaimiņiene,” un draudzīgi uzsit Lienei uz pleca.

Kas aiz tā slēpjas:
Tādiem vīriešiem kā Ēriks ir problēmas pieņemt īstenību. Izklausās paradoksāli, bet fasāde viņiem ir vissvarīgākais, jo baidās, ka viņus nemīlēs tādus, kādi ir patiesībā. Psihologi skaidro, ka bērnībā viņiem ir mācīts, ka savu ligzdu nepiegružo – vienalga, kāda ir iekšpuse, bet no ārpuses visam jāizskatās skaisti!

Melu baronam ir grūti uzņemties atbildību partnerattiecībās, tādēļ viņš vienmēr nodrošina sev rezerves izeju, un nekad pilnībā nav savas mīļotās pusē.

Iespējamais risinājums:
Tev jāizvēlas, kurus stāstiņus tu vari pieņemt, piemiedzot aci, un kurā brīdī tev patiesība ir svarīgāka. Kādā mierīgā brīdī atklāti izrunājies ar Melu baronu par viņa blēdībām: “Paskaidro, kādēļ tu to iepriekš tā stāstīji?” Liec viņam manīt, ka tu viņa rīcību neattaisno, taču vēlies viņu izprast.

    Nepieļauj spēles noteikumu pārkāpumus!

    Godīgā spēlē ar sarežģītu personību, ievērojot dažus noteikumus, tu vari noturēt bumbu spēles laukumā:

  1. Izvairies no garām naksnīgām diskusijām – viņš jutīsies kā stūrī iedzīts un noslēgsies sevī.
  2. Atradinies no nevajadzīgas vainas sajūtas – nospiesta sirdsapziņa nav konstruktīva, tādēļ saki viņam atklāti, ko no viņa sagaidi.
  3. Nevajag nepārtraukti atgādināt par savām tiesībām - tas ne pie kā laba nenovedīs.
  4. Nesāc mēroties spēkiem ar savu vīrieti – sievietes tik un tā biežāk paliek zaudētājas.
  5. Atturies no dzēlīgām piezīmēm, prasībām un kritikas - šādi izvirdumi viņu tikai padarīs vēl dusmīgāku.
  6. Neesi ļaunatminīga - citādi viņš saskatīs attaisnojumu savai rīcībai, un tad tu noteikti nebūsi ieguvēja.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!