Foto: PantherMedia/Scanpix
Šķiet, kā gan iespējams mīlēt otru par daudz? Tomēr, izrādās, arī mīlestība ir dozējama un lielās devās – kaitīga. Īpaši, ja otrs nejūt to pašu. Otrs cilvēks no tā var nogurt, bet pati vari zaudēt sevi un kļūt atkarīga šī vārda sliktākajā nozīmē. Kas gan izraisa šādu fanātisku mīlestību, un vai tiešām uzmanības otram var būt par daudz? Kāpēc ar pāriem mēdz notikt kā filmās, kad esi par daudz ar otru apmāts – partneris mūk? Skaidrojam, kāpēc tā notiek.

Bieži vien nelaimes tiek meklētas bērnībā vai agros jaunības gados, kad meitenes ir augušas problemātiskās, nelabvēlīgās ģimenēs vai ir bijušas sarežģītas attiecības ar tuviniekiem un galvenokārt – ar tēvu. Sieviete, kas vienmēr izdabā vīrietim un meklē izskaidrojumu jebkuram viņa solim, ja viņš ar viņu nav kopā kādā brīdī, ir gatavas "strādāt" pie attiecībām – pat tad, ja vīrietis pat vairs attiecībās nepiedalās…

Ja nebūtu šādu sieviešu, kas pārāk pieķeras partnerim, arī vīrieši neuzvestos tik nesaudzīgi, iespējams, viņi spētu ātrāk nobriest gan kā vīrieši, gan attiecībām kā tādām, kur arī viņi piedalās, bet nespēlējas kā kaķis ar peli.

Ja neesi apmierināta attiecībās – pārstāj tik stipri izrādīt jūtas

Foto: PantherMedia/Scanpix

Sieviete ar zemu pašnovērtējumu jeb viņš tevi negrib

Foto: Shutterstock

Bērnības traumas jeb kāpēc esmu tāda

Foto: Shutterstock

Laimīga sieviete jeb kā izveidot veiksmīgas attiecības

Foto: Shutterstock
Apjaust un atklāti izvērtēt savas vajadzības, izpratni, ka veidot attiecības, kas ir vēlamas abiem un sagādā prieku – ir normāla vēlēšanās. Jāsaprot, ka, ja partneris neņem vērā sievietes intereses, un ja viņa attieksme izraisa neapmierinātību sievietē – tas nozīmē, ka viņš nav pārāk viņā ieinteresēts.

Tiklīdz kļūst skaidrs, ka attiecības nav tādas, kā gribētos,jāizrunājas ar partneri, un, ja tas nelīdz, jāpārstāj sevi mānīt un veltīgi tērēt laiku. Ja visu laiku tiek atkārtots viens un tas pats scenārijs, kas tevi neapmierina, ir jāiet pie kāda, kas spēj palīdzēt atrisināt šo problēmu – piemēram, pie psihoterapeita. Pie tā ir jāstrādā, lai nākotnē ar partnera izvēli nekļūdītos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!