Jautājums: Labdien! Kā rīkoties, kā izprast vīrieti, kurš visu laiku ir ļoti vēlējies ģimeni un bērnus, bet negaidot paziņo, ka neko no tā visa nevēlas! Viņš mani mīl un vēlas būt kopā, bet tas arī viss.

Reizēm viņš saka, ka man būtu labāk, ja meklētu citu cilvēku, jo viņš ir pārāk grūts cilvēks un agrāk vai vēlāk no viņa aiziešu. Es gan tā nedomāju! Varbūt viņam ir bail no kaut kā, vai tā ir kāda 30-gadnieka krīze???

Atbild psiholoģe Benita Griškeviča (konsultācijas Brīvības ielā 37, pieteikšanās pa e-pastu benija@inbox.lv):

Lai kā arī sauktos tas, kas notiek ar šo cilvēku, nozīme ir vien tam, ko abi jūtat un kādus lēmumus pieņemat.

Jūs izsakāt minējumu, ka varbūt Jūsu vīrietim ir bail. Par to tad arī varētu būt jūsu saruna - par viņa jūtām un par to, kā jūtaties Jūs, kad viņš iesaka šķirties no viņa un Jūsu vietā spriež, kas Jums būtu labāk. Ja viņa šaubām un bailēm bija kāds iesākums, varbūt šo grūto laiku var palīdzēt pārvarēt pieņēmums, ka bailēm un šaubām, pirms atkāpties, ir vajadzīgs laiks. Cik laika Jūs gribat savam mīļotajam dot? Cik laika ir nepieciešamas viņam?

Atteikšanos dibināt ģimeni līdzās paziņojumam, ka viņš nav Jums pietiekami labs, var uztvert kā ziņu par to, ka vai nu Jūs pieņemat viņa noteikumus - dzīvojat kopā un neuzstājat uz precībām vai arī attiecības pārtraucat. Nedibināt ģimeni tāpēc, ka tā kādā dienā var izjukt, nav bijis nekāds arguments tiem pāriem, kas ir apprecējušies un palikuši kopā vai arī izšķīrušies.

Varat mēģināt noskaidrot, kas ir viņa pēkšņo šaubu pamatā, par ko viņš nav pārliecināts, paturot prātā, ka attiecības ir starp Jums diviem un arī Jūsu vēlmēm un nākotnes plāniem te ir kāda nozīme.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt teksta garumu un pareizrakstību, kā arī saglabāt vēstules autora anonimitāti. Šiem ieteikumiem ir tikai izglītojošs nolūks, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!