Šķiršanās nav viegls process. Bet cik ilgi drīkst bēdāties? Kā sevi sadziedēt? Atbildes uz šiem jautājumiem sarunu šovā "Starp mums runājot" meklē žurnāliste un blogere Una Ulme, kura arī pirms laika piedzīvoja šķiršanās procesu.

Ulme skaidro, ka metode pret šķiršanās sirdssāpēm ir darbošanās. "Tas arī ir tas atslēgas vārds – darīt. Te arī mēs intervijās runājam par to, ka tu dari tad, kad tev jātiek ārā. Lai uzkāptu pa pakāpienu, tev ir jāpieliek nedaudz spēka, lai tu tiktu uz augšu."

Viņa teic, ka krīzes laikos cilvēki mainās. "Sievietes pievēršas radikālām izmaiņām dzīvē tad, kad viņas izšķiras."

Kā šķiršanos pārvarēja Ulme? "Es savu laiku izbēdājos, un tad, teiksim, no nulles pozīcijas sāku iet uz priekšu. Bet es arī atļāvu sev pabēdāties."

Radošā personība stāsta, ka ir burvīgi, ja sievietei uzreiz pēc šķiršanās izdodas uzplaukt, tomēr tā nenotiek vairumā gadījumu – jāsagaida pašapziņas atgūšana. "Varbūt nevajag šausmīgi satraukties, ka ir tā krīze. Pabēdājies, paraudi, ja tev gribas – tas veselībai nāk tikai un vienīgi par labu. Tad, kad tu jūties gatava tam nākamajam solim, ej. Jo tā būs tā melošana sev, ka saka – ja tev ir slikti, aizej pie friziera, friziera..."

Bēdāšanās ilgums, kā stāsta Ulme, atkarīgs no vairākiem faktoriem, tostarp kopā būšanas laika. Viņa teic, ka, ja finansiāli iespējams bēdāties ilgāk, tad process var būt vēl ilgāks, tomēr pārsvarā jau dzīve piespiežot rīkoties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!