Guļamistabai ir jābūt dzīvesbiedru intīmajam patvērumam un atpūtas vietai. Ko tu saskati šajā telpā - gultu, daļu virtuves, vai kņadu? Vai jūsu guļamistaba palīdz radīt atpūtai un intimitātei nepieciešamo noskaņu? Vai tu un tavs mīļotais guļamistabā jūtaties komfortabli?
Es vēl neesmu beigusi guļamistabas pārveidošanu. Seko man līdzi un uz brīdi ienāc mūsu guļamistabā. Vai tā ir mīlas patvērums? Tā ir tālu no tā. Es redzu kaut kā laba aizmetņus, taču es saskatu arī problēmas.

Mans vīrs un es sarkano uzskata par kaislības krāsu, tādēļ sarkanas krāsas akcenti gultasveļā, aizkaros vai tapetēs mums būtu laba izvēle. Pēc fen šui teorijas mēbelēm un dekoriem jābūt pāros, lai sasniegtu labākos līdzsvara rezultātus. Manam vīram patīk masīvas koka mēbeles, tādēļ katrā gultas pusē ir pa vienam atbilstošam naktsskapītim. Viņa mīlestība uz masīviem interjera elementiem tālāk sniedzas skaistos metāla lampu statīvos, kas arī ir atbilstoši pa vienai katrā gultas pusē.

Man patīk istabas augi, tāpēc guļamistabā mums ir pāris lieli puķu podi ar tropiskajiem augiem, kuri plaši izstiepuši savas garās lapas. Telpa noteikti raksturo gan mani, gan vīru. Vai tava guļamistaba atspoguļo vienlīdz tavas un tava drauga personības?

Tagad mēs pievērsīsimies tam, kur kļūdījos. Kad mēs pārkravājām mantas uz jauno dzīvesvietu, mums nebija pietiekami daudz platības. Iesākumā mūsu dzīvoklī (arī guļamistabā) visi stūri un katra brīvā vieta juku jukām bija pieblīvēta ar kastēm. Tas nomāc guļamistabas funkcijas un vājina mūsu garu. Tiklīdz es atbrīvojos no trīs liekajiem krēsliem, pāris virtuves mēbelēm, vecā radiouztvērēja un kurpju kastēm guļamistabā, un pēc tam, kad pārbīdījām gultu tālāk prom no durvīm, tā uzreiz šķita daudz tīkamāka atpūtas vieta.

Tā kā mēs dzīvojam 3. stāvā un pretim mūsu dzīvoklim atrodas parks, tad es droši noņēmu biezos, smagnējos izbalojušos aizkarus un apmainīju tos pret viegliem, baltiem, caurspīdīgiem aizkariem. Mazā istabiņa izskatās plašāka, gaišāka, un mums ir tik patīkami mosties saulainā istabā! Savukārt brīvdienās var dienasvidū gulšņāt, vērojot, kā mākoņi slīd pār koku galotnēm. Iespējams, ka citiem tīkamāka būtu pastāvīga puskrēsla un biezi aizkari pie loga guļamistabā, taču mēs dodam priekšroku dienas (un nakts) gaismai no loga.

Vai arī tavā guļamistabā ir tādas lietas kā, piemēram, virtuves taburetes, kas novērš uzmanību no telpas īpašās gaisotnes? Neaizmirsti, ka guļamistaba nav labākā vieta datoram, mūzikas sistēmai, telefonam vai televizoram. Šīs lietas bieži novērš mūsu uzmanību un neļauj baudīt laiku ar mīļoto. Guļamistabu vajadzētu iekārtot, vadoties pēc principa – telpā atstāt tikai mantas, kas nepieciešamas mierīgai atpūtai, miega un intīmās tuvības brīžiem.

Ja tavā guļamistabā valda liekas mēbeles, dokumentu mapes vai vecu žurnālu kaudzes, putekļi un intimitātes trūkums, pārņem vadību un izmēz to ārā! Ja esi aizmirsusi, kāds ir guļamistabas visjaukākais mērķis, tad steidzies pārorientēties, lai radītu intīmu ostu, kas būtu radīta tikai tev un tavam mīļotajam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!