Foto: LETA

Šķiršanās nekad nav vienkārša. Bet, šķiet, vēl sarežģītāka tā ir tad, kad iemeslus neviens neatklāj un aiziešana ir negaidīta. Rakstniece un publiciste Dace Rukšāne intervijā izdevumam "Ieva" teic, ka labi atceras dienu, kad viņas vīrs vienkārši aizgājis no viņas, neko nepaskaidrojot.

Dace bijusi trešās meitas gaidībās un pavisam nesen ģimene bija pārcēlusies uz jaunu dzīvoklīti. Kādā naktī, ap pulksten 11, 12 vīrs paziņojis, ka noiešot pēc piena. "Nezin kāpēc, ejot prom, viņš ielika kabatā mūzikas diskus. Pagāja pusstunda, sāktu uztraukties un zvanīt – viņš neatbildēja uz zvaniem. Ap pusdiviem naktī sapratu – viss… Tad jau viņa telefons bija izslēgts."

Sieviete atminas, ka sākumā pārdzīvojusi, bet tā kā dzīvoklī viņa bija nule ievākusies, sākusi labiekārtošanas darbus. Neraugoties uz to, ka pēc dažām dienām bija jādzimst meitai un viņu vīrs bija pametis citas dēļ, tās neesot bijušas vienīgās problēmas, ar kurām tuvākajās dienās saskārusies Dace. Mašīnai izsita stiklu un nozaga visas tajā esošās mantas, kā arī iegājusi veikalā iegādāties pāris lietas gaidāmajam mazulim, viņa paklupusi, nokritusi un pārsitusi pieri.

Kad pēc kāda laika zvanījusi savam bijušajam vīram, viņš izvirzījis ultimātu – vai nu bērnus "atdot" viņam un nekad vairs pašai neredzēt meitas, vai arī viņš nekad nenāks pie savas agrākās ģimenes. "Protams, es neatdevu," izdevumam "Ieva" atzinusi Dace. "To visu esmu izdzīvojusi, piedevusi, mana dzīve ir izdevusies, mani bērni mani mīl, mans vīrs mani mīl un es mīlu viņus visus. Salīdzinoši ātri – pēc dažiem gadiem – piedevu to, ko bijušais vīrs nodarīja man. Taču šā vīrieša rīcību attiecībā pret bērniem gan neatzīstu un saku, ka tā ir riebīga un nekrietna," intervijā "Ievai" stāsta Dace, piebilstot, ka viņa dusmojas uz visiem tēviem, kas pamet savus bērnus, neliekas par viņiem ne zinis un nepiedalās viņu audzināšanā. Tāpat publiciste ļoti novērtējot tos vīriešus, kam bijušas vairākas ģimenes, bet kas joprojām rūpējas par saviem bērniem un ir īsti draugi.

Dace ir precējusies ar uzņēmēju Aināru Ščipčinski un ļoti novērtējot to, ka viņas vīra bijusī sieva nav liegusi bērniem satikties ar tēvu. "Aināra bērni mūsu ģimenē vienmēr ir ļoti gaidīti un viņu saikne ar tēvu nav zudusi. Turklāt mans vīrs spēja pieņemt manas meitas, visas tās problēmas, ko viņam gāzām un gāžam virsū… Un vēl spēj izrunāties!" atklāj Dace, izsakot vēlmi, lai arī viņas meitām blakus būtu tādi vīrieši. "Es gan savējo atradu tikai ar trešo piegājienu… laikam bija vērts iziet visam cauri, lai atrastu to, kas ir tagad."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!