Foto: Reuters/Scanpix
Aplūkojot daudzās fotogrāfijas, kurās redzams princis Viljams kopā ar ģimeni vai viens, diez vai būsi ievērojusi, ka viņam pirkstā nav laulības gredzena. Izrādās, princis Viljams šo simbolisko atribūtu ir uzvilcis tikai vienu reizi dzīvē – savā kāzu dienā, un arī tad tikai uz mirkli, jo, jau izejot no baznīcas, gredzens vairs negreznoja jaunā vīra zeltnesi.

Keitas Midltones un prinča Viljama laulības notika 2011.gada 29. aprīlī, un kopš tā laika Kembridžas hercoga pirkstā neviens laulības gredzenu vairs nav redzējis. Iemesls ir pavisam vienkāršs: Viljams to nevēlas nēsāt. Šis lēmums daudziem bija negaidīts un jau ilgāku laiku ir vētrainas aprunāšanas vērts iemesls sociālajos tīklos. "Marie Claire" skaidro, ka savu attieksmi pret gredzeniem princis bija paudis jau pirms kāzām. Vienkārši tas nelikās tik nozīmīgs fakts, un visi jau bija paspējuši aizmirst Viljama teikto.

Šī neparastā fakta skaidrojums ir tāds, ka Viljams kategoriski neatzīst jebkādus vīriešiem paredzētus juvelieru izstrādājumus, izņemot kvalitatīvus rokas pulksteņus. Princis necieš arī gredzenus, tāpēc laulības riņķis šai gadījumā nav kļuvis par izņēmumu.

Foto: EPA/LETA
Interesants ir fakts, ka princis Viljams nav vienīgais, kurš ir pievērsis sev uzmanību ar šādu kategorisku nostāju, Drīzāk jau var teikt, ka viņš turpina ģimenes tradīciju, jo prinča vectētiņš Filips (Elizabetes II vīrs) un arī tēvs Čarlzs nenēsā gredzenus. Vai šim piemēram sekos arī Viljama brālis, princis Harijs, būs zināms tikai tad, kad viņš kļūs par precētu vīru. Diemžēl liela daļa Apvienotās Karalistes pavalstnieku jau sākuši bažīties par to, vai izdosies pieredzēt vēl vienas karaliskās kāzas.

Laulības gredzens izsenis simbolizē nesaraujamās laulības saites, tādēļ nav brīnums, ka Kembridžas slavenās ģimenes pielūdzējus tomēr uztrauc jautājums – tas ir labi vai slikti, ja precēts vīrs negrib nēsāt laulības gredzenu? Daudzas sievietes, konstatējot nodevīgu tukšumu uz vīra zeltneša, to uzskata par teju vai neapstrīdamu laulātā drauga sānsoļu pierādījumu, bet mēs jau pirms laika uzskaitījām vairākus pavisam racionālus iemeslus, kādēļ daudzi vīrieši nenēsā laulības gredzenu.

Sabiedrībā pastāv arī stereotips, ka gredzenus parasti nenēsā vīrieši, kuri zināmu iemeslu dēļ grib slēpt savu laulātā vīra statusu, bet tas pilnībā neattiecas uz princi Viljamu. Ko gan viņš varētu noslēpt, ja prinča Viljama kāzas vēroja apmēram 26 miljoni cilvēku.

Foto: AFP/Scanpix
Kembridžas hercogiene, cik zināms, īpaši nesatraucas par šo faktu un neprotestē pret vīra lēmumu. Viņa, pretstatā vīram, ir izvēlējusies dubultā demonstrēt savu statusu, jo vienmēr nēsā ne tikai laulības gredzenu, bet arī Viljama dāvināto, skaisto saderināšanās gredzenu ar safīru.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!