Vai tu zināji, ka ikviens var būt savu sapņu režisors? Izvēlies savu erotisko sapņu varoni - muskuļotu tumšmati, vai varbūt slaidu gaišmati ar melnu kurpi? Jebkurā gadījumā, tavā varā ir jebkura “nakts varoņa” izvēle, turklāt - nekādas cenzūras!
Neviens man nevar liegt šo nevainīgo prieciņu – vēsajās rudens naktīs saritināties zem siltas segas un pasapņot par seksu kopā ar kādu rokzvaigzni, televīzijas seriāla varoni vai kādu gluži nepieejamu vīrieti. Mans sapņu tēls ir vīrišķīgs, spēcīgs, skaists – tāds, kādu es vēlos redzēt vīrieti sev blakus. Viņš mani saudzīgi paceļ rokās un aiznes uz gultu. Stop!

Labāk, ja būtu vasara un tas notiktu brīvā dabā. Mēnesnīca, jūrmala, sīki vilnīši sitas pret krastu, virs galvas - zvaigžņota debess, idille... Lapu šalkoņa saplūst ar mīļotā vīrieša čukstiem. Viņa rokas glāsta manu ķermeni, lēnām atbrīvojot mani no drēbēm. Mēs nokrītam zemē un izšķīstam kaisles okeānā...

Sapņu tēlu “izsaukuma” metode cilvēcei ir pazīstama jau kopš aizvēsturiskiem laikiem. Arī mūsdienās tā ir parasta taktika indiāņu šamaņu, Tibetas jogu, Austrālijas un Malaizijas aborigēnu praksē. Kas zina - iespējams, ka viņu naksnīgajās “sapņu krātuvītēs” ievērojama vieta atvēlēta arī erotiskiem sapņiem.

Kas attiecas uz vienkāršiem mirstīgajiem, tad statistika liecina, ka saldus sapņus redz gandrīz visi vīrieši un tikai 70 procenti sieviešu. Savukārt nakts orgasmus (ieskaitot pusaudža gadu pollūcijas) izjūt 80 procenti vīriešu un 40 procenti sieviešu (erotisko sapņu skaits pieaug menstruāciju laikā).

Pie tam psihofiziologi uzskata, ka sievietei, pateicoties viņas psihes īpatnībām, ir daudz vieglāk konstruēt gan erotiskos, gan cita veida sapņus. Priecāsimies un atgādināsim sev par to pirms laišanās miegā.

Sapņu konstruēšanas metode ir diezgan vienkārša, taču prasa laiku un pacietību.

Pirmkārt. Erotiskajam sapņu seansam vajag sagatavoties jau laicīgi. Dienas gaitā atturies no tējas, kafijas un alkohola dzeršanas. Vakariņām jābūt vieglām, taču ne tik vieglām, lai varžu koris izsalkušajā vēderā traucētu radīt atbilstošu noskaņojumu. Nelasi vakarā Kafku, neskaties politiskās televīzijas pārraides, un arī vakara skrējienu atliec uz rītu.

Otrkārt. Iekārtojies gultā pietiekoši ērti – uz mīksta matrača, uzklājot tīru gultasveļu un pagalvī liekot zemu spilvenu. Pēc iespējas centies novērst blakus trokšņus. Kapa klusums un pekles tumsa gan nav obligāti nepieciešami.

Treškārt. Atslābinies, taču pacenties uzreiz neaizmigt. Starp sapni un nomodu ir robežstāvoklis, kura laikā iespējamas redzes un dzirdes ilūzijas. Viss, par ko tu tajā šobrīd domā, atgriezīsies pie tevis sapnī. Ja vēlies erotisku sapnīti, pacenties erotizēt savas domas.

Ceturtkārt. Skaidri iztēlojies savu partneri un situāciju. Pievērs uzmanību sīkām detaļām: kādam jābūt viņa apģērbam (mīksts audums vai raupja āda?), siltums, kas plūst no viņa plaukstām... Tēla veidošanā visgrūtāk padodas iztēloties acis. Pacenties ļoti skaidri iedomāties skatienu, ar kādu viņš tevi aplūko.

Un tagad – režisora darbs. Izvēlies sapņa žanru: melodrāma, vesterns, piedzīvojumu filma, erotiskais trilleris, bet varbūt komēdija, ja gadījumā galvenais varonis ir pelnījis, lai kļūtu par izsmiekla objektu?

Pārdomā katru žestu, katru vārdu. Ja gribi, lai sapnis izdodas, tev ir jāparedz pat tādi sīkumi kā durvju čīkstoņa un vējā plīvojošu aizkaru šalkoņa.

Speciālisti apgalvo, ka sapņa izdošanās atkarīga no tā, cik ilgi tu spēsi noturēties pussnaudas stāvoklī starp nomodu un sapni. Erotiskais seanss parasti sākoties pusotru stundu pēc aizmigšanas.

Saldus sapņus!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!