Lai gan atraidīt mīlestību nav viegli, vēl grūtāk ir būt atraidītam. Izjukušu attiecību rūgtā pieredze tomēr ir noderīga, jo padara mūs emocionāli bagātākus.
Sirds sāpēs nav absolūti nekā iepriecinoša. Lai gan atraidīta mīlestība spēj pacilāt radošo garu dzejniekiem un kantrī mūziķiem, lielākoties šāda situācija ir ļoti nomācoša. Grozies kā gribi, bet būt atraidītajai pusei vienmēr ir nepatīkamāk nekā būt tam, kurš atraida. Nav arī nozīmes, cik ļoti tev patika šis cilvēks. Tavs ego ir pilnīgi satriekts un salauzts.

Vienīgās zāles ir laiks, kas palīdz pārvarēt sirdssāpes. Gluži tāpat, kā sērojot par kāda tuvinieka nāvi, tev nākas iziet cauri vairākiem sāpju posmiem, līdz kamēr sāpes ir pārciestas.

Izpratne

Vispirms ir šoks - kā gan tas varēja notikt ar tevi! Iesākumā prāts nespēj korekti analizēt šo situāciju. Grūti sagremot faktu, ka tevi atraida cilvēks, kuru tu mīli. Neizpratnes stadija var ilgt pusminūti, vai pusi dzīves.

Daži cilvēki atsakās ticēt notikušajam, baidoties, ka samierināšanās ar notikušo var izraisīt depresiju, no kuras nekad vairs nebūs iespējams atgūties. Nepieļauj šo kļūdu. Pieņem likteni, kāds tas ir, un pievērs savas domas kam citam.

Dzīve turpinās arī pēc attiecību izjukšanas, tādēļ centies pārvarēt savus iracionālos instinktus un objektīvi saprast notikušo, lai varētu sākties brūču sadzīšanas posms.

Dusmas

Tavas dusmas ir veselīgas visu negatīvo emociju izpausme, ja vien tās neizvēršas par fizisku vai morālu vardarbību pret bijušo partneri, viņa mājas logu dauzīšanu vai mašīnas riepu pārduršanu. Ja tu vēlies pateikt savam bijušajam draugam kā tu jūties - dari to, jo tev nav ko zaudēt. Ja tavas jūtas tevi ir nomocījušas, nebaidies to atklāt.

No dusmām un aizvainojuma var atbrīvoties arī radošā darbā - uzrakstot dzejoli, stāstu, vai garu vēstuli, ko nekad nenosūtīsi. Dari visu iespējamo, lai nepieļautu bērnišķīgu, neadekvātu un agresīvu rīcību no savas puses. Uz kādu brīdi var likties ļoti aizraujoši ļauties nekontrolētai jūtu izpausmei un rīcībai, taču pēc tam tu jutīsies vēl sliktāk.

Vainas sajūta

Parasti vainas sajūtas posms ar savu neglīto seju parādās tiklīdz esam tikuši galā ar vilšanās sajūtu. Daudzi cilvēki šai posmā dusmas vērš pret sevi, vainojot sevi attiecību iziršanā. Kādu laiku var pavadīt ar šo apziņu, taču nevajag aizķerties šajā fāzē pārāk ilgi. Cilvēki, kuri nemitīgi mokās pašpārmetumos un neskaitāmas dienas pavada atdzīvinot atmiņā atraidījuma brīdi, nav tālu no prātā sajukšanas robežas.

Lai izkļūtu no šī posma, jāatceras, ka tu nekādā veidā nespētu aizkavēt attiecību izjukšanu. Ja vien tu nekrāpi savu partneri, tev nav par ko sevi vainot attiecību izjukšanā. Attiecības visbiežāk izjūk gluži vienkārši – raksturu nesaderības dēļ.

Skumjas

Ja tev gribas raudāt bez īpaša iemesla, uzmācas nepārvaramas skumjas un notiek straujas garastāvokļa maiņas, tad zini, ka tas ir dabisks brūču sadzīšanas process tavā salauztajā sirdī. Neatkarīgi no tā, cik lielu šoku tu pārdzīvoji, izjūkot attiecībām, un kā šo faktu pasniedza tavs partneris, tuvāko mēnešu laikā vientulības sajūta un ilgošanās pēc bijušā drauga ir normāla parādība.

Tikai un vienīgi no tavas attieksmes ir atkarīgs, cik ilgi tu sērosi, atteiksies baudīt dzīves piedāvātās iespējas un neiesi uz citiem randiņiem.

Samierināšanās

Samierināšanās ar attiecību izjukšanu, iespējams, būs visgrūtākais solis tavā dzīvē. Taču, apņemoties pārvarēt visas grūtības, agri vai vēlu tu noteikti pārvarēsi arī šo. Interesanti, ka nekad nevari iepriekš paredzēt, kad tieši šis brīdis pienāks. Tas varētu notikt vakarā, kad sapratīsi, ka diena pagājusi, ne mirkli nedomājot par cilvēku, kurš tevi sāpinājis. Varbūt kādu rītu tu pamodīsies un atklāsi, ka mokošās sāpes sirdī ir pazudušas.

Kad beidzot pienācis šis brīdis, izjūti pateicību par mokošo pieredzi, kas tevi ir nevis salauzusi, bet padarījusi stiprāku. Palūkojies uz situāciju no pozitīvās puses: tagad tu esi daudz pašpārliecinātāks cilvēks, jo zini, ka ar šo pieredzi nākotnē daudzas grūtības pārvarēt būs vieglāk. Šī ir tava svētku diena.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!