Foto: Shutterstock
Gan vīrieši, gan sievietes savus mīļotos cilvēkus krāpj tik daudzu un dažādu iemeslu dēļ, ka reizēm sāk šķist – mūsdienās neuzticība ir pavisam normāla parādība. Bet, vai tiešām tas ir tā? Un, ja ir, tad kas tam par iemeslu? Šoreiz vēlējāmies noskaidrot, kas provocē vīriešus izšķirties par labu sānsoļiem un kā jau savlaicīgi atpazīt neuzticīgu vīrieti. Izrādās, krāpnieku pieķert melos ir daudz vienkāršāk, nekā viņam pašam šķiet. Uzzinot dažus noderīgus knifiņus, tu droši varēsi sevi saukt par neuzticīgu vīriešu atpazīšanas ekspertu.

Neuzticība attiecībās ir viena no senākajām un biežāk apspriestajām tēmām. Par to aizdomājoties, piedāvājam seksologa, attiecību konsultanta un rakstnieka Roberta Vaisa (Robert Weiss) skatījumu par konkrēto tēmu, kas publicēts portālā "Psychologytoday". Tajā autors min būtiskāko informāciju par vīriešu neuzticības iemesliem, kā arī nosauc faktorus, kas rada vēlmi krāpt savu pastāvīgo partneri, esošās attiecības nepārtraucot un reizē izbaudot citu sieviešu tuvību.

Foto: Shutterstock

"Izvērtējot vīriešu sperto sānsoļu specifiku, var secināt, ka tā ievērojami atšķiras no sieviešu neuzticības partnerim. Šai ziņā ievērojami atšķiras stiprā dzimuma izpratne par sānsoļa būtību – tā robežas tiek nospraustas samērā brīvi, nereti vīrietis savu rīcību pat netraktēs kā neuzticību, kamēr sievietes viedoklis būs krasi pretējs.

Vēl nesenā pagātnē, kad internets nebija iemantojis tik lielu nozīmi mūsu ikdienā, par krāpšanu tika dēvēta vien fiziska neuzticība, retos gadījumos runājot arī par emocionālu neuzticību. Tomēr mūsdienās šīs iespējas ir krietni paplašinājušās – tik populārais "sekstings", dažādi video čati, elektroniskas sarakstes un iepazīšanās aplikācijas…

Paplašinoties komunikācijas iespējām, sazināšanās ar otrā pasaulē dzīvojošu sievieti ir gluži normāla parādība. Savukārt uz sievas vai draudzenes aizvainojumu un apsūdzēšanu neuzticībā vīrietis reaģē ar izbrīnu: "Es viņu nekad neesmu saticis, nezinu pat viņas īsto vārdu!" Un sievietei atliek vien piekāpties loģisku argumentu trūkuma dēļ. Taču nepatīkamā sajūta un aizvainojums paliek," raksta Vaiss.

Vairāk par iemesliem, kāpēc vīrieši mūs krāpj, lasi šeit.

Ja tev radušās aizdomas par iespējamiem mīļotā vīrieša sānsoļiem, to iespējams noteikt pēc septiņām samērā nekļūdīgām pazīmēm, kas nodod partnera neuzticību. Šoreiz gan nerunāsim par tik klišejiskām lietām, kā ar lūpukrāsu noziesta vai pēc sveša aromāta smaržojoša krekla apkaklīte, bet ikdienišķiem paradumiem, kas bieži vien nodod vaininieka patiesos nodomus.

Foto: Shutterstock

Kā apgalvo "Psychologytoday", krāpšana no vīrieša puses ir viegli atklājama, sievietei vien jābūt nedaudz vērīgākai nekā citkārt. Tomēr jāņem vērā, ka patiešām viegli krāpšanu konstatēt būs tikai tad, ja arī pašam vīrietim šīs jaunās attiecības šķiet kaut kas nozīmīgs, nevis sānsolis.

Ja kungam kāja paslīdējusi vienreiz – komandējumā, alkoholā mērcētā korporatīvajā ballītē vai tamlīdzīgā pasākumā, tu to varētu arī nepamanīt. Bet arī šajos gadījumos darbojas likums: jo godīgāka un atklātāka būs tava attieksme pret viņu, jo vairāk viņu, iespējams, mocīs vainas izjūta, un viņš agri vai vēlu sevi nodos. Protams, ir arī rūdīti meļi un enciklopēdiju cienīgi gadījumi, taču par tiem šoreiz nerunāsim.

Kādas ir uzkrītošākās neuzticīga vīrieša pazīmes, atklājām šajā rakstā, bet par septiņiem signāliem, kas liecina par vīrieša sānsoļiem, uzzināsi šeit.

Vai krāpšana sākas jau galvā vai tikai tad, kad reāli tiek veiktas fiziskas darbības? Vai skūpsts ir ļaunāk nekā melošana par pusdienu randiņu? Vai monogāmija maz ir iespējama 21. gadsimtā? Savās domās dalās dažāda vecuma vīrieši.

Foto: Shutterstock

Arvils (33), kurš jau piecus gadus ir precējies, krāpšanu neatbalsta. "Par laimi man nemaz nav personiskas pieredzes šajā jautājumā, jo es esmu lojāls un, cik zinu (varbūt labāk visu nezināt), arī neesmu ticis krāpts. Protams, situācijas un gadījumi var būt dažādi, bet tomēr uzskatu, ka attiecību pamatā ir uzticība, līdz ar to krāpšanai nav vietas normālās, veselīgās attiecībās. Ja esi ar kādu attiecībās, bet, izejot no mājas, savas fiziskās vajadzības nespēj apspiest vai kontrolēt, tad ir skaidrs, ka neesi kopā ar īsto cilvēku. Bet kāpēc tad tērē savu un otra laiku?"

Citu vīriešu viedokļus par to, vai krāpšana mūsdienas ir normāla parādība, uzzināsi šajā rakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!