Foto: Ivo Grudulis

Mūžīgais jautājums par to, kas tad ir īsts vīrietis, bieži vien beidzas ar to, ka tādas īstas skaidrības nav. Citiem tas ir bārdains spēkavīrs flaneļa kreklā, vēl kādam – tēvs, kas spēj aprūpēt ģimeni. Savu viedokli par to, kādam jābūt īstam vīrietim, pauž mūziķis Kaspars Zemītis interviju ciklā "100 personības līdz Latvijas simtgadei".

Kaspara Zemīša ģimenē aug trīs dēli, tāpēc viņam ir svarīgi iemācīt, kā būt par īstu vīrieti. "Lai īsta sieviete varētu justies kā sieviete, vīrietim ir jābūt īstam vīrietim. Pateikt to ir vienkāršāk, nekā izdarīt. Bet es gribētu, lai mani dēli redzētu no manis piemēru, ka īstu vīrieti raksturo dotā vārda pildīšana," atzīst Zemītis. Tāpat viņš piemin, ka vīrietim ir jābūt spēcīgam bez spēka.

Īstam vīrietim jāspēj parūpēties par savējiem – sievieti un ģimenes locekļiem. Par to, ko dēliem iemācīties par sievieti, esot jau grūtāk spriest. Tas esot jāiemācās pašiem – pat ja Zemītis pats dēliem šīs īpašības neietērpj vārdos, viņš cer, ka dēli to sapratīšot pēc viņa darbiem.

Lielo interviju "100 personības līdz Latvijas simtgadei" skaties 360TV kanālā, ceturtdien, 15. decembrī, plkst. 22.00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!