Foto: Shutterstock
Katrs savas attiecības veido, kā prot. Un, kas citam šķiet pieņemami, citam liksies neiedomājami. Tomēr, kā raksta "Gurl" attiecību eksperti, ir vairākas pamatlietas, ko veselīgās, normālās attiecībās novērot nav iespējams. Vai tā ir, "Viņa" komanda pārliecinājās, uzdodot jautājumus cilvēkiem, kas nonākuši šādās situācijās.

Izvairīšanās runāt par partneri ar tuvākajiem

Ir pavisam normāli un, godīgi sakot, pat veselīgi, ja visas attiecību likstas netiek izstāstītas draugiem, paziņām un visiem citiem, kuri ir gatavi klausīties. Protams, dažkārt paliek vieglāk, ja ir kāds ar ko parunāties, tomēr ir jāaptver robežas. Arī pārāk uzcītīga otrās pusītes maskēšana var būt visai dīvaina, jo rodas jautājums – kāpēc?

Savā stāstā gatava dalīties bija arī Maija. "Vienai no manām draudzenēm, es domāju, nav paveicies īsti ar draugu – kopā viņi jau ir ilgi, bet pēc dzirdētā saprotu, ka viņi nav radīti viens otram. Vairāk domāju, ka viņš nav pelnījis tik labu kā mana draudzene. Es tā uzskatu, jo agrāk viņa mums mēdza stāstīt savas nedienas, pārdzīvojumus. Viņa izklāstīja strīdu tematus. Mēs viņai teicām – "pamet, ej prom, atradīsi labāku". Varbūt tas nebija īsti korekti no mūsu puses, bet klusēt nespējām. Saprotams, viņai bija citādākas ieceres. Kopā ir vēl arvien. Tomēr vairāk par viņu nestāsta, no jautājumiem izvairās. Tas ir saprotami, jo viņa jau zina, kāda ir mūsu attieksme pret viņu."

Noteikti vērts ielūkoties arī šajā rakstā, iepazīstoties ar attiecību tēmām, ko labāk ar draudzenēm neapspriest.

Neizsakāma vēlme pēc izredzētā apstiprinājuma

Foto: Shutterstock
Saprast, ka mīļotais tevi atbalsta tavās darbībās, ka viņam patīk, kā tu izskaties un kāda tu esi, ir fantastiski. Tomēr ir šaura robeža starp pozitīvām emocijām un izmisīgiem centieniem nepārtraukti sevi pierādīt otram. Patiesība ir tāda – nekad nebūs iespējams atrast divus cilvēkus ar identisku domu gājienu un būtību. Vienmēr būs kāda nianse, kurā domas cilvēkiem atšķirsies. Tas ir normāli.

Tāpēc vien, ka partnerim kaut kas nepatīk, nenozīmē, ka tev ir jāmainās pilnībā. Protams, attiecību būtība ir piekāpšanās mākslā un kopīga ceļa atrašanā, tomēr upurēt itin visu nav normāli. Tev nevajag pārstāt darīt lietas, ko tu mīli, izvairīties no cilvēkiem, kuri tev ir svarīgi, un katru savu ieceri vispirms saskaņot ar partneri.

Arī Vitai ir piemērs no savām bijušajām attiecībām, kuras pajuka tieši šī iemesla dēļ. "Ar puisi kopā nebijām ilgi – apmēram četrus mēnešus. Ja pēc pirmā, otrā mēneša vēl to nevarēja pamanīt, tad jau otrajā attiecību pusē es sapratu, ka tā dzīvot nespēšu. Man bija burtiski viss ar viņu jāsaskaņo. Arī tad, ja biju izdomājusi kādu romantisku vakaru, bija jārēķinās ar skandālu, jo šāds plāns nebija ar viņu saskaņots un viņš vienkārši vēlējās skatīties basketbolu. Es pat īsti vairs nevarēju vilkt to, kas man patīk – vienmēr mans stils tika kritizēts. Labi, ka nesamierinājos, jo sadzīvot ar šādu cilvēku ilgtermiņā noteikti ir neiespējami!"

Melošana par pagātnes "rēgiem" jeb bijušajiem

Foto: Shutterstock

Nespēja pavadīt laiku šķirti

Foto: Shutterstock

Greizsirdība un okšķerēšana

Foto: Shutterstock

Tas pats attiecas arī uz okšķerēšanu. Ja ir kādas aizdomas par rīcību aiz muguras, vai pārskati mīļotā ziņas telefonā? Viņa somu? Kabatas un atvilktnes? Atceries, tā ir okšķerēšana, kas ne pie kā laba nenoved. Tas jau pašos pamatos parāda, ka nespēj uzticēties otram, turklāt esi gatava iejaukties viņa privātajā telpā un apskatīt lietas, kas tavām acīm nav paredzētas. Tas var būtiski iedragāt jūsu attiecības, kas, šķiet, jau pašos pamatos nav balstītas un stipriem balstiem.

Monta stāsta, ka viņai nācies saskarties ar puiša greizsirdību, kas arī postīja attiecības. "Biju vienīgā sieviete kolektīvā, bet nestrādāt nebija variants. Dzīvesbiedrs visu laiku pārmeta un cēla scēnas par neeksistējošām jūtām pret konkrētiem kolēģiem, bet es nekādi nevarēju ieskaidrot, ka mūsu starpā nekā nav. Beigās jau sapratu, ka viņš savā galvā jau ir iztēlojies šo scenāriju un pieņēmis to kā patiesību, un mani vārdi ir tukši… Tas gan nebija iemesls, kādēļ izšķīrāmies, bet noteikti deva lielu grūdienu šķiršanās procesā."

Ņirgāšanās par partneri citu priekšā

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!