Foto: Shutterstock
Ir skaidrs, ka labas draudzenes ir zelta vērtē un dažkārt tā vien gribas no sirds izrunāties, atklājot par sevi pat slēptākās lietas. Tomēr tajā brīdī, kad esi attiecībās un vēlies par tām nedaudz paklačoties, atceries, ka tu atklāj ne tikai savus noslēpumus, bet arī sava partnera, kas nešķiet visai godīgi. Ko labāk draudzenēm neatklāt? Lūk, "Gurl" attiecību ekspertu komanda izvirzījusi pāris tabu sarunu tematus, ko steidzām papildināt ar sieviešu pieredzēm.

Lietas, par kurām esi dusmīga, bet neesi vēl atklājusi partnerim

Tiesa, dažkārt šāda izrunāšanas patiešām palīdz "nolaist tvaiku" un redzēt situāciju daudz skaidrāk, ne tik sabiezinātās krāsās. Tomēr, lai varētu no sirds izrunāties, ir daži noteikumi, kuriem būtu vērts sekot.

Pirmkārt, izvēlies patiešām uzticamu draudzeni, ne veselu draudzeņu pulciņu, kuru runas plūdus ir grūti kontrolēt. Otrkārt, izvēlies vārdus apdomīgi – nesaki par savu izredzēto neko sevišķi ļaunu, jo kas reiz izteikts, to atgriezt atpakaļ nav iespējams. Treškārt, neklāsti draudzenei lietas, kuras vēl neesi apspriedusi ar savu otro pusīti.Izstāstot, ko tādu, ko vēl nezin pat tavs partneris, ir diezgan bīstami. Vien jau tāpēc, ka mēs nekad nevaram galvot par citiem cilvēkiem – pastāv iespēja, ka šī saruna nepaliks vien starp jums divām.

Savā pieredzē dalās Anastasija (28). "Man bija draudzene, kurai stāstīju visu. Tiešām visu! Bet izrādījās, ka viņa ir laba draudzene ne tikai man, bet arī manam puisim. Gala rezultāts bija tāds, ka viņa atstāstīja visus sarunu tematus. Diemžēl putra bija jau savārīta un izrisināt samilzušās problēmas vairs nespējām, drīz vien izšķīrāmies – gan ar puisi, gan draudzeni."

Savas partnerības dīvainības

Foto: Shutterstock

Katram pārim ir savas dīvainības – dažiem spilgtākas un neparastākas, bet citiem piezemētākas. Un tas, kas varbūt ir pašsaprotams abu savienībā, var izraisīt neizpratni ārpus tās. Kad cilvēki dzird lietas, kas viņiem šķiet nepieņemamas, viņi ātri vien sāk nosodīt šos citādos un pārrunāt viņu lēmumus. Un tas nav normāli, jo jūsu attiecības absolūti nav viņu darīšana, un tev par tām nevajadzētu kādam attaisnoties. Tomēr līdz ko tu par šīm lietām stāsti apkārtējiem, tā savā ziņā sāk kļūt par viņu darīšanu.

"Viena paziņa atstāstīja diezgan jocīgu attiecību modeli. Vīrs daudz strādājot un bieži nav mājās, izbraucot komandējumos. Bet sieva, kamēr vīrs ir darbā, satiekas ar citiem. Scenārijs kā parastā krāpšanas ainā, bet interesantais ir tas, ka šis vīrs zina par sievas attiecībām un tas abu laimei netraucē. Kad viņš atgriežas, abi pavada laiku laimīgi kopā un nemaz nepateiksi, ka viņu laulībā būtu kas neparasts. Apkārtējie gan tikai šokējas," stāsta Aija (36).

Patieso laimi

Foto: PantherMedia/Scanpix

Iespējams, jūsu romantiskās attiecības ir vienkārši vienreizējas un laiks kopā – tā ir īsta svētlaime. Ziedi, dāvanas, romantiskas vakariņas un tālredzīga nākotne – jūs abi izdzīvojat īstu sapni.

Nevar nepiekrist, ka tas ir fantastiski, tomēr padomā, vai savu sajūsmu neesi izrādījusi pārāk daudz – it īpaši, ja tavai draudzenei nav šāda pieredze. Dalīšanās fantastiskajos stāstos ātri vien pārvēršas par lielīšanos, un tas, kā zināms, pie sirds neiet nevienam. Protams, reizi pa reizei ir patīkami paslavēt savu partneri un jūsu attiecības, tomēr darīt to visu laiku – tas var kļūt apgrūtinoši apkārtējiem.

Šajā sakarā arī Maijai (21) ir kas sakāms. "Satiekoties ar draudzenēm, agrāk vai vēlāk visas sāks runāt par savām attiecībām – par katru niecīgāko sīkumu, kas padarījis viņas laimīgas. Man kā cilvēkam, kurš nav attiecībās, tas ir nenormāli kaitinoši. Es jau saprotu, pusstundu papriecājos par citu laimi, bet ilgāk es nevaru – man tas vienkārši ir līdz brošai."

Mazie kašķīši, kuri drīz vien tiek aizmirsti

Foto: Shutterstock

Ja notiek kas liels un traģisks, piemēram, esi krāpta un jūties neiedomājami šausmīgi, tad nav variantu – draudzenes var būt tās, kuras var palīdzēt nostāties atpakaļ uz kājām. Tomēr diez vai par katriem ikdienas mazajiem kašķīšiem vajadzētu vērsties pie draudzenēm. Kā pierāda prakse, jūs parasti ātri vien salabstat, tomēr draudzenes šos stāstus neaizmirst. Arī tas, ka laba draudzene, dzirdot šo tavu emociju sakāpinājumā pausto stāstu, protams, ieņems aizsargpozīciju, aizstāvot tevi par katru cenu – viņas padomi var būt neiedomājami pārspīlēti, tomēr viņu nevar vainot, jo droši vien to tā arī emociju varā pasniedzi. Kad tu ar savu partneri par šādu nelielu strīdu būsi aizmirsusi, draudzene joprojām nespēs paskatīties uz tavu draugu, neaizmirstot par dzirdēto.

Vita (29) dalās savā pieredzē: "Mana draudzene katru reizi, kad kaut kas notiek viņas attiecībās, vēršas pie manis. Tas man netraucē. Bet man krīt uz nerviem, ka katra mazākā nesaskaņa ir attiecību gals. Es katru reizi dzirdu, ka šī ir pēdējā reize, "šoreiz patiešām mēs nesalabsim", bet rezultātā viņi jau pēc stundas atkal ir laimīgs pāris. Man nav grūti uzklausīt, bet man vienkārši ir apnicis skaidrot, ka viss būs labi, pretī dzirdot, ka šoreiz jau nu patiešām tā nebūs." Vaicāta, vai tas ietekmē draudzību, Vita atbild apstiprinoši, skaidrodama, ka bieži vien nemaz negriboties atbildēt uz zvaniem, jo jau zina, kas sekos tālāk.

Viss, kas notiek vai nenotiek aiz guļamistabas durvīm

Foto: Shutterstock

Bieži vien pirms nopietnām attiecībām, viss, kas skar romantisko sfēru, ir zināms arī draudzenēm – pat tās pikantās detaļas no vakara ar seksīgo puisi. Protams, šie stāsti agrāk gan jau bija smieklu pavadīti, jo nekautrējies pastāstīt pat par visapkaunojošākajām detaļām.

Taču it īpaši tad, kad esi nopietnās attiecībās, vajadzētu atcerēties, ka tas, kas notiek aiz guļamistabas durvīm, ir intīms process, kas skar tikai jūs divus. Vēl jo vairāk šis faktors ir būtisks tad, ja viss neizdodas tā, kā jūs vēlētos. Kā tu justos, ja pašas intīmākās lietas par tevi atklātu partneris saviem draugiem?

"Es nekad draudzenēm nestāstu par to, kas noticis vai nenoticis manā gultā, bet man ir pat kolēģe, kura katru reizi, ejot dzert kafiju, atstāsta savus seksa piedzīvojumus. Viss jau būtu kārtībā, ja es nezinātu, kas ir šis cilvēks, bet viņa tiekas ar manu bijušo klasesbiedru, kas ļauj man vizualizēt, cik spējīgs viņš ir ar sievietēm," tā Marta (31).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!