Foto: Shutterstock
Multikulturālas attiecības, kuru dalībnieki nāk no dažādām valstīm, piekopj atšķirīgas tradīcijas un lepojas ar unikālu mentalitāti, nebūt vairs nav retums. Paraugoties apkārt, redzam neskaitāmus pārus, kuros kontrastē ne tikai ādas krāsa, bet arī dzīves uzskati un temperaments. Un, tomēr šiem pāriem izdodas sadzīvot, dibināt ģimenes un baudīt laimīgu kopdzīvi, neraugoties uz šķietamajām barjerām, ko radījusi viņu atšķirīgā izcelsme.

Aizdomājoties par minēto tēmu, pēc pieredzes stāstiem un viedokļiem ielūkojāmies portāla Cālis.lv forumā. Lūk, atziņas, kurās dalījušās sievietes, kuras savu dzīvi izvēlējušās saistīt ar amerikāņiem, eiropiešiem un arī eksotiskāku valstu pārstāvjiem!

  • "Zinu daudz pāru, kur kopā ir dažādu tautu pārstāvji. Un kombinācijas ir raibu raibās. Ir gan harmoniskāki pāri un ilgas attiecības, gan tādas, kur dzīve rit kā pa celmiem. Viss tāpat, kā citiem. Dažas tendences:
attiecības izskatās harmoniskākas un ilglaicīgākas, ja strādā arī sieviete, nevis sēž tam ārzemju bāliņam uz kamiešiem. Tas, acīmredzot, dod zināmu neatkarību un partneru līdzvērtīgumu.

Tajos jauktajos pāros, ko pazīstu un kam viss ir labi, sievietes ir ar mugurkaulu, nevis kaut kādas romantiskas mīklas, kas skatās valgām acīm un gaida, ka nu nēsās uz rokām un padarīs viņas uz mūžiem laimīgas.

Latvietes ir saprātīgi atkabinājušās no Latvijas. Nu, būsim godīgi, ja jums vīrs būtu tadžiks, jūs diez vai gribētu svinēt pilnīgi visus tadžiku nacionālos svētkus, apgūt viņu folkloras mantojumu, tikties tikai ar vietējiem tadžikiem un visas brīvdienas un atvaļinājumus braukt pie radiem uz Tadžikistānu.

Nu, lūk, zviedri, vācieši, beļģi, itāļi, portugāļi, spāņi, holandieši u.c. arī nevēlas visus atvaļinājumus, svētkus un vasaras pavadīt Latvijā, svinēt vienmēr visus Jāņus un Mārtiņus, vienmēr tikties tikai ar latviešiem, un, dies lai sarga, dainot un jūsmot par visu latvisko. Tas nenozīmē atteikties no savas identitātes, tas nozīmē ievērot saprātīgu līdzsvaru un saprast, kurā brīdī otram tā tava identitāte jau ir līdz lūpai."
Ja atceros savas iepriekšējās attiecības ar latvju bāleliņu un klausos dažu paziņu stāstos, kuras ir kopā ar letiņiem (protams, nevispārinu), tad tā vien gribas noskurināties un teikt: "Nē, nē - vienāda tautība noteikti nav veiksmīgu attiecību atslēga."
Portāla Cālis.lv lasītāja
Vislielākā atšķirība starp musulmani (un te es nerunāju tikai par savu vīru) un latvieti (vai eiropieti) ir attieksme pret sievieti, tā ir cieņpilna! Tas nu viņiem ir iemācīts no bērna kājas, pateicoties mammām, kuras viņi dievina. Reti kurš ļausies ilgstošām nereģistrētām attiecībām, jo uzskata to kā necieņu pret sievieti.
Portāla Cālis.lv lasītāja

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!