Foto: Shutterstock
Pat cilvēki, kas ir ilgstošās attiecībās ar savu partneri un viens otram patiesi uzticas, nereti kautrējas viens otram pastāstīt par savām vēlmēm intīmajā dzīvē. Bailes par to, ko partneris varētu padomāt, ir saprotamas, bet šī nu ir tā reize, kad mēli aiz zobiem labāk neturēt. Izrunāšanās var ievērojami uzlabot intīmo dzīvi jums abiem. Tāpēc ir svarīgi prast runāt par savām vēlmēm guļamistabā.

Atceries, ka mīlēšanās būtība ir intimitāte, saikne starp panteriem un bauda jums abiem. Nebaidies būt atklāta, jo uzticēšanās jūs vēl vairāk satuvinās, kā arī tuvības mirkļi, iespējams, kļūs vēl patīkamāki. Un, ja partnerim tavas vēlmes šķiet mazsvarīgas vai muļķīgas, tad tas liecina – kaut kas nav kārtībā ar jūsu attiecībām, nevis tevi.

Iemācīties pastāstīt par savām vēlmēm guļamistabā (un arī ārpus tās) ir būtiski ikvienam. Baidīties nav pamata, jo, iespējams, arī tavs partneris kautrējas runāt un patiesībā vēlas tieši to pašu, ko tu. Lai izrunāšanos padarītu vienkāršāku, piedāvājam iepazīties ar četriem seksa ekspertes un terapeites Reičelas Hofmanes ieteikumiem, kas izklāstīti "Ellite Daily".

Pamēģini savas vēlmes noformulēt jautājuma formā


Foto: Shutterstock
Ja sāksi ar vienkāršu jautājumu, nevis savu vēlmju izklāstīšanu, pati jutīsi mazāku spiedienu. Tāpat jautājumu uzdošana pavērs iespēju tev un partnerim izrunāt savu pieredzi un dalīties emocijās. Iespējams, kaut kas no tevis piedzīvotā šķiet intriģējoši tavam partnerim, bet viņa pieredze noderēs, lai dažādotu guļamistabas dzīvi un piepildītu tavas vēlmes.

Nesāc sarunu ar to, ko vēlies pamēģināt gultā, bet, piemēram, ja vēlies izmēģināt kādas seksa rotaļlietas, pajautā, vai tavs partneris kādreiz to ir darījis. Ja atbilde ir apstiprinoša pavaicā, kā tas viņam patika. Ja izrādās, ka pieredze ir bijusi pozitīva, tavs piedāvājums to izmēģināt, šķitīs tikai likumsakarīgs.

Jautājumu uzdošana var rosināt plašāku sarunu arī par to, ko tu esi izmēģinājusi un kas tev ir sagādājis baudu. Ierosinājums kaut ko no tā atkārtot, šķitīs loģisks un, iespējams, to izteiks tavs partneris. Ja jūsu pieredze kādā jautājumā ir atšķirīga, saruna var palīdzēt atrast problēmu un mudināt partneri vai tevi pašu dot otru iespēju kādam nelielam eksperimentam.

Centies izturēties tā, it kā tavs lūgums nebūtu nekas īpašs


Foto: Shutterstock
Šāda taktika sarunas uzsākšanai prasa ļoti daudz pašpārliecinātības, tāpēc tai nepieciešams emocionāli sagatavoties. Tiesa, tavas vēlmes guļamistabā ir tikpat svarīgas, cik partnera, un ne mazāk būtiskas par ikdienišķiem sīkumiem, tāpēc par tām runāt patiešām vajadzētu tā, it kā tas būtu pats par sevi saprotams un ikdienišķs jautājums. Centies noturēt vienmērīgu balss toni, kamēr skaidro savam partnerim to, ko vēlies.

Centies saglabāt mieru un pašpārliecinātību, ja vien tas, ko tu vēlies, nav uzskatām par kaut ko ārkārtēju un daudziem cilvēkiem grūti pieņemamu, piemēram, tu vēlies seksu ar vairākiem cilvēkiem vienlaikus. Tev nevajadzētu baidīties partnerim pateikt, kas tieši tevi uzbudina un liek sasniegt baudas virsotnes. Ja par to runāsi ar pārliecību un tā, it kā tas nebūtu nekas īpašs, arī partneris to uztvers mierīgāk un viņam būs vieglāk iesaistīties sarunā par savām vēlmēm.

Paturi prātā likumu ''tu man, es tev''


Foto: Shutterstock
Mīlēšanās ir nodarbe diviem. Ja sāksi runāt par savām vēlmēm, esi gatava pārrunāt arī to, ko grib viņš. Esi izprotoša pret viņa vēlmēm, nenosodi un esi atvērta. Liec viņam saprast, ka viņš ir sadzirdēts un ka viņa vēlmes neuzskati par muļķīgām. Neizrādi neapmierinātību un neaizvaino partneri. Ja viņš ir gatavs strādāt, lai tevi iepriecinātu, arī tu vari mazliet pacensties, lai tuvību padarītu vēl baudāmāku jums abiem.

Protams, nav izslēgta arī iespēja, ka partneris uz tavu lūgumu atbildēs, sakot, ka vēlējies tev lūgt tieši to pašu. Iespējams, viņš piekritīs tavam ierosinājumam, par savām vēlmēm neko nesakot. Ja viņš pats nerunā, tu vienmēr vari pajautāt, vai ir kaut kas tāds, ko vēlas partneris.

Nekautrējies izteikt pozitīvu novērtējumu


Foto: Shutterstock
Ja tavs partneris dara kaut ko, kas tev ļoti patīk, nekautrējies viņam to pateikt. Koncentrējies uz labo. Brīdī, kad viņš dara kaut ko, kas tevi iepriecina, neklusē. Tas liks viņam justies labi, viņš atcerēsies, kas tev patika, un nebaidīties darīt kaut ko neierastāku. Tas var palīdzēt pat izvairīties no atsevišķas sarunas par to, ko tu vēlies gultā, ja tevi patiešām biedē šāda izrunāšanās.

Saņem drosmi un runā vēl nedaudz vairāk. Brīdī, kad partneris dara kaut ko, kas tev ļoti patīk, pasaki to un piebilsti, ka viņš droši var darīt vēl kaut ko, nosaucot lietu, ko viņš vēl nedara, bet tu gribētu. Paslavē un iedrošini! Arī tu pati taču justos daudz brīvāk, ja tavs partneris tā rīkotos…

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!