Ja partnerī var lasīt kā atvērtā grāmatā, tad interese par viņu zūd ātri vien. Eksperti apgalvo, ka attiecības uztur ne tikai tuvības sajūta, bet arī nedrošība. Simpātiskais kaimiņš tev šorīt izteica komplimentu? Paturi to pie sevis.
Tev viss nav savam mīļotajam vīrietim jāizstāsta. Tu taču arī negribi par katru cenu uzzināt, ka tavs vīrietis vakar firmas ēdnīcā tērzējis ar glītu praktikanti? Partnerattiecības bez noslēpumiem ir tikpat pliekanas, kā zupa bez garšvielām.

Paradokss: nedrošība stiprina jūtas

Bez nedrošības sajūtas attiecības ātri paliek garlaicīgas – partneris kļūst aprēķināms un viņa rīcība ir viegli paredzama. Citiem vārdiem sakot, zūd interese par šo cilvēku. Lai arī tas izklausās paradoksāli, taču dzimumattiecībās cilvēkiem vajadzīga ne tikai tuvības un uzticības sajūta, bet arī nedaudz nedrošības un satraukuma vienam par otru.

Jo īpaši vīriešiem aizvien ir nepieciešama sajūta, ka viņi var atklāt un iekarot kaut ko jaunu. Šī iemesla dēļ pārāk daudz vaļsirdības var vājināt savstarpējās pievilcības magnētismu. Un tātad, ko mums labāk vajadzētu paturēt pie sevis, lai neapdraudētu attiecības?

Ģimenes psihologu ieteikums: labāk nerunāt ar partneri par lietām, kuras tavs mīļotais nevar ietekmēt vai mainīt. Tātad nevajadzētu atzīties sīkos grēciņos, piemēram, par kādu nenozīmīgu vienas nakts romānu. Un arī tad, ja sekss ar iepriekšējo draugu tev bija labāks – paturi to pie sevis. Tā vietā drošāk ir laiku pa laikam pasapņot par savu erotisko pagātni, un tad jau arī dzirksteles sprakšķēs, pieskaroties savam mīļotajam.

Klusēšana nostiprina tavu auru

Klusēšana ir zelts arī tad, ja esi pārliecināta, ka tavs viduklis ir par resnu vai krūtis pārāk mazas. Tavs partneris to visbiežāk redz pavisam savādāk, tādēļ nevajag lieki pievērst viņa uzmanību uz taviem figūras trūkumiem!

Gadījumā, ja tavs jaunais tērps vai frizūra ir izmaksājusi neprātīgu summu, savus skaistumkopšanas un stila noslēpumus mierīgi vari paturēt noslēpumā! Diez vai Mr. Brīnišķīgais gribētu uzzināt, ka viņa dēļ tu gandrīz piedzīvoji finansiālu sagrāvi!

Arī manikīra, pedikīra, vaksācijas u.c. skaistumkopšanas procedūras nevajadzētu pieteikt skaļā balsī, bet labāk tās veikt aiz slēgtām vannas istabas durvīm.

Kad vēlams runāt atklātu valodu

Vajadzētu viņam stāstīt par visu, kas nopietni skar jūsu abu attiecības vai viņu personīgi – piemēram, ja tu esi pārtērējusi jūsu kopīgo kontu bankā, ja tevi satrauc nesaskaņas ar bosu, vai arī ja esi iemīlējusies kādā citā.

Nopietni izsver, ko stāstīt savam mīļotajam vīrietim. Ja zini, ka tas viņu aizvainos vai varētu izsist no līdzsvara jūsu attiecības, tad šāda pļāpāšana ir vienkārši tabu. Vispār atceries, ka mazi noslēpumi palīdz uzturēt attiecības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!